Zacalo to takto:
Jeden, alebo 2 krat do roka ma boleli krize. Trva to tak 1-2 tyzdne, ale nikdy to neriesim, lebo to vzdy prejde. Deje sa to uz mozno 10-15 rokov (clovek to nepocita).
Toho roku to na velkonocne sviatky zacalo ako kazdy rok, ale po 4 dnoch sa to zacalo zhorsovat. Asi po 5 dnoch som to zacal citit v pravom lytku. Po 7 dnoch som mal problemy s chodenim a po 10 dnoch som uz nevstal rano z postele. Citil som bolest od krizov cez sedaci sval a cele zadne stehno.
Medzi tym som bol u lekara, dostal som nejake infuzie a lieky, ale ono sa to nezlepsovalo (ale to tu nechcem dalej rozvadzat).
Po tom desiatom dni, ked som uz 2 dni lezal a 3 noci nespal som si zavolal RZP. Prijali ma na neurologiu, nasadili infuzie + lieky (co uz som bral). To bola nedela.
V pondelok mi vybavili na utorok MR, kde sa zistilo, ze je tam ulomok platnicky a DR povedal, ze je to dost skarede.
V stredu som bol na konzultacii v RK, kde sa ma opytali, ze ci chcem ist na operaciu. Ihned som sa opytal, ci mam inu moznost a DR povadal, ze mozem kludne odmietnut.
Povedl som, samozrejme, ze chcem ist na operaciu, lebo uz pomaly 2 tyzdne mam silne bolesti. Najblyzsi termin bol o 10 dni. Ja som povedal, ze 10 dni nevydrzim a DR povedal, ze zvycajne su cakacie doby 3-4 mesiace. Tak som sklopil oci a usi (aj tak som bol na lehatku, lebo chodit a sediet som nemohol) a odviezli ma s5 na neurologiu. V piatok mi spravili PRT a poslali ma na ten tyzden domov.
Po PRT mi bolo trocha lepsie, ale nic moc.
Nasledne ma v RK operovali a po 3 dnoch som isiel domov. Po operacii som uz necitil bolest v nohe (nerv), ale mal som strpnute lytko, patu a pravu stranu praveho chodidla. Asi tyzden po operacii som zacal citit znova nerv v nohe. Bolest nervu je stale a uz som 19 dni po operacii. Chodidlo (ako som spominal) je strpnute stale, takze velmi zle sa mi na tu nohu stupe.
Chodim kazdy den, avsak prevazne som v posteli. Niekedy vstanem aj 10-15 krat a chodim. Vstavanie mi nerobi problemy, len chodenie na pravej nohe je problem.
Nechcem z toho robit zase zbytocne halo, ale o 2 dni budem 3 tyzdne po operacii a nerv v nohe sa mi nepaci (chodim ako pred operaciou po PRT).
Dolezite je, ze mozem v noci spat, pretoze pred operaciou som kvoli bolestiam nemohol spat.
Ma niekto skusenosti s herniuou disku S1 L5 ?
Je tento stav po operacii bezny, alebo by som mal kontaktovat doktora?
Lieky beriem ako mam predpisane (su to len od bolesti, zaldiar a novalgin). 3 tyzdne po operacii by som uz lieky mal celkom vysadit a to je o 2 dni.
Hernia disku, pooperacne problemy
In the cases of herniated discs that I know of, patients usually wear a special brace to help stabilize the spine. You can check it out. Anyway, when you can't move around much, relax your mind with HMTL5 games on free online games. onlinegamesfree.io
ked sa ti nieco nezda, tak by som isto navstivila doktorovi, netreba taketo veci podcenovat
Kamarát mi poslal odkaz cez správu s tým, že toto je presne to, čo hľadám. Bol som skeptický, pretože som mal za sebou veľmi dlhú šnúru prehier a stratil som trpezlivosť. Chytil ma však elegantný dizajn na doublestarkasina.sk, ktorý pôsobil veľmi profesionálne. Rozhodol som sa dať tomu poslednú šancu a skúsil som novinku medzi automatmi. Hra ma hneď vtiahla a po niekoľkých spinoch prišla obrovská výplata. Z ničoho nič som bol vo veľkom plus a zabudol na všetky prehry z minulých týždňov. Na Slovensku je takýchto spoľahlivých miest s dobrou výplatnosťou ako šafrán. Som vďačný za ten odkaz a určite tu zostanem.
choiceADVANTAGE login mastery starts here, and you’ve just leveled up big time www.choiceadvantages.com.co