Ahoj! chcem sa spýtať aký vplyv na náš organizmus má pitie vína (ľubovoľného) k jedlám. Samozrejme že nemyslím ťažké jedlá a jedlá ku ktorým sa vyslovene nehodí. Či to napríklad nejakým spôsobom neurýchľuje metabolizmus alebo nepodporuje spaľovanie tukov. Alebo naopak či to je pre nás skôr záťažou. Ďakujem :)
Víno k jedlu
v tych bezhistaminovych nie su tusim siricitany nie?
Mrkvová, pošli mne, ja môžem. : D Inak každé víno obsahuje siričitany, aj tie s označením "A"! A máš ho aj v pive, sušenom ovocí, údeninách...
potom ťa asi moc nepoznajú keď ti furt kupujú víno čo nemáš rada :D ja by som práveže bola za to taká vďačná :D mne práveže zase skôr suché nosia lebo tiež vedia len, že víno pijem ale aké to sa už nepýtajú :D
ja zas nemozem sladke, ani portske a tokajske uz vobec nie, a ako na potvoru, kazdy darcek tokajske. odkedy poznam naturalne, tak uz len tie. som alergicka na siricitany vo vinach aj v orieskoch.
este su dobre neviem ci sa tu spominalo z peregu z pezinka.
Ešte tu máš vína dezertné, likérové: portské, kagor, sherry, malaga, madeira...
Kvalitné sladké biele vína? Je to vyššia cenová kategória: tokajské 6- (Tokaji Aszú), 5-, 3-putňové, samorodné, slamové, ľadové...
ja vôbec nemám rada suché vína, mám po nich zakaždým kyselinu. takže radšej polosladké alebo ideálne sladké aj keď je to možno potom väčší hlavy bôl ale také mi proste chutia, máte nejaké tipy? by som aj nové niečo zase vyskúšala
pokial mas tolko casu tak napis az zajtra ale mohol si to rovno zistit ked si vedel, ze to potrebujes do piatku
Pálavaa,ešte jedno slovenské zvláštny názov suché a sladké.
Nie je za čo, daj potom vedieť či ste sa dohodli alebo čo :)