Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia mi ničí život

Príspevok v téme: Bulímia mi ničí život
žužulík2875

Potrebujem asi len pokecať s niekým o tom všetkom. Trpím bulímiou už 6.rok, sem tam niekoľko mesačné pauzy boli, no bez následného úspechu. Momentálne som v tom až po uši. Často bývam sama doma, tak si asi viete predstaviť, ako vyzerá môj deň. Pokiaľ si vopred nenaplánujem deň, som len doma a som schopná vraciať aj 6 krát za deň. V podstate aj keď naši prídu domov, tak to robím. Nepočujú ma, robím to ozaj potichu. Raz mi na to moja mama a sestra prišli, tak som na určitú dobu prestala, aby boli spokojné a netrápili sa. No vrátila som sa k tomu opäť. Teraz o tom nik nevie, dokonca ani môj priateľ, s ktorým som už druhý rok. Na jednej strane chcem, aby mi s tým niekto pomohol, no hanbím sa o tom s niekým rozprávať. Stále si nahováram, že sa z toho dokážem dostať sama, no posledné dni sú ozaj plné depresie a beznádeje. Bulímia už veľa toho zničila v mojom živote a ja nechcem, aby v tom pokračovala. Pomôžte!

vebe

Rady typu, ze nerob to skutocne nie su nanic. Su ale niektore opatrenia, ktore mozes urobit aby si sa z toho dostala+ zapojit svoju volu naplno. Byt casto sama doma je rizikovy faktor. Ak sa da, urob si taky program aby si proste nemala podmienky ani cas jest a stale zvracat. Stale byt niecim zmysluplnym zamestanana a niekde, medzi ludmi. Dalej,a le to chce volu, nemat doma moc jedla, vzdy len to najnutnejsie. No a potom dobry psychoterapeut so skusenostami v oblasti PPP. Tuto ostazku treba polozit, ci ma dostatok skusenosti s touto problematikou. Psycholog ti moze pomoct identifikovat napriklad spustace, preco a kedy to robis a tiez ti moze pomoct naucit sa co robit ked to nutkanie na teba pride, ako pracovat so svojimi pocitmi. S psychoterapeutom mozes otvorene rozpravat o tom kolko a kedy jes a zvracias, mozno uz len to, ze o tom budes hovorit moze mat terapeuticky efekt. Bulimia moze sposobit zavazne trvale poskodenia (zuby, pazerak, zaludok, poruchy travenia, rozne deficity), takze treba ten bludny kruh niekde pretat. Da sa to.

sue141

ahoj :) ja v tom lietam tiež. stale mam v hlave len tu vidinu dostať sa na moju vysnivanu vahu.. začina ma to pekne ničiť.. a to som v tom iba kratko ale po uši.

žužulík2875

Ďakujem, za reakciu a rady. Smiem sa spýtať, ako si na tom ty? Si vyliečená bulimička, či v tom stále lietaš?

ja-pusate

z toho sa sama len tazko dostanes,mna z toho nedostala ani psychiatria, bulimia je hnusna choroba. chapem ta ze o tom nedokazes s nikym hovorit,lebo väcsina ludi to nechape a odsudzuje.jedine ten kto to zazil/zaziva to dokaze pochopit. neni dobre ze si na to sama,mala by si zajst k nejakemu psychologovi alebo psychiatrovi aby ti dal nejake antidepresiva mozno tebe by to pomohlo.