Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

DontWorry

Je pravda, su ludia, ktori nie su stavani odist do cudziny a zvykat si tam, ucit sa jazyk. Ale na druhej strane su ludia, ktori nevedeli ani pozdravit napriklad po anglicky a teraz sa vedia dohovorit bez problemov. Dokonca aj takych poznam. Ludia by sa nemali k veciam staviat ze neda sa to a nezvladnem to...kto chce, zvladne, len treba makat na sebe.

Oukej ty chces ostat tu. Nevies co so vztahom. Mam pocit, ze cakas na radu typu aby si sa nerozchadzala, ako vsetko bude fajn. Nie nebude podla mna. Asi by ho musel udriet blesk aby ti povedal ze vraciam sa na Slovensko, najdem si pracu tu a pojdeme byvat do mojho bytu. Preto kedze s tebou nejak nerata po dobu neurcitu tak by si mala vo svojej buducnosti vidiet hlavne seba. Ziadne ine rady nedostanes len ze mala by si si vybrat to mensie zlo - rozchod. Ktore sa casom premeni na velke dobro lebo ta od tej psychickej tarchy co teraz nesies odbremeni. A uvedom si jednu vec, ze ziaden chlap nebude zdrojom tvojho stastia a ziaden chlap ta nespasi. Ver sebe, pracuj na sebe a s tym pridu aj dobre vysledky.

neschopna

Načo to aj píšem, keď ma nepočúvaš. Utekanie do zahraničia nie je riešenie. Som Slovenka a chcem byť na Slovensku, čo je na tom tak nepochopiteľné? Neviem, ako dajú prácu človeku, ktorý sa s nimi nedorozumie, pretože pokusy učiť sa boli a nielen jeden, ale proste mi to nejde a nebudem sa už k tomu vyjadrovať, že keď odídem, nikdy šancu splniť si svoj kariérny sen nedostanem, lebo na to treba dokonale ovládať jazyk a v zahraničí je to ešte ťažšie. Tu mám príslušné vzdelanie, akurát je veľká konkurencia, záujemcov a málo ponúk. O tomto sa už nebavím.

Podstata problému je vzťah, tak ma zaujímajú pripomienky k nemu, k riešeniu. Ak ešte niekoho niečo napadne...

adr1a

Tak vidis. Tu ta nic a nik nedrzi a vonku by si bola aspon so svojou sestrou. Nie jej byť tam na pritaz, ale aspon vyuzit tam jej blizkost, pomocnu ruku pre zaciatok, upevnit si vzajomne puto, mozno jazyk rec ok neovladas ale ked tam budes, lahsie si ich rec osvojis naucis. Kolko zien po 50tke sa uci jazyk rec ked idu pracovat 1x von. Ty si mlada. Skor sa naucis, nalepi sa to na teba. Aj ked si utlejsia nez sestra ale nemusis zrovna robit to iste co ona. Mozno zacnes pre zaciatok pomocnymi pracami ai kym si nezvyknes, nenaucis sa rec. Ale tu na SK si sama. Nemas uz rodicov ani starych rodicov. Sestru mas v zahranici. Pri nej a hlavne mimo SK ti bude isto lepsie. A nebud tak negativisticka. Co mas z tej krasy mladosti ked posobis ako kysly citron, si chodiace krematorium a ziva zombie? Takto si len sama pritahujes k sebe problemy smutok nezdary cierne myslienky. Si ako taky energeticky upir

neschopna

Nemáte všetci rovnaké názory, veď niektorí mi písali, že ja som tá zlá, čo na neho tlačí, a mám to nechať tak. Rodičov a starých rodičov nemám už nažive, mám len staršiu sestru, ktorá pracuje v zahraničí, ale ona je veľmi dobrá v angličtine a šikovnejšia, sama sa snaží študovať v zahraničí, pracovať a šetriť si niečo. Na Slovensko sa nechce vrátiť, tu by sa asi neuživila. Naozaj mi nenavrhujte ísť za ňou, stačí, že musí zvládať seba, nie ešte mňa tam mať. Chcem, aby sa jej niečo podarilo dosiahnuť a nie ju sťahovať so mnou na dno. Hovorila mi, že tú prácu by mi vedela vybaviť, s ktorou sama začínala, ale ja som útla a vraj by som to fyzicky nezvládala. Okrem toho som nikdy nebola na jazyky, mám iné prednosti, ale zahraničie jednoducho nie. Vďaka za pochopenie.

adr1a

Pocuj dievca (neschopnou ta nechcem oslovovat a este viac to negativum v tebe umocnovat).
Nie je ti podozrive - ze vsetcia sa tu zhodujeme v nazoroch na teba na priatela a na vas vztah? Dokonca aj tvoje kamosky maju rovnake nazory ako my tu (a tie ta lepsie / osobne poznaju nez my tu teba).
Nechapes to este stale?? Nedoslo ti to?
Alebo si myslis ze my vsetcia tu vratane tvojich kamosiek sa mylime?? Klameme?? Chceme ti nebodaj zle??
Ja viem. Milujes ho. Si nanho namotana, priputana. Ale ak aj nechces nic razne riesit (rozchod, zmenu krajiny prace ai), aspon sa skus socializovat a venuj sa niecomu. Zacni zit, mat radost naplnenie, niecomu sa venuj. Lebo si ako keby uvaznena zablokovana. Upadas - nerasties. Si mlada krasna. Mala by si si uzivat zivot, tesit sa, radovat, plnit si tuzby sny

neschopna

Ďakujem, že rozumieš mojim pocitom, pomáha mi to. Keď kamarátka bola tiež zúfala z práce a zrazu prešla pohovorom a už mi dáva rady, že sa mám viac snažiť, ale aj to mala iba šťastie. Je to hrozné, keď človek nemá rodinu, o ktorú sa môže oprieť. Ak sa niečo stane, nebudem mať kam ísť. Z toho mám najväčší strach. U neho som videla svoje miesto, kde by som sa mohla vracať. Nie som zlatokopka, nejde mi o jeho byt, ale o ten domov, ktorý by sa tam dal vytvoriť. Ďalší vzťah, všetko odznova, najskôr by sme šli len do podnájmu o pár rokov, lebo kým by som niekoho našla...

DontWorry

Podla mna je to hrozna hlupost ostat vo vztahu a cakat do neviem kedy, ze ci sa daco zmeni. Chodit von uzivat si a neupinat sa nanho. Presne toto jej dodava neistotu, lebo je hrozne nevediet, co v buducnosti ma caka s partnerom. Ci budeme spolu ci nie..ci bude chciet raz so mnou zit a mat deti. To su otazky co v hlave cloveka viria cele dni a potom plna negativizmu tento postoj prenasa aj do svojho zamestnania.
Zo vsetkych tvojich prispevkov ide jedna velka vlna negativnej energie a hrozne zle to pôsobi. Kamosky by ti aj pomohli, ale ty odmietas..preco? Lebo oni maju vztahy a dobru robotu? Lebo zase by si tam len medzi nimi sedela a myslela nanho ako na pana bozskeho? Zena spamätaj sa. On nie je jediny chlap na tomto svete. Radsej by som preplakala niekolko dni, mozno tyzdnov, ale viem, ze po rozchode s takym muzom by ma cakala lepsia buducnost. Ano radim ti rozchod, pretoze vase cesty sa v ziadnom bode nestretli. Nechce prist sem, nechce teba tam. Vyjadrenia mozno, uvidim, asi...to takto chces premarnit svoj zivot cakanim kedy sa on rozhodne? Mala by si viac mysliet aj na seba, byt viac na seba hrda a mozno prave vtedy ked urobis radikalny krok, tak mu to dôjde. A mozno nie a vtedy bude jasne, ze to nebolo ono. Tak pride iny, ale pristupuj k svojmu zivotu trochu s väcsim usmevom. Ono to bude boliet ja viem, ale peknym dnom nie je koniec. Len si musis uvedomit svoju hodnotu.

neschopna

Nikde sa mnou nechváli, jedine rodičom ma ukázal a kamaráti mu hovoria, že to nevydrží, lebo som mladá. Robí roboša, ako hovoríš. Ten byt má splatený už a mal tam aj podnájomníkov, ale už niekoľko mesiacov je prázdny, lebo sa tam mal sťahovať on, ako mi sľúbil. V tom byte sme aj trávili čas, takže viem, že tam nikoho nemá, ani nespomínal znova prenajímanie. Predtým takú mladú nemal, mal len rovesníčky, niekedy aj s deťmi.

Ja sa nedokážem odreagovať. Keď ma aj kamarátky volajú, tak sa mi nechce, pretože oni majú šťastné vzťahy alebo dobrú robotu a ja ani jedno. Neznášam, keď mi dohovárajú, lebo oni nie sú v mojej koži. Majú sa dobre.

lolinka

Filip no presne, ja tam vidím len nezáujem z jeho strany, nič iné, keby s ňou chcel byť, nebolo by mu zaťažko nejaké riešenie nájsť, lebo vždy sa dá