Potrebujem asi len pokecať s niekým o tom všetkom. Trpím bulímiou už 6.rok, sem tam niekoľko mesačné pauzy boli, no bez následného úspechu. Momentálne som v tom až po uši. Často bývam sama doma, tak si asi viete predstaviť, ako vyzerá môj deň. Pokiaľ si vopred nenaplánujem deň, som len doma a som schopná vraciať aj 6 krát za deň. V podstate aj keď naši prídu domov, tak to robím. Nepočujú ma, robím to ozaj potichu. Raz mi na to moja mama a sestra prišli, tak som na určitú dobu prestala, aby boli spokojné a netrápili sa. No vrátila som sa k tomu opäť. Teraz o tom nik nevie, dokonca ani môj priateľ, s ktorým som už druhý rok. Na jednej strane chcem, aby mi s tým niekto pomohol, no hanbím sa o tom s niekým rozprávať. Stále si nahováram, že sa z toho dokážem dostať sama, no posledné dni sú ozaj plné depresie a beznádeje. Bulímia už veľa toho zničila v mojom živote a ja nechcem, aby v tom pokračovala. Pomôžte!
Bulímia mi ničí život
žužulik2875
ano mala som zu ppp to zu mam od 14 ale vtedy som mala taku lepsiu fazu nevracala som tak casto a z Anorexie som zu Bola vonku. inak aj ja som mala v nemecku priatela ale sme sa rozisli Koli mojim ppp:( a teraz sa liecim hlavne z tych nemenovanych problemov ale mam v plane ist potom zas na liecenie koli ppp
ja-pusate
a keď si odchádzala do nemecka, už si mala ppp? či ako?
ja som tiež momentálne nezamestnaná, až do kým sa mi opäť na juhu nezačne sezóna, ja som nejaký pól rok tam, pól roka doma...teraz idem preč v apríli, už sa teším, bo viem, že prejedanie sa a zvracanie sa mi minimalizuje
aj keď som bola teraz u priateľa na návšteve (on je zo zahraničia) tak som mesiac takmer vydržala bez toho kolotoča...
takže ty sa teraz liečiš z ppp alebo z tých iných(nemenovaných) zdravotných problémov?
žužlik2875
momentalne som nezamestnana,
,,pracovala,, som isty cas v nemecku ako operka ale koli ppp a este dalsim zdravotnym problemom som to musela prerusit a vratit sa na slovensko,teraz sa liecim a potom sa tam vratim. a ty co robis okrem tych brigad? studujes nieco?
sue141
držím teda palce s diétkou, nech sa držíš a nech porazíš tú chuť na sladké...ale ako tak rozmýšľam, neviem, či je dobré liečiť bulímiu diétou..neber to ako radu, bo ja nemám žiadne právo sa ohľadom týchto vecí vyjadrovať..ale tak ktovie, možno ti to pomôže
ja som diétovala mnoho krát..mliečna, ovocná, detox..no kade čo..ale celkovo, ak môžem povedať, mne tieto diétne veci chutia...a hlavne zelenina..to je pre mna lepšie ako mäsko..a soja a tofu..takže ja by som kľudne viedla zdravý životný štýl..no ja sa dokážem prejesť aj týchto dobrôt a potom šup s tým von :(
ja mám niekedy už také myšlienky, že sa z toho nikdy nedostanem, že už by som to možno mala brať ako svoju súčasť života...no na stránke druhej viem, že to tak nie je správne, akoby som viedla dva životy, v tom prvom som ja, jedlo a depresie, v tom druhom som ja, moji kamaráti a zábava...nikto z mojich kamarátov nemá ani len tušenie, v čom lietam, a to mi príde dosť nefér, že ich nechávam žiť v klamstve, že sa im nezverím...och...
vieš ako mi chýbajú tie časy, kedy som si vedela vychutnať jedlo..kedy som cítila sýtosť..kedy som nevnímala jedlo ako svoju drogu...
smiem sa spýtať, aké konkrétne problémy máš so žalúdkom?..
u mňa, ako som už spomenula si to spískol žlčník...príliš si zahrávame so zdravím...no najviac ma desí predstava, že by som mohla prísť o plodnosť :(
no ja som v tom iba kratko, rok.. ale citim sa hrozne a citim, že to ide somnou dole vodu..
nevie o tom nikto, iba jeden moj kamarat, a ten to až tak nechape, stale si mysli, že s tym možem kedykolvek prestať
a tie zachvaty prejedania su veru naozaj hrozne. ja mam problemy so žaludkom ako som spominala (tie boli pred ppp) takže mam pocit, že tym si ten moj stav ešte zhoršujem. teraz mam dietku taku, že nejem skoro vobec sacharidy, iba 20 gramov denne, to tak 2 tyždne a potom sa množstvo zvyšuje. niečo na spôsob atkinsonovej diety(viem, je škodliva ale drži ma, tak nevracam). vaha sa pohla trošku dole ale zatial nič moc. a dnes mam strašnu ale strašnu chuť na ničo, a uplne porušiť dietu, zaväzky, sluby čo som si dala :( a tiež o tom s nikym nehovorim. niekedy su taketo anonymne fora dosť prospešne :) aspon tu si možme poradiť, vyrozpravať sa..
sue141
ahoj, myslím, že ozaj tučná nie si, bo na tvoju výšku máš váhu ok...i keď viem, že každá postava je iná...ale myslím, že sme si tak asi podobné, keď to porovnám s mojimi číslami..
ako dlho si už v tom? vie o tom niekto z tvojho okolia? prepáč za moje otázky, ale nikdy som s nikým o tom otvorene nehovorila...až predvčerom, keď som sem pridala ten môj príspevok, tak som zvedavá na skúsenosti iných
jéé, moja, to si veru viem predstaviť, aké množstvá zješ, neboj, ja som na tom rovnako :( dakedy si ozaj myslím, že mi žalúdok exploduje :( aj dnes som mala rovnaký stav
takže momentálne si na diéte?
ahojte baby :)
tak ja mam 21. a ešte stale nemam tu svoju vysnivanu vahu o ktoru tak bojujem. všetci mi hovoria, že vyzeram ok, že nemusim chudnuť ale ja mam aj tak v tej mojej hlupej hlave daky blok a chcem isť s tou vahou nižšie. mam 162 cm a 49 kg. uplne na začiatku sa objavili u mna iste problemy so žaludkom, na zaklade ktorych som vracala skoro každy den (nechcene) atd. nemohla som poriadne jesť, schudla som 5 kg a povedala som si prečo nie, ked to može isť dalej aj takto. tak občas som sa vyvracala. najprv som vracala, lebo mi bolo ťažko od žaludku, pretože som naň chora. potom sa k tomu pridala psychika, prosteee..poviem to takto, mam dodrbanu rodinu, detstvo, takže moje psychicke problemy pochadzaju hlavne odtial a tak som mala nejaku potrebu si ubližiť a uchylila som sa k vracaniu. potom som však začala byť posadnuta vahou a už to išlo dole vodou :/ mam neuveritelne zachvaty prejedania sa.baby ja toho dokažem tolko zjesť. že až nemožne sa to zda. teraz držim rozne diety a ked to neporušujem, že jem čo si stanovim, tak sa celkom držim a nevraciam. ale od včera mam straaašnu chuť na sladke a hlavne sa prejesť. pane bože dufam, že to nejako vydržim. je to naozaj nekončiaci kruh :(
ja-pusate
do zahraničia sa som dostala cez moju bývalú strednú školu, bola to letná prax a akosi aj po praxi som tam zakotvila každé leto...už piate :) je to moc fajn, bo človek tam má super režim...nehovorím, že ani tam som nezvracala...ale viac menej nie...menej som jedla...a mala som ozaj veľa pohybu, takže kilečká šli dole...sámoška, že keď som sa vrátila späť, tak som sa bála, že priberiem...ale držala som...no potom zo strachu, že zo všetkého, čo zjem tak priberiem, mi opäť nastúpili tie stavy...takže ja som ani nedovolila, aby sa jojo efekt prejavil...ako som už pred tým spomínala, ja nezvraciam, aby som schudla, ja si len akosi týmto tu držím tie svoje kilá na rovnakej úrovni...sem tam mi ručička síce ukáže i o kilo menej...no to je také...od tých 47 mi to kýve do tých 49...
a smiem sa spýtať, že či si študentka, alebo niekde pracuješ? alebo ako to je s tebou?
antibul.
ja nemam iba bulimiu ale aj zp-zachvatove prejedanie a preto mam taku nadvahu a tiez mam spomaleny metabolizmus lebo som mala predtym 4roky anorexiu,ja viem co mam robit,ze sa nemam prejedat a mam cvicit ale ono je to silnejsie ako moja vola:(
žužulík2875
to mas super taku kpracu v lete by som to brala,kde sa to da vybavit? inak ja mam 22 a bulimiu mam tiez od 18,pred tym som mala anorexiu od 14 vaha sa mi tiez kolisala od normalnej hmotnosti ces podvahu a od 18 aj nadvaha,velakrat sa snazim schudnut ale nedam to viac ako 10kg a potom mam jojo efekt
ty si nemala jojo efekt ked si sa vratila z tej prace?
ja-pusate
mám 24..bulímiou trpím od 18...pred 18kou som riešila kadejaké diéty...a tu som to až dotiahla...plus psychika, jedno s druhým...šak ty vieš, ako to chodí..:(