Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

adr1a

Porozmyslaj ist tam za nim von. Teba tu v podstate nic nedrzi (zijes v podnajme, mas pracu co ta nebavi nenaplna a urcite je zle platena ako vsetko tu na SK, k tomu blby sef, zazemie aj ludi tu v podstate ziadne ziadnych nemas).
Pozri. Tam vonku aspon zbadas ci vam to bude spolu klapat, ako budete spolu vzajomne vychadzat, ako sa vas vztah bude upevnovat vyvijat ai. Nech ti pomoze pre zaciatok zohnat pracu. Vyskusate si spolocny zivot prip.si tam nieco najdes.
Ide o to, ze ak by vam to aj nebodaj spolu nevyslo, tak aspon tam vonku zarobis (mozno ak sa sem raz vratis kupis si nieco svoje ohladne byvania), ziskas tam skusenosti, nadobudnes vacsie sebavedomie, vacsiu samostatnost, budes ok ovladat rec ai.
Takto zabijes 1ranou 2muchy. Budete spolu o co ti aj ide a tam sa mozno lepsie uplatnis jak tu a istotne aj viac zarobis

neschopna

Hovorí mi, že ma ľúbi. Vždy ho mrzí, ak sa dozvie, že som plakala, nerád ma vidí plakať. Za ním nemôžem ísť. On tam nežije, býva s ďalšími chlapmi na ubytovni a makajú veľa hodín denne, na ubytovňu sa chodí len vyspať a oddýchnuť si. Nie je tam pre mňa robota a ani on to nechce.

Ja by som ho tu mala predsa držať, hovoril mi, ako túži po dieťati, a ja by som mu ho dala, mohli by sme vytvoriť rodinu, byť šťastní... :( Jemu sa tunajšie platy mália, vraj by sme nevyžili, pritom má splatený byt, čiže naše 2 platy na energie, jedlo, bežné výdavky a možno dieťa. Sama vyžijem z mála, nie som náročná.

Budúcnosť nerieši, vraj na neho tlačím, ale v jeho veku by mal tlačiť sám na seba. Poznám ľudí, čo spolu šli bývať po 3 mesiacoch, čo sa poznali, a klape im to roky. Stále som v neistote. Pýtala som sa ho, či mám poslať životopis na jednu ponuku v mieste, kde má byt, a on, že ako chcem, že nevie ešte, kde sám bude. Mám sa prispôsobovať? Až keď si on nájde prácu? Vraví, že by som si mala nájsť niečo lepšie, ale sám si prácu nevie nájsť, vlastne ani nehľadá, keďže chce zrazu zase odísť, aj keď mi predtým vravel čosi iné.

Väčšina vzťahov mu stroskotala na tých jeho odchodoch. Žiadna mu to netolerovala a to aj spolu bývali a mala jedna aj dieťa dokonca.

Takže ani spoločné bývanie (a to som navrhovala bývanie aj u mňa), ani zásnuby, ani nič... Zbláznim sa.

DontWorry

Aky je jeho postoj voci tebe? Urcite ta ma rad inak by s tebou nebol. Lubi ta? Citis ze je tam laska aj z jeho strany? Preco neodides za nim? Co ta to tu drzi? Ak by som chcela byt s chlapom a siel by prec..zbalila by som vsetko a odisla s nim zit. Ak vidi aspon trochu buducnost s tebou tak to nie je zle len ho tu nedrzi nic..v tom ho mozno kus chapem. Ak ju nevidi..neplanuje nic a riesi len svoju pracu tak ty sa neboj toho ze si nikoho nenajdes. Ved mas len 24 rokov. Sama musis vediet ako on vnima vas vztah. Podla toho sa zariad. Ale ak viete obaja ze chcete spolu zdielat buducnost...nezostavala by som tu. Ale toto musis s nim predebatovat. Mimochodom nepocuvaj reci aka si neschopna. Ver si..zvys si sebavedomie..mas na vsetko len mas velmi pesimisticky pohlad na svet tak sa trochu vzchop :)

neschopna

Ďakujem za reakciu. Nemám nikoho, o koho sa oprieť. Bývam sama v podnájme, prácu mám nanič a šéf si o mne myslí, že som neschopná, čo som sa dopočula. Žiadna práca v tom, čo som vyštudovala, pre mňa nie je - len príležitostnou formou a z toho sa neuživím, to mám len bokovku.

On má len tú prácu v zahraničí, rozpráva, že pod 1000 € tu robiť nebude a má vlastný byt. Ženu a deti nemá, ani nikdy nemal.

Ja to proste sama nedokážem, lietam v tom po uši a ak nebudem mať jeho, bojím sa, že si nikdy nikoho nenájdem. Teraz ani nemám chuť stretávať nových ľudí. Potrebujem už zázemie, istotu, rodinu, lásku... Som z tých, čo nemali pekné detstvo, a nikoho nemám. Cítim sa, ako v začarovanom kruhu. Vôbec si neverím. Ja neviem, čo potrebujem. Asi niekoho, kto mi podá pomocnú ruku. Častokrát mám strach, že prídem aj o tú prácu, ktorú mám, vyhodia ma z bytu a nebudem sa mať na koho obrátiť. Kde hľadať cestu? Na koho sa obrátiť?

Spravila by som pre neho všetko...

DontWorry

Pises, ze mas 24 rokov. Si naozaj mlada baba a nemyslim si, ze s takymto muzom ta nieco dobre caka. Ma 38 rokov, dieta ziadne, zazemie ziadne...od takeho chlapa v takom veku by som ocakavala, ze bude mat rodinu, aspon jedno dieta ak nie dve..robotu, manzelku a domov. Myslim si, ze pri nom len zbytocne stratis cas. Nevidi s tebou buducnost ked ti taketo reci rozprava. Budes cakat donekonecna kedy sa usadi, dovtedy sa este milion krat pohadate na tom, ze odchadza do zahranicia. Cize priklanam sa k nazoru tvojich kamaratiek. Ak nechces potom cely zivot takto preplakat nad chlapom, ktory nevie co chce, tak bolo by lepsie keby si sa poobzerala za inou vyhliadkou do buducnosti. Utri si slzy, svet sa nezruti :)