Víno k jedlu

Príspevok v téme: Víno k jedlu
veika

Ahoj! chcem sa spýtať aký vplyv na náš organizmus má pitie vína (ľubovoľného) k jedlám. Samozrejme že nemyslím ťažké jedlá a jedlá ku ktorým sa vyslovene nehodí. Či to napríklad nejakým spôsobom neurýchľuje metabolizmus alebo nepodporuje spaľovanie tukov. Alebo naopak či to je pre nás skôr záťažou. Ďakujem :)

Omen

Mrkvová, veď sa nehádaš, len si opísala ako reaguješ na víno. : )

Ako alergička nemusíš mať zakaždým rovnakú reakciu, záleží aj koľko alergénu (oxidu siričitého) máš v čase pitia vína v organizme.
Musíš si uvedomiť jedno, že podľa predpisov EÚ sa v potravinách označuje oxid siričitý a siričitany AŽ v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg / l vyjadrené ako SO2.

A naturálne vína - ekologické pestovanie hrozna, šetrnejšie spracovanie, iný proces výroby, siričitany áno (nízka hladina). Tie slúžia ako konzervant - zabíjajú nežiadúce kvasinky a baktérie, ​​chránia víno pred oxidáciou.

Chrisiana

čo ty vieš akú budú mať cenu za pár rokov? :D možno by si na nich aj zarobila. pokiaľ sa ale víno neotvorí sa tak nepokazí nie?

slivca

vazne? tak to som nevedela, som myslela, ze v tych nie su vobec. aspon som sa zase nieco nove dozvedela :D nabuduce ked sa ku mne take dostane tak si to skontrolujem

mrkvova

nebudem sa hadat, ale od tych naturalnych z modry mi nic nie je.
ja som ich chvilu drzala doma, ale nikdy nebola prilezitost ich otvorit, tak potom sa uz asi aj pokazili. a myslim ze mi davali tie najlacnejsie, co som videla v lidli, su tam za 3 eura, tiez som si povodne myslela, ze vsetky tokajske musia byt drahe.

Omen

Mrkvová, VŠETKY vína obsahujú siričitany!!! A podľa platnej legislatívy ich výrobca MUSÍ uvádzať na produkte. Suché vína menej ako sladké, ale viac ako tie s "A" a antihistamínové.
Pozor, orechy ich neobsahujú. Tie zvyknú obsahovať alfatoxíny.(toxíny plesne).
Druhýkrát vína nevyhadzuj, môžeš ich darovať ďalej, ak nevypiješ. Tie, čo si spomínala sú navyše veľmi kvalitné a drahé. A ako píše Chrisiana, budú mať aj pridanú hodnotu - "putovné"! : D

mrkvova

nepoznam vyraz bezhistaminove vina, takze neviem. ale v tych naturalnych nie su siricitany, u toho z modri urcite nie a asi ani u inych naturalnych. ja viem, ze su v udeninach, v orieskoch, v pive, ja som hned cervena, flakata, vsade ma kuse, boli..... omen, dala by som ti, ale uz su vsetky v kontajneri. jasne ze ma nepoznaju, to boli take putovne vina, nie kupovane pre mna.