Bulímia mi ničí život

Príspevok v téme: Bulímia mi ničí život
žužulík2875

Potrebujem asi len pokecať s niekým o tom všetkom. Trpím bulímiou už 6.rok, sem tam niekoľko mesačné pauzy boli, no bez následného úspechu. Momentálne som v tom až po uši. Často bývam sama doma, tak si asi viete predstaviť, ako vyzerá môj deň. Pokiaľ si vopred nenaplánujem deň, som len doma a som schopná vraciať aj 6 krát za deň. V podstate aj keď naši prídu domov, tak to robím. Nepočujú ma, robím to ozaj potichu. Raz mi na to moja mama a sestra prišli, tak som na určitú dobu prestala, aby boli spokojné a netrápili sa. No vrátila som sa k tomu opäť. Teraz o tom nik nevie, dokonca ani môj priateľ, s ktorým som už druhý rok. Na jednej strane chcem, aby mi s tým niekto pomohol, no hanbím sa o tom s niekým rozprávať. Stále si nahováram, že sa z toho dokážem dostať sama, no posledné dni sú ozaj plné depresie a beznádeje. Bulímia už veľa toho zničila v mojom živote a ja nechcem, aby v tom pokračovala. Pomôžte!

žužulík2875

sue141
je mi to ľúto :( a najma kvoli tomu, že ti to môže sposobiť ďalšie zdravotné ťažkosti...
budem teraz možno znieť za hlúpu, že ti radím v takýchto veciach, ale ak ti to nejde vyvraciať, napi sa vela tekutín..teplej vody, či niečoho iného...neradím kvôli podpore zvracania, len aby si predišla tým ostatným problémom...
a neboj, sme v tom spolu..kopec báb...ja už si ani nehovorím, že prestanem od pondelka, prestanem od zajtra či od poobedia..ja zlyhávam posledné tri týždne každý deň..naposledy aj pred 15 minútami :(

ja-pusate

eliška123
Bola som v nemecku v Drazdanoch,vybavil mi to expriatel,hradila to poistovna kedze som pracovala v nemecku 2 roky,mala som tam nahlaseny pobyt a odvadzali mi aj poistne

eliška123

Ahojte. som na tom rovnako... ale pravdepodobne viem riešenie. ako najprv, neklamať samú seba. že to chcem zastaviť a bla bla. chcem, ale som ochotná kvôli tomu aj pribrať ?... pravdepodobne si veľa z nás odpovie nie... potom skutočne klameme samé seba. jedna čo sa z toho dostala mi hovorila, že musím prestať s dietami. že ak je niečo čo si nasilu zakážem, hlava dostáva impulz, že je obmedzená. strach má veľké oči a je nenásytný.. asi takto. čiže proste sa musíme prestať báť pribrať...

ja-pusate smiem sa ťa spýtať na to liečenie v zahraničí ? ak by ti tonevadilo.. :) mám asi tri základné otázky, kde, ako si sa tam dostala a či si si to hradila sama ... som nad tým rozmýšľala, ale vôbec neviem ako oto funguje.. ahojte :)

Ewca

Sue,nic si z toho nerob.Takych neuspechov bude este ojojoooj.Ja zacinam znova a znova kazdy tyzden.A dnes opat zvracanie,cvicenie...Tri roky sa v tom topim a stale zacinam znova.Zajtra zas skusim.Nesmies sa vzdat.Cesta ja dlha a narocna.Drzte sa baby.Vsetky.

sue141

baby moje... ja som mala včera večer prvy zachvat prejedania sa a dnes už dalšie 2. som sklamana sama zo seba a je mi do revu. už je po diete a som tam kde som bola. jedla som len sladke sladke a ešte raz sladke. naposledy som jedla bonbonieru, tu velku lagunu a zjedla som ju do 10 minut. najhoršie je na tom, že sa mi to neda ani poriadne vyvracať. neviem čo sa stalo, proste to nechce isť von. a mam intoleranciu laktozy a všade čo som jedla je mlieko :/ pečivo, kolače, torta, čokolada, bonboniera.. takže budem asi umierať nasledujuce 2 dni. tak mi treba ked som taka pi... :(

ja-pusate

žužulik2875
take liecenie trfva od 2 do 6mesiacov podla vaznosti stavu a ochoty spolupracovat,poznam aj take co sa z toho takto dostali ale väcsine sa to casom vratilo. s tym priatelom to bolo komplikovane,on ma chapal,chcel mi pomoct,dokonca mi vybavil liecenie v zahranici ale ja som tam nevydrzala a odisla som na revers a on to bral ako zradu vies:((
a rodina mi oporou moc neni,sestra ma tiez ppp tak ta ma chape,ale otec ma odsudzuje,dokonca ma obvinuje ze mladsia segra to ma koli mne lebo som jej zly priklad a tak:( mamu zu nemam,zomrela ked som mala 16:( a priatelov moc nemam v skole sa mi smiali koli ppp a teraz mam väcsinou iba kamaratky z lieceni a tie to chapu.

žužulík2875

ja-pusate
mrzí ma, že sa ti vzťah rozpadol kvôli tomuto :( ale možno nebol ten pravý, nakoľko ťa nevedel pochopiť a pomôcť ti...i keď ono to je ťažko...
a ako dlho také liečenie trvá..mám na mysli normálnu liečebňu na tieto problémy? máš skúsenosti s nejakými kočkami, čo sa z toho touto cestou dostali?
a tvoja rodina a priatelia? sú ti oporou? alebo to berú ako niečo zlé a odsudzujú ťa?

ja-pusate

žužulik2875
nie,tieto problemy nemaju s ppp nic spolocne...na lieceni som zu Bola viac krat na roznych miestach na sk aj v zahranici,zatial neuspesne:(chapem tvoju situaciu,ked to nikto nevie by bolo fakt zle aby sa to takto dozvedeli,skor by si sa mohla liecit ambulantne u psychiatra,to sa este da utajit. a s tym priatelom to bolo obojstranne,pretoze sme sa zu len hadali koli ppp on mi to stale vycital a ja som to uz nemohla pocuvat,proste nam to uz nefungovalo:(

žužulík2875

ja-pusate
smiem sa spýtať, že či tie zdravotné problémy nejakým spôsobom zapríčinilo ppp?
už si bola normálne aj na nejakom tom liečení, však? aké to tam je? veľa som o tom čítala, ale asi by som sa neodvážila to riešiť touto cestou, bo by to dosť zasiahlo môj život a predovšetkým by sa všetci dozvedeli pravdu, a to by ma asi zabilo :(
priateľ sa rozišiel s tebou, či ty s ním?

žužulík2875

ja-pusate
smiem sa spýtať, že či tie zdravotné problémy nejakým spôsobom zapríčinilo ppp?
už si bola normálne aj na nejakom tom liečení, však? aké to tam je? veľa som o tom čítala, ale asi by som sa neodvážila to riešiť touto cestou, bo by to dosť zasiahlo môj život a predovšetkým by sa všetci dozvedeli pravdu, a to by ma asi zabilo :(
priateľ sa rozišiel s tebou, či ty s ním?