Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

neschopna

Dobre teda, kebyže napíšem, že som v zahraničí bola a za celú večnosť som sa ani zaboha nevedela naučiť jazyk, až som bola nútená ísť naspäť, stačí to? Ja sa nebudem ponižovať, keď mi jazyk nejde. Stále dokola o tom istom, zahraničie, choď do zahraničia, vôbec som sa na to nepýtala :D, ale dokola to isté. Prečo riešite toto, keď o tom reč nebola. Vyrieši mi zahraničie vzťah? Nevyrieši.

Áno, ak sa šéf vyjadrí, že som neschopná, tak mi je jasné, že ma tak berie.

Vôbec netušíte, ako sa chovám medzi ľuďmi, nepoznáte celý môj život, nie som viditeľne ufňukaná žena, som úprimná a idem si po radu. Je to tu zosilnené, pretože to treba zhrnúť do pár riadkov a to nie je sranda.

neschopna

lolinka, nemysli si, že keď mi napíšeš dlhokánsky príspevok, v ktorom je presne nula rád a len ma kritizuješ a osočuješ, tak si to nechám. Ty mi vidíš do hlavy, že čo si beriem z dikusie? Osoba ako ty mi nedokáže ublížiť, takže sa zbytočne snažíš.

DontWorry

Lolinka to vystihla spravne. Hladas len dôvody ako sa nieco neda, ako to nevies..nechces. Ja tiez nie som majster na jazyky, ale ked som robila na jednom podujati a bolo tam mnozstvo anglicanov a inych zahranicnych ludi..bola som nutena svoje znalosti pouzit. Hah, sranda ze s takym britom mi rozpravanie slo lahsie ako ked prisiel za mnou Poliak :D. Ty sa musis odblokovat vo svojom zivote a dat moznostiam priestor. Ukazat ze na daco mas, ze daco chces. Ty si z jednej vety od sefa vyvodis, ze si neschopna. Dobre aj keby si to myslel tak rob dalej. Ja som sa na gympli tolko napocuvala ako neviem matiku ako nejaka spoluziacka vie toto hento lepsie. Tolkokrat mi niekto chcel znizit sebavedomie. Ale vsak to by ta malo posunut v zivote dakde! Povedat si, ze co som ja hlupsia od inych? Preco ja by som to nemala zvladnut? A toto aplikujes aj do vztahu. Ako keby on bol tvoj kyslik a ked ho nemas pri sebe tak tvoja existencia sa skoncila. Neplanuje nic? Nevie co chce? fajn, co budes cakat kym bude mat pomaly 50? Tak predbehni svoje srdce svojim rozumom, kasli na to, pozbieraj sa a zacne sa ti aj darit. Ale neupinaj sa na chlapa tolko preboha. Potom si ta aj prestane vazit..a uz vôbec ziadneho nebavi ufnukana zena, to fakt sa radsej zdekuje za hranice.

lolinka

neschopna ty si nielen neschopna, ale aj podrazdena a urazliva. Miesto toho, aby si si z tej diskusie nieco vzala, neberies nic, vsetko odmietas a niektorych ludi tu aj osocujes. Ked sa takto spravas aj k svojmu priatelovi, ze ho nazyvas retardovanym a pod. ked nie je hned po tvojom, tak sa nediv, ze ta odmieta. Takuto zensku nikto nechce a mozes byt krasna a mlada kolko chces. Zacni na sebe pracovat, da sa to zmenit.

neschopna

Ja vnímam všetko, čo tu bolo napísané, ukladám do pamäti, ale potom príde lolinka, ktorá povie, že mne sa poradiť, ani pomôcť nedá a vsugerujeme mi to do hlavy. Moja vec, že nechcem ísť do zahraničia, niekoľkokrát som zdôraznila, že nie a nebudem to rozpitvávať tuná. Je pravda, že sa nechcem učiť jazyk. Nemusí každý vedieť dokonalo jazyk, napr. v mojom povolaní mi je nanič, nepotrebujem ho tam. Hľadám si inú prácu stále, ale nič zatiaľ. Už ma vážne se***š, ako si dovoľuješ niečo také o mne prehlásiť? Chcem robiť, mám 2 roboty, živím sa sama niekoľko rokov, som samostatná, to ty si retardovaná. Ja som sa na neho neprisala, preboha. Hej, lolinka, on je ideálny, preto nemá v 38 rokoch ženu, dieťa, zázemie, určite mojou vinou, určite ho preto nechalo 10 bývalých žien...

Filip TT, potrebujem objatie, vystihol si to. Nemá mi ho kto dopriať. V Boha neverím, nenarodila by som sa do takej rodiny a nemusela by som celý život bojovať a všetko si vydobíjať sama. Dostala som sa z puberty do dospelosti a veľa vecí som si sama zabezpečila, ale v posledných rokoch to začalo stáť a zhoršovať sa.

Filip TT

Hm - kde zobrat ten pocit ze je clovek milovany, ze je pri niekom doma, ked nema nikoho blizkeho? Asi potrebujes niekedy len tak objat, ze?

Na toto je prave dobre mat vieru - ked to clovek nemoze dostat od blizkeho cloveka, moze v to dufat u Spasitela.

@rybie oko - pozri aka je tu dlha diskusia - veci, co kazdeho napadnu sa tu uz davno prebrali.

lolinka

No podla toho co tu pises sa ti poradit ani pomoct neda. Tolko dobrych rad si dostala a ty na vsetko len nechcem, nebudem, nedokazem. Ja som tiez nikdy nebola talent na reci, ucila som sa nemcinu na zakladke, na strednej, neskor aj na kurzoch a prd som z nej vedela. Isla som robit do Rakuska opatrovatelku a ten jazyk sa na mna za pomerne kratky cas nalepil. Ale snazila som sa, pisala som si slovicka, ucila sa ich. A po roku som bez problemov rozumela a komunikovala. V podstate uz skorej. Takisto som isla do Anglicka a nevedela som anglicky ani ceknut. Napriek tomu som si tam nasla pracu, ako chyzna na hoteli. Sprvoti som nerozumela nicomu, mala som s tym problemy, nevedela sa dohovorit napr. na poste, na urade. Pomohli mi Slovaci zijuci tam, hoci to nebola moja rodina. A v praci som preto problemy nemala, lebo sme tam boli traja Slovaci, oni ma zaucali a aj mi pomohli ked som chcela nieco povedat napr. recepcnej, riaditelovi hotela a nevedela som to prelozit. Ale tiez som sa snazila, chodila som napr. s kolegynou Slovenkou za hotel, kde oni chodili fajcit, hoci ja som nefajcila. Ale stretavali sa tam zamestnanci z celeho hotela a medzi sebou sa rozpravali. Ja som ich pocuvala a ked som nejake slovicko uz par krat pocula, spytala som sa kolegyne co to je a zapisala som si to. Alebo ked som chcela nieco vybavit s recepcnou, poziadala som kolegynu, nech mi to prelozi do AJ a isla tam vybavovat sama. Aj ked to bolo sprvoti zlozite, lebo som nerozumela. Pamatam si na ten den, ked sa to zrazu zmenilo, ked som zacala rozumiet tomu manchesterskemu dialektu, ktory sa inak dost od spisovnej anglictiny lisi. Mala som zo seba radost. Ale treba chciet a treba sa snazit, poznala som tam aj Slovaka, co tam bol 2 roky a anglicky nerozumel vobec, lebo sa nikdy nesnazil ucit sa. Ked sa chce, da sa to. Ale ty nechces. Nechces sa ani ucit, ani chodit von, ani nieco pre seba urobit. Tak sa nediv, ze si stale doma a v depresii. Vies si najst milion vyhovoriek preco nic nerobit, preco si nehladat inu pracu, preco neskusit zahranicie, pritom by si na to mala idealne podmienky. Kto uz len ma blizku rodinu v zahranici, co by mu vedela na zaciatok pomoct? Malokto. Ja som tam vzdy isla sama a vzdy som si nejako poradila. Tebe niet pomoci, lebo nic robit nechces. A tiez ma pri citani tvojich komentov napadlo, ze ci to nebolo inak, ze mozno tvoj priatel aj chcel s tebou zacat novy zivot a mat dieta, ale ked videl, aka si nesamostatna a nie si ochotna nic urobit sama, jedine co vies, ze sa na neho prisajes ako kliest, mozno sa toho zlakol a vycuval. Strasne na nom visis, je pre teba cely zivot, nic ine nerobis, len sedis doma a myslis nanho pripadne ho furt pre nieco buzerujes, tak z toho asi moc dobry pocit nema. Zneistel, ci si fakt ta prava a ci sa s tebou vobec da zit. Ak to takto budes robit dalej, tak ho znechutis este viac a nakoniec zistis, ze ta podvadza alebo sa s tebou rovno rozide. Lebo s tebou sa zit asi fakt neda. Si strasne negativisticka, stale len pozeras, co ini maju a ty nie a miesto toho, aby si sama zapracovala na tom, aby sa ti vodilo lepsie, tak sa s tymi ludmi odmietas stykat a upinas sa len na svojho priatela a buzerujes ho. Nuz, kazdy si sme strojcom svojho stastia ci nestastia.

Mesačný princ

Veď ja viem, že je Boh mimozemšťan ale to nič nemení na tom, čo si myslím o energetických upíroch. Normálni možno existujú ale energetickí? Ale ok, je to len môj pohľad

adr1a

Namesacny. Tentoraz s tebou nesuhlasim. To ako keby si teraz Filipovi tvrdil to iste o Bohu. Je to nieco take ako povedal Polivka v uz kultovom filme. Kedze si vsak muz, poviem to adresne tebe: "tvoj P jsem také neviděla a věřím, že ho máš".