Potrebujem asi len pokecať s niekým o tom všetkom. Trpím bulímiou už 6.rok, sem tam niekoľko mesačné pauzy boli, no bez následného úspechu. Momentálne som v tom až po uši. Často bývam sama doma, tak si asi viete predstaviť, ako vyzerá môj deň. Pokiaľ si vopred nenaplánujem deň, som len doma a som schopná vraciať aj 6 krát za deň. V podstate aj keď naši prídu domov, tak to robím. Nepočujú ma, robím to ozaj potichu. Raz mi na to moja mama a sestra prišli, tak som na určitú dobu prestala, aby boli spokojné a netrápili sa. No vrátila som sa k tomu opäť. Teraz o tom nik nevie, dokonca ani môj priateľ, s ktorým som už druhý rok. Na jednej strane chcem, aby mi s tým niekto pomohol, no hanbím sa o tom s niekým rozprávať. Stále si nahováram, že sa z toho dokážem dostať sama, no posledné dni sú ozaj plné depresie a beznádeje. Bulímia už veľa toho zničila v mojom živote a ja nechcem, aby v tom pokračovala. Pomôžte!
Bulímia mi ničí život
ja-pusate:
v Pezinku sa to dá, a ja som vždy odišla na reverz nie kvôli tomu že by tam bolo zle, ale mala som vždy konflikty so spolupacientami alebo ten režim...no a do Veľkého Zálužia sa dostaneš ľahko - nájdi si kontakt na nete, zavolaj tam primárke a oni ti dajú termín podľa toho kedy majú voľné miesta...
ja-pusate
A vieš, že ani samaneviem, že kvôli čomu. Ja neviem, či je normálne pri bulímii prísť o žlčník. Lekári hovorili, že pravdepodobne stres a tak. Nik sa ma vtedy nespýtal, či nemám ppp, alebo celkovo nejaký problém...
zuzulik 2875
ano aj ja som prisla o zlcnik v 15 koli anorexii.aj ty? a kedy a koli comu?
antiana
to vazne zrusili? to je skoda, ja som tam chcela zas ist... a ako je v pezinku a tom zaluzi ako sa tam da dostat?
antiana
Jééé. Ďakujem za pochvalu :) Potešila. Dúfam, že aj dnešok bude pre mňa úspechom. A mám dobrý pocit aj z toho, že i keď som sa včera napapala, no nič z toho vzápätí nevyvrátila, ručička na váhe sa vôbec neposunula smerom nahor (viem, že som nezjedla horibilné množstvo jedla, no i tak sa tomu teším). Určite by ma nezabilo, keby som pribrala kilečko, dve či tri, ale akosi mi pomaličky (veľmi pomaličky)dochádza, že človek môže jesť a nepribrať (pokiaľ sa kontroluje). Naozaj je všetko len o tej sebakontrole, vôli, chtíči...
Veľa úspechov aj tebe :) a všetkým rovnako sa trápiacim osôbkam...
žužulík2875, gratulujem, to je veľký úspech a prvý krok! ja sama naozaj viem čo to dá námahy aspoň jeden deň nevracať a tak klobúk dolu pred Tebou, len tak ďalej!!! :-)))
Pusate, nie odvtedy som tam nebola a to oddelenie je už asi dva-tri roky zrušené.....odvtedy chodím do Pezinka alebo do Veľkého Zálužia...
ja-pusate
ty si tiež prišla o žlčník?
antiana
jasne ze si ta pamatam silvia,ako by to bolo vcera na mickiewiczke a to uz su 4roky;(ty si vtedy odysloa na reverz. a ako sa ti dari?bola si tam este odvtedy?
oui
ja chapem co myslis,ale ja sa neviem na nic sustredit,nic ma nebavi stale som myslienkami v ppp,hanbim sa chodit medzi ludi,citim sa tam neprijemne ako by som medzi nich nepatrila ako cudak,blazon:(
lucialll
Veľmi sa bojím výjsť s pravdou von pred priateľom. Som si istá, že by mi bol oporou, ale bolo by to pre mňa ponižujúce a plus nechcem mu pridávať starosti :( Viem, že by si zaslúžil odomňa stopercentnú úprimnosť, no zatiaľ som v štádiu, kedy mu to jednoducho nemôžem povedať :( Chcela by som mu o tom všetkom povedať, až keď to bude za mnou...
A ty so svojím priateľom už žiješ? Či bývaš doma s rodinou?
S tou školou mi to je ľúto, že to v podstate robíš nasilu, ale chápem, že to chceš dokončiť kvôli rodine. Držím ti palce pri štúdiu.
Krv pri zvracaní? To poznám. Mala dom podobný problém. Ale odkedy nepoužívam žiadne pomôcky, nevidím žiadnu, takže predpokladám, že tá krv je z podráždenia hrtana a celkovo tvojho hrdla.
Čo sa týka plodnosti. Tebe normálne doktori povedali, že nebudeš môcť mať deti? Ja sa bojím podobného záveru. Moc :( Môžem sa spýtať, či si aj na základe bulímie stratila menštruáciu? Bo ja nie, ja mám pravidelnú. Občas sa stane, že mi vynechá, ale to je tak raz za rok.
Môj život? Fú. Momentálne som nezamestnaná, ale v apríli sa chystám do zahraničia na juh, pracovať, na letnú sezónu. Už piaty krát takto idem. A viem, že mi to pomôže a opäť sa trošku vyslobodím z toho blúdneho kruhu. Nebude času ani len pomyslieť na moje problémy, keďže pracujem cca 250 hodín mesačne..Ale teším sa, moc. Leto je pre mňa vykúpením. Slniečko, more, práca, priateľ v spoločnej domácnosti, nezávislosť od rodičov :)
Iba sa chcem pochváliť mojim dnešným úspechom :)
Pekne som sa naraňajkovala, potom dala kávičku, síce som obed vynechala, lebo nebolo času, keďže som bola celý dník vonku, ale za to večeru som si vychutnala :) I s pohárom ružového vínka. A všetko zostalo pekne krásne v mojom žalúdku. Je to prvý krát po troch týždňoch, čo som nevracala! Dúfam, že to bude pokračovať aj nasledujúce dni :) Zajtra ma čaká veľká skúška, keďže budem doma sama, ale snáď to zvládnem, držte palce!
Dobrú noc všetkým...
ja-pusate
ahoj, neodpovedala si mi či si ma pamätáš z nemocnice v BA...som Silvia Z.........