Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia mi ničí život

Príspevok v téme: Bulímia mi ničí život
žužulík2875

Potrebujem asi len pokecať s niekým o tom všetkom. Trpím bulímiou už 6.rok, sem tam niekoľko mesačné pauzy boli, no bez následného úspechu. Momentálne som v tom až po uši. Často bývam sama doma, tak si asi viete predstaviť, ako vyzerá môj deň. Pokiaľ si vopred nenaplánujem deň, som len doma a som schopná vraciať aj 6 krát za deň. V podstate aj keď naši prídu domov, tak to robím. Nepočujú ma, robím to ozaj potichu. Raz mi na to moja mama a sestra prišli, tak som na určitú dobu prestala, aby boli spokojné a netrápili sa. No vrátila som sa k tomu opäť. Teraz o tom nik nevie, dokonca ani môj priateľ, s ktorým som už druhý rok. Na jednej strane chcem, aby mi s tým niekto pomohol, no hanbím sa o tom s niekým rozprávať. Stále si nahováram, že sa z toho dokážem dostať sama, no posledné dni sú ozaj plné depresie a beznádeje. Bulímia už veľa toho zničila v mojom živote a ja nechcem, aby v tom pokračovala. Pomôžte!

lucialll

Ahojte,
citala som tu Vase pribehy/zivoty a nechce sa mi ani verit ze je tolko dievcat v podstate takych ako som ja. :( Ja mam bulimiu uz 4-ty rok a neviem sa z toho dostat. Mam psychicke problemy, neviem sa normalne stravovat ...dokazem za den zjest jedno jablko a tak cely den nic tak to trva aj tyzden no potom to pride nahradim si za hodinu ten moj tyzden a som v tom opät. Nejem len preto lebo neviem doslova ako jest neviem co je normalne mnozstvo a coho je uz vela. A sama niekedy neviem ci som anorekticka ci bulimicka..v minulosti som si koli tomu chcela dokonca aj ublizit. no teraz aj ked mam pocit ze som na tom psychicky este horsie ..az take mysleinky nemam..no neviem co s tym mam robit ...ako s tym dokazete zit..ja ked sa prejem tak na druhy den ani vonku nechcem ist lebo mam pocit ze to na mne vidno..:/....a moj najväcsi problem s bulimiou je ze ja neviem zvracat nikdy som nevedela zvracat...nikdy ma z nicoho nenaplo ani nic..skratka ja ked chcem ist vyvratit to co som zjedla musim si vlozit palicku do ust az do zaludka a takto ja zvraciam ... a nezastavy ma ani to ze mam dorezany cely hrtan ze mi ide krk skratka vtedy som v akomsi tranze a nevidim nic len ako to zo seba dostat :( ....neviem ako bude dalej ale uz nevladzem :/...Vám držim prsty aby ste si verili a dostali ste sa z toho :) zivot nieje nato zeby sme sa postupne doma zabijali a vychadzali vonku v akej takej dokonalite :/..mame si ho uzivat aj ked su tam kila navyse ale mame zit smiat sa radovat sa ze zijeme ze sme mlady ze mame este kopu casu na zazitky...no len to nieje lahke :/

ja-pusate

žužulík2875
to ma mrzi s tou skolou:( ja som tiez mala problemy v poslednom rocniku gympla ked som tak pribrala a vsetci ma sikanovali,tiez som zacala chodit poza skolu a bolo to este horsie,uz od 1.rocnika som sa zle ucila koli ane,nesustredila som sa mala som v hlave iba kcal,a tiez si mysleli ze sa mi nechce ucit a po pribrati som zu nemala ani tu ,,vyhovorku,, ze to koli,lebo o mii a zp nikto nevedel,iba segra a otec, mala som hrozne Vela neospravedlnenych hodin a tak som prerusila Studium na 2roky,otca to nastvalo a vyhodil ma z domu,ze ked nestudujem,nebude ma zivit,tak som isla dobrovolne 2. na liecenie,lebo som nemala kam ist,na lieceni bolo celkom fain a ked ma pustili,chvilu som sa citila lepsie,odhodlana nevratit sa k ppp,ale mi to dlho nevydrzalo cca 2 mesiace a zas som sa zacala prejedat a vracat:( ale po tych 2 rokoch som sa vratila do skoly a ten posledny rocnik som dorobila aj zmaturovala napriek bulimii a zp,mala som novych spoluziakov co o mne nic nevedeli ani ze mam ppp,iba to ze som Bola v nemecku a este boli aj mladsi-v segrinom veku,takze sme so segrou maturovali naraz.
segra mala v skole tiez problemy-ona ma socialnu fobiu a deti ju tiez dost sikanovali,ze je divna,ked som mala anu a Bola som taka chuda tak ona mi zavidela chudost a citila sa byt tucna oproti mne,tak zacala aj ona chudnut a ked ma nachytala ako sa prejedam a vracam,tak sa jej to zdal dobry napad,lebo jej chybali nezdrave jedla a sladkosti a pridala sa ku mne,takze ma otec vlasne pravdu s tym ze ja som na vine ze ma segra ppp:( ale ona nechodila poza skolu lebo ked schudla tak ju obdivovali,a chcela ukazovat peknu postavu-45kg/158cm,po maturite ked zacala so zp tiez pribrala ale nadvahu nema 55-58kg/158cm ja som teraz ta tucnejsia:(

oui.

zuzulik, ja mam z teba prave pocit, ze to liecenie by ti mozhlo pomoct, z prejavu mi pripadas velmi inteligentna, len nezorientovana v progbleme. vykasli sa na toto forum, pusate ti urcite nepomoze, ale urcite vyhladaj psychooga. a opytaj sa sama seba, ci by 3 mesiace hospitalizacie boli az take strasne v porovnani s dalsimi rokmi pocas ktorych ti uteka zivot pomedzi prsty.

oui.

zuzulik, ja mam z teba prave pocit, ze to liecenie by ti mozhlo pomoct, z prejavu mi pripadas velmi inteligentna, len nezorientovana v progbleme. vykasli sa na toto forum, pusate ti urcite nepomoze, ale urcite vyhladaj psychooga. a opytaj sa sama seba, ci by 3 mesiace hospitalizacie boli az take strasne v porovnani s dalsimi rokmi pocas ktorych ti uteka zivot pomedzi prsty.

žužulík2875

ja-pusate
Decká v škole dokážu byť ozaj zákerné a kruté :(
I keď ja som tento problém nemala, žeby na mňa ukazovali v škole prstom a vedeli o mojom trápení, čo sa ppp týka, no ja som sa kvôli mojim depresiám a teda hlavne kvôli ppp uchyľovala často k záškoláctvu. Až potom na mňa mali ostatní ťažké srdce, že aha, ona nechodí do školy, že ona je lenivá, a bla bla. To bolo aj dôvodom, prečo som školu ani nedorobila. Úplne som stratila akýkoľvek chtíč tam chodiť. Doteraz mi to moji rodičia nemôžu zabudnúť, no najhoršie je, že oni vlastne ani nevedia, čo sa stalo. Oni si ozaj myslia, že som to urobila len z akéhosi trucu :( V podstate viem, že nemôžem všetko zvaliť len na ppp, mohla som byť silnejšia, mohla som sa tomu všetkému postaviť, vtedy som ešte v tom nelietala až po uši, no dopadlo to tak, ako dopadlo.
Nenávidím túto chorobu!!! Túto závislosť, túto posadnutosť :(
Ty si i napriek týmto problémom, mám na mysli to, ako sa ti vysmievali, školu dokončila?
A sestra ako padla do tohto celého? Túžila schudnúť alebo nastali nejaké problémy psychické?
Čo sa týka tej spomínanej hospitalizácie, po každom tom strávenom čase v nemocnici a následnom príchode domov, ako si sa cítila? Dalo ti to niečo? (teda okrem kámošiek, ktoré si tam stretla). Povedala si si, že áno, toto liečenie mi otvorilo oči a je koniec so všetkým? Alebo takéto pocity si nemala?

ja-pusate

žužulík2875
jasne,ze som to zo zaciatku
tajila ale kedze som ani pred ppp nebola nejak tucna tak to bolo hned vidno a po tristvrte roku som vazila uz len 29kg a to sa neda prehliadnut a skoncila som v nemocnici a potom to uz bolo ,,vseobecne zname,,takze dalsie 4 roky som mala nalepku-anorekticka,najhorsie to bolo ked som dostala miu a zp a hrozne som pribrala potom sa mi smiali ze tlsta anorekticka a tak:( u segry to tiez zacalo anou a teraz ma aj miu a zp ako ja,takze podobny priebeh,ona zatial v nemocnici nebola,nemala ani tak strasnu podvahu. ja som Bola Vela krat v nemocnici od mesiaca do 3mesiacov trvala hospitalizacia.

žužulík2875

inak baby rozmýšľam, že vyhodím váhu von oknom...!!! nie, že by mi ukazovala nejaké mne nepríjemné číslice, no ja sa už nechcem 500x za deň vážiť...kdesi tu na fóre bola taká diskusia o tom,..jedna kočka o tom písala, že to bol jej začiatok konca bulímie...
idete do toho so mnou?

žužulík2875

eliška123
úplne súhlasím s tebou..ja viem, že diéty, či ďalšie iné redukčné či detoxikačné kúry sú hlúposťou, no ten strach zo získaných kíl je ozaj veľký :(
prečo na to nie je nejaká jedna zázračná pilulka, ktorú užijeme pred spaním a ked sa ráno prebudíme, všetko bude ok?
smiem sa spýtať, ako dlho sa už pasuješ s touto našou nemilosrdnou "kamarátkou"?

žužulík2875

ja-pusate
neviem, ani čo napísať. Mrzí ma tvoja rodinná situácia (mama, otec, sestra) :(
a sestra má rovnaké ppp?
a si spomínala, že sa ti v škole smiali kvôli ppp..oni to vedeli? takže ty si sa tým nejak netajila, alebo sa to zatajiť nedalo? sa pýtam, bo u mňa v škole to nevedel nikto..akurát len videli že raz som chudšia raz plnšia..ale asi tomu nikdy nepripisovali väčší doraz..a tým chcem povedať, že ono sa to asi až teraz dostáva akosi do povedomia ľudí..tu na svk..napr keď ma mama nachytala so ségrou, ona jej to musela vysvetliť, že čo to je...ale to je vlastne nepodstatné..ja keď raz začnem písať, neviem skončiť :)
a ty si ako dlho bola na tom liečení? v rozsahu mesiacov..