Wobenzym - skúsenosti

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Defcon

BJ, voda sa vstrebava v zaludku hlavne. Potom aj v tenkom aj v hrubom creve. Takze ak si das trochu vody, tak ta sa vtrebe uz v zaludku.
A ak by si aj vypil viac vody, tak ta prejde dalej, ale nerozpustene latky, napr wobenzym zostava v zaludku. Zaludok nefunguje tak, ze ma zoznam rychlych priepustok na ktorom by figuroval tvoj wobenzym.
Predpokladam, ze wobenzym funguje trosku inak ako to firma inzeruje. A to z maleho dovodu a to je zachovanie tajomstva pred konkurenciou. Firma nema preco prezradzat svoje knowhow. ( tu predpokladam, ze wobenzym naozaj funguje)

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Angelika3

Myslím si, že lekári musia vytvoriť anti-wobenzym propagandu, pretože ich hnevá, že tento kvázi výživový doplnok dostal označenie ako liek. Pričom je na báze nejakých prirodzených enzýmov a nie chemicky vytvorených liekov.
Lenže ľudia zistili, že im to pomáha a akosi sa okolo wobenzymu vytvoril taký marketing, že tento liek už nemôžu zatrhnúť. Farmácia tým samozrejme trpí, lebo ak by nejaký obyčajný wobenzym dokázal nahradiť hoci len niektoré ich lieky, samozrejme by to znamenalo veľký škrt cez ich napchaté vrecká.
Wobenzym samozrejme tiež zarába pekné peniažky, až je z toho človeku zle.
Osobne si myslím, že ak to niekomu pomáha, fajn. Ale existujú aj omnoho jednoduchšie a lacnejšie spôsoby ako si poradiť s chorobami a dať telu čo potrebuje. Preto odmietam kŕmiť tento farmaceutický priemysel, či už kupovaním chemických liekov, ak to nie je nevyhnutné, no rovnako aj wobenzymu.

BJ_2

Chyba je v tvojom sposobe myslenia.

Ked vypijes vodu na prazdny zaludok, do pol hodiny je prec zo zaludka (pokial jej nieje kvantum, ale tak do 3dcl urcite), cize logicky ,ked zapijes tabletku vodou, ktora sa neroztopi vdaka gastrorezistentnej vrstve, do pol hodiny je v creve. A nasledne ked sa najes, aspon 2 hodiny tam nic nove nevojde, cize pekne sa enzymi pouziju vo vrchnej casti tenkeho creva, tak ako maju.
Good luck.

Defcon

BJ, wobenzym sa ma podla doporucenia vyrobcu uzivat nalacno najlepsie pol hodiny pred jedlom. Co je v rozpore s jeho gastrorezistentnou vrstvou a snahou dostat ho do prazdneho creva.
Lebo nalacno pol hodiny pred jedlom sa uzivaju lieky ,ktore sa vstrebavaju cez zaludocnu stenu, napr co-prenessa.
Co sa teda stane realne? Wobenzym si slahnem pol hodiny pred jedlom (podla doporucenia vyrobcu) a ten zostane v zaludku minimalne 2 hodiny a teda sa zmiesa s potravou, ktoru zjem pol hodiny po wobenzyme. Nasledne nenatraveny wobenzym spolu s potravou ide do crevneho traktu......
Pol hodiny pred jedlom podla doporucenia vyrobcu sa fakt uzivaju lieky vstrebavajuce sa zaludocnou stenou, tak je to kvoli tomu aby sa liek vstrebal naozaj nalacno. Lenze vyrobca zas tvrdi, ze tobolka wobenzymu je potiahnuta gastrorezistentnou vrstvou..... kdesi je chyba, lebo jedno neguje druhe

BJ_2

Nerozmyslas logicky.
Wobeznym sa ma uzivat tak, aby tam to crevo bolo prazdne. Samozrejme 2 hodiny po jedle je blbost, lebo tam to jedlo este bude v zaludku. Cize nalacno rano, a podobne. Ty vlastne nasilu vyrabas problem, kde nieje.

Dalsia vec, ani nevies ako funguje pankreas. To, ze pankreas si moze oddychnut, je naopak prospesne, pretoze aj podla vedeckych zdrojov, sa doslo na to, ze akoby mal urcitu zasobu "paliva" na cely zivot, takze cim viac sa setri tym lepsie. Vyroba enzymov je velmi narocna.
Tie enzymi (uz sa mi to nechce menit, zvykol som si to pisat takto), ktore vyraba na travenie potravy, vyrobi uz ked je potrava v zaludku, telo zanalyzuje priblizne zlozenie tukov, bielkovin a sacharidov, a podla toho vyrobi mnozstvo. A potom ich vyluci na to vo dvanastniku. A to nijak neovplyvni tabletka wobenzymu.
A ked sa zje spolu s jedlom, tak sa vacsinou pouzije na travenie potravy v crevach, co je ale skoda, lebo nato je pridraha, a je urcena na to,aby sa vstrebali do creva, alebo cistili crevo ked je prazdne, od usadenin, atd... a inak taky bromelin si telo nevyrobi, a ten je tam tiez, ten urobi pracu vzdy a ani neznizuje nijak cinnost pankreasu.

Cize, ked to zosumarizujem, pises nezmysly zase. A rozmyslas nelogicky. Jedina negativna vec na wobenzyme, je jeho cena, ale opat z toho zle vyjdu lekari a farma, ktoru tu premrstenu cenu nastavili, aby parazitovali na ludoch. V biznise alternativych doplnkov, su podobne ucinne enzymi a 2-3x lacnejsie. S cenou wobenzymu nesuhlasim, pisal som to uz viac krat, ale suhlasim, ze ten eznym je ucinny, da sa kritizovat len jeho cena, nie ucinok.

Defcon

BJ, ENZYMY sa pise.
A my sme ti zas vysvetlili, ze jest ich nalacno nema vyznam, lebo ta tabletka sa tak ci tak dostane do creva spolu s potravou, kedze po dvoch hodinach postu je potrava stale len v zaludku.....
Navyse enzymy z pankreasu sa tiez dostavaju do creva. Telo zisti automaticky, ze v creve je nadbytok pankreatickych enzymov a utlmi ich produkciu. Wobenzym je nadmieru prospesny len pharma firme. Ta ma pekny zisk. Ozaj, a pise sa ENZYMY, fakt .

BJ_2

Faith Healer - ten clanok od lekarov ma nulovu vypovednu hodnotu. Uz som ho raz znegoval. Ze tam napisali kopu nezmyslov. Ty v podstate veris na take veci, ako jasnovidectvo tela, teda ze telo vie, ze tam ma tabletku wobenzymu a dokonca vie, co je vnutri (presne ake mnozstvo enzymov), lebo potom nevyluci vlastne. Nieco ako gastrorezistentna vrstva na wobenzyme, ti nic nehovori. Ze vraj "zlenivie" pankreas. To je blud uz som ti to vysvetlil. Ked si das pankreaticke enzymi bez tej vrstvy do zaludka, znehodnotia sa, lebo travenie im skodi. Takze ani vtedy nezlenivie, ale je to neucinne. A ked su potiahnute tou vrstvou, dostanu sa az do creva, ale pri wobenzyme ich mas jest nalacno, aby sa vstrebali.

Ak by som teda mal niekoho aspirovat na "kolosalnu kravinu", tak si to ty sam.