Ahoj! chcem sa spýtať aký vplyv na náš organizmus má pitie vína (ľubovoľného) k jedlám. Samozrejme že nemyslím ťažké jedlá a jedlá ku ktorým sa vyslovene nehodí. Či to napríklad nejakým spôsobom neurýchľuje metabolizmus alebo nepodporuje spaľovanie tukov. Alebo naopak či to je pre nás skôr záťažou. Ďakujem :)
Víno k jedlu
Mrkvová, veď sa nehádaš, len si opísala ako reaguješ na víno. : )
Ako alergička nemusíš mať zakaždým rovnakú reakciu, záleží aj koľko alergénu (oxidu siričitého) máš v čase pitia vína v organizme.
Musíš si uvedomiť jedno, že podľa predpisov EÚ sa v potravinách označuje oxid siričitý a siričitany AŽ v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg / l vyjadrené ako SO2.
A naturálne vína - ekologické pestovanie hrozna, šetrnejšie spracovanie, iný proces výroby, siričitany áno (nízka hladina). Tie slúžia ako konzervant - zabíjajú nežiadúce kvasinky a baktérie, chránia víno pred oxidáciou.
presne tak, mne sa v živote nestalo, že by sa mi víno pokazilo keď bolo správne uložené
čo ty vieš akú budú mať cenu za pár rokov? :D možno by si na nich aj zarobila. pokiaľ sa ale víno neotvorí sa tak nepokazí nie?
vazne? tak to som nevedela, som myslela, ze v tych nie su vobec. aspon som sa zase nieco nove dozvedela :D nabuduce ked sa ku mne take dostane tak si to skontrolujem
nebudem sa hadat, ale od tych naturalnych z modry mi nic nie je.
ja som ich chvilu drzala doma, ale nikdy nebola prilezitost ich otvorit, tak potom sa uz asi aj pokazili. a myslim ze mi davali tie najlacnejsie, co som videla v lidli, su tam za 3 eura, tiez som si povodne myslela, ze vsetky tokajske musia byt drahe.
Mrkvová, VŠETKY vína obsahujú siričitany!!! A podľa platnej legislatívy ich výrobca MUSÍ uvádzať na produkte. Suché vína menej ako sladké, ale viac ako tie s "A" a antihistamínové.
Pozor, orechy ich neobsahujú. Tie zvyknú obsahovať alfatoxíny.(toxíny plesne).
Druhýkrát vína nevyhadzuj, môžeš ich darovať ďalej, ak nevypiješ. Tie, čo si spomínala sú navyše veľmi kvalitné a drahé. A ako píše Chrisiana, budú mať aj pridanú hodnotu - "putovné"! : D
si mala darovať nazad keď boli také putovné :D :D
nepoznam vyraz bezhistaminove vina, takze neviem. ale v tych naturalnych nie su siricitany, u toho z modri urcite nie a asi ani u inych naturalnych. ja viem, ze su v udeninach, v orieskoch, v pive, ja som hned cervena, flakata, vsade ma kuse, boli..... omen, dala by som ti, ale uz su vsetky v kontajneri. jasne ze ma nepoznaju, to boli take putovne vina, nie kupovane pre mna.
Aj tie obsahujú siričitany, síce málo (aj "A" vína), ale obsahujú.
JE ICH TAM MENEJ AK SA NEMYLIM ALE NIE SU UPLNE BEZ, TO SA ASI ANI NEDA