Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

adr1a

Napisala si, ze sa to bude este dlho tahat.
To zrejme nie je to, co chces. Ze?

Vies, mam z teba pocit, ze tvoje detstvo dospievanie sa na tebe velmi podpisali. Lasku, otvorene prejavy citov, nehu objatia ai si zrejme od rodicov nedostavala. Alebo minimum. A aj to si si musela zrejme "zasluzit".
A ty si sa ako keby naucila takto zit.
V tomto svojom svete - bubline.
Mozno nevedome podvedome si si vybrala takto isto aj svojho sucasneho partnera, lebo on je az prilis podobny tvojim rodicom.
To je ako ked si dievcata z tyranskych rodin vyberaju a maju vecnu smolu na podobne typy svojich otcov. Ale oni si takychto podvedome vyberaju, lebo v tom cele detstvo dospievanie vacsinu zivota zili a videli - ucili sa vzorce spravania (dievcata od svojich matiek), ako v takychto vztahoch byt, fungovat, zvladat tie situacie ai.
Pre niekoho nepochopitelne no pre inych co to poznaju, normalne.
Vies. Logika a podvedomie ti mali napovedat - varovat ta, ze on nie je pre teba ten pravy (14r rozdiel + 10 vztahov ktore mu stroskotali presne na tom istom co teraz aj vas vztah negativne ovplyvnuje troskota + jeho "nechlapske" spravanie - raz chce dieta potom uz nie; raz chce aby ste spolu byvali v jeho byte a potom uz v ziadnom pripade a pritom ty si v podnajme a jeho byt je zatial prazdny ; raz chce tu ostat a potom i tak zas utecie do zahranicia. Ai ai ai. Toto chlap, skutocny chlap nerobi. Z chlapca robi chlapa slovo. Ze vie si stat za svojim. Ze sa mozes nanho spolahnut opriet. Ze mas v nom ochranu oporu istotu podporu pomoc ai.
A si tam kde si. V podstate to mas teraz tak ako si to poznala a mala aj z domu.
Ty az zufalo potrebujes a hladas lasku. Ver. Taku lasku si mozes dopriat len ty sama alebo od toho tam hore (kto ma stastie tak takejto lasky sa mu tu dostava od matky otca).
Az ked sa ty sama naucis prijat seba taku aka si, naucis samu seba milovat, milovat sa aj s chybami nedostatkami, sebalaska, az potom mozes nieco podobne ocakavat aj od inych. No hlavne to musis vediet ty. Nauc sa to. Kazdy si zasluzi byt milovany. Ty rovnako ak nie aj viac.
Mala by si porozmyslat nad vyhladanim odbornej pomoci psychologa

weirdo

uz schopna - som rad ze si si zmenila nick :-) by si neverila ale slova vedia mat silny ucinok. kazdopadne by si podla mna fakt mala popremyslat nad tym co som spomenul v poslednych prispevkoch. mala by si zacat riesit pricinu a nie nasledok. to co riesis teraz je nasledok. ale je pozitivne ze si spomenula rozvratenu rodinu lebo si postrehla istu suvislost. to je super. a takymto sposobom by si nad sebou mala uvazovat stale vo vztahoch k druhym alebo ked budes mat trapenie. a svojim sposobom to moze byt ulava pretoze teprv ked porozumies pricine svojich pocitov mozes ich dostat viac pod kontrolu. takto tebou lomcuju, citis ze stracas podu pod nohami, si zmatena, frustrovana, nervozna, vystrasena. ale ked pochopis o co ide, uz nemusia mat taku moc.
to len v skratke.

už schopná

weirdo, vnímam, čo píšeš, aj keď nie vždy odpíšem aj tebe na otázku. Ja viem, že mám aj iné problémy, ale všímam si, že toto sa nedeje niekomu inému. Kamoška šla bývať s priateľom, čo sa poznali chvíľočku, teraz sa idú brať. Porovnávam to s ostatnými.

lolinke neprepáčim. Jediná, na ktorú som reagovala útokom - na jej útok. Lenže ty si úplne mimo, lebo si komplexy nevybíjam. Ani kamošky by to netolerovali partnerovi, toto viem, čiže mám normálne požiadavky na svoj vzťah. Je blbosť, že nechce ublížiť, lebo pokračovať v niečom, čo nemá budúcnosť NIKDY NIKOMU NEPOMôŽE, toto si zapamätaj! Nikomu nenakladám, podľa mňa sa lolinka, ale to je jedno. Ja som len riešila psychologický aspekt, že ak mi bude niekto nadávať ako lolina, tak mi to určite nepomôže, čiže mi chcela ublížiť. Svoje detstvo som spomenula, aby som rozšírila informácie, nie aby som sa ľutovala.

Filip TT

Ok, takze to o co ti ide, su rady ako by sa dal ozivit vas vztah, presnejsie jeho vztah k tebe.

1. treba vypustit vsetky hadky o tom, ze by sa mal vratit na Slovensko a byvat s tebou. Tuto vec mozes vyslovovat len ako tuzbu, toto nemoze mat formu naliehania.

2.musi mat nieco zo vztahu s tebou takeho, aby chcel byt s tebou. Najlepsie co muz od zeny moze dostat je ocenenie a podpora. Musis ho obcas pochvalit aj za malickosti, musi citit trochu tvojho obdivu, musis mu vyjadrit spolupatricnost v tom co robi zaujem o to co robi a podporu.

3. Musis byt trochu slaba - potrebujes pomoc, ochranu a objatie - on je pre teba ako muz dolezity. Ale nepytas si to, len musi vediet ze je to pre teba dolezite a ty vyjadrujes vdaku.

To su moje rady ako muza. A posielam ti objatie :)