Potrebujem asi len pokecať s niekým o tom všetkom. Trpím bulímiou už 6.rok, sem tam niekoľko mesačné pauzy boli, no bez následného úspechu. Momentálne som v tom až po uši. Často bývam sama doma, tak si asi viete predstaviť, ako vyzerá môj deň. Pokiaľ si vopred nenaplánujem deň, som len doma a som schopná vraciať aj 6 krát za deň. V podstate aj keď naši prídu domov, tak to robím. Nepočujú ma, robím to ozaj potichu. Raz mi na to moja mama a sestra prišli, tak som na určitú dobu prestala, aby boli spokojné a netrápili sa. No vrátila som sa k tomu opäť. Teraz o tom nik nevie, dokonca ani môj priateľ, s ktorým som už druhý rok. Na jednej strane chcem, aby mi s tým niekto pomohol, no hanbím sa o tom s niekým rozprávať. Stále si nahováram, že sa z toho dokážem dostať sama, no posledné dni sú ozaj plné depresie a beznádeje. Bulímia už veľa toho zničila v mojom živote a ja nechcem, aby v tom pokračovala. Pomôžte!
Bulímia mi ničí život
ja-pusate
nie nie, ja som anorexiu nikdy nemala...samozrejme som si prešla nejakou tou hladovkou, ale nikdy to nebolo také, žeby som si znechutila jedlo, a žeby to bolo nejaké dlhodobé.
v podstate moja váha sa od 15ky dosť kolísala, keď som začala s bulímiou, šla som dole dole, potom zase hore..a tak dokolečka dokola...z tých 70kil som sa dostala sama, ja chodím na leto na juh pracovať..kde je teplo, mám tam veľa pohybu (plávanie, samotná práca, bicykel atď) a ono na slniečku moc nechutí, takže asi tak. Samozrejme sem tam som mala záchvaty aj tam, ale uplne minimálne...
chorobne necvičím, mám rada pohyb, ale nechodím ani do fitka ani nikde...ja veľa chodím..prechádzam sa...veľa veľa veľa sa prechádzam...
ČO? Nerozumiem tvojej odpovedi ... Ako nezda sa mi ze vracia stale a pritom ma taku nadvahu --- cize to z toho sama ide proti sebe.. a v podstate mne je jedno ze bude obezna alebo 5 kilova ... sorry ze som sa vjadrila k tejto teme , vlastne mi je to fuk ... :)) ok cau pa
ja-pusate , vies preco mas teraz nadvahu?A taku vysoku?Lebo to ked sa naozaj nazeres a vyvratis ... tym neschudnes keby to tak bolo nevyzerala by si tak .. to telo sa brani proste nie je hlupe cize teraz sa ti ukada uz vsetko ... :( vyhladaj trenera a cvic , hyb sa a schudnes sama prirodzene vysledky uvidis pri tvojej vahe aj do mesiaca !!!
žužulik2875
to vazne 70kg?? to si Bola na Tom ako ja teraz mam vysku 157cm a 70kg... ako sa ti podarilo tak schudnut? to iba tou bulimiou alebo mas aj anorexiu a cvicis a tak? mozem sa spytat kolko mas vlastne rokov?
Je tazke sa dostat z toho len volou. Dobry psychoterapeut by ti fakt pomohol. Tocis sa v bludnom kruhu klamstiev a naslednych vycitiek svedomia. Okrem toho ako som povedala zmysluplna cinnost a fyzicka praca ci namaha. Mam pacienta, co sa skutocne vyliecil z tazkej drogovej zavislosti. Okrem psychoterapie hlavnu zasluhu na tom mal tvdry rezim po cely rok, vstavali o siestej rano, cely den tvrdo makali alebo sportovali a vecer o desiatej lahli vzdy ako mrtvi. Naucil sa, ze vzdy ked ma nejake cudne nutkave pocity, musi ist nieco robit, najlepsie fyzicky. Cim dalej tym to bolo lepsie. Aj pri bulimii su niektore veci podobne ako pri zavislosti, robis nieco, co vlastne nechces a predsa to urobis. Musis najst cestu, ako to co nechces aj neurobis. Lahko sa povie, tazko sa to dosiahne, ale da sa to. No a tiez pomoze, ked sa cloveku narodia deti, bojuje s peniazmi a okrem toho nieje kedy jest ani vracat.
ja-pusate
ja sa neliečim nijak...nebola som u žiadneho odborníka...vždy som sa spoliehala na vlastnú vôľu..ale tá žiaľ najmä posledné dni úplne zlyháva :( nadváhu nemám..to viem...ja si ani nepripadám obzvlášť tučná..kedysi som bola..mala som aj 70 kg..pri mojej výške to bolo veľa..no teraz som s váhou spokojná...v podstate mi každý hovorí, že vyzerám dobre..no nik nevie, čo je za tým, aby som si takú postavu udržala..niekedy by som dala sama sebe nobelovu cenu za herecký výkon...bo naozaj viem veľa vecí tajiť..z mnohých vecí sa vykrútiť..najmä vtedy, keď sa oco neveriacky pýta kde zmizla tá tehla eidamu...to nie ja...veď ja ani veľa nejem...bože, veď ja som chronická klamárka..niekedy mi je možno ľúto viac ľudí vôkol seba ako mi je ľúto seba samej :(
žužulik2875
anorexiu som mala 4roky a bolimiu a zp mam uz 5rokov,uz som Bola aj na viacerych roznych lieceniach ale zial zatial nic nepomohlo:(
a co ty? liecis sa niekde?
a vracat na verejnych miestach je pre mna uz rutina,niesi v Tom sama..iba tu postavu ti zavidim,ja bojujem z nadvahou odkedy mam zp:(
vebe...nakoľko nebývam sama, nemôžem obmedziť množstvo potravín v domácnosti.. :( to je jedna z nevýhod :( a čo sa týka tých rizikových faktorov zdravia...fuu..minulý rok som bola na laparoskopickom zákroku žlčníka..celý mi ho museli vyoperovať..neviem teda, či to malo nejaký súvis s bulímiou..ale myslím, že áno...ale vidíš, ani to ma neodradilo v tom pokračovať :(
ja-pusate a sue141..ako dlho už trpíte touto pliagou?:(
kočky..ani neviete, ako moc si vážim každú jednu reakciu..doteraz som v tom bola až sama...takto sa aspoň môžem vyrozprávať niekomu, kto to pochopí...viete, mne už ani tak nejde o postavu..ja nepotrebujem schudnúť...mám 158 cm...váhu 47 až 48 km...ženská postava, veľké prsia...aj keď som mala len 44 kg prsia mi zostali...som tak stavaná..pripadám si sexy, ked sa nahodím...no neviem, ako si tú postavu udržať bez toho, aby som nevracala deň čo deň..buď jem a vraciam, alebo nejem vôbec..akurát aj teraz som bola s kamarátom von..dala som si len polievku...a potom šup s ňou na wc..ja už nemám zábrany sa vyvraciať aj na verejných priestranstvách...kedysi len doma...teraz takmer všade...mám pocit, že to zašlo priďaleko...