Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
TOBI no takže už vieš, že pri úzkosti je to hlavne na tebe, čo s tým spravíš. Pri ataku - úplne na začiatku, keď cítiš, že prichádza, hlavne nespanikárim a nezačať sa sledovať a nahovárať si ďalšie veci. A hneď začať predýchavať 6-3-6-3, aj včera som to tu písala... dýchať do brucha a pomaly... myslieť na príjemné veci, nie na všetky katastrofy, čo sa môžu stať. Mne pomáha s niekým sa začať rozrpávať alebo niekomu zavolať. Tiež si dám šumivé magnézko. Alebo si ľahnem a dýcham a dýcham a snažím sa upokojiť. Alebo si spravím relaxáciu alebo si pustím nahrávku relaxácie. Ak je atak zlý, tak si dám neurol, keď s tým už neviem nič spraviť. Takže toľko odo mňa. Dôležitejšie je však riešiť to, čo treba robiť, aby ataky prichádzali menej a boli menej intenzívne, aspoň ja t eda tomu takto rozumiem... ZUZANKA dlho som ťa nevidela, ako sa máš? :)
Kachitaa, daj si do googla Praško a vyhodí ti veľa internetových kníhkupectiev, ktoré majú jeho knihy. Ja nakupujem najviac v Martinuse, tam ho určite majú. Ktorú konkrétne knihu potrebuješ ti neviem poradiť, nič od neho nemám, ale počula som, že je výborný, tak skús poštudovať na nete, alebo ti možno poradí niekto iný, asi Tánička ho tiež spomínala. Maj sa.
jasné, stále sertralín 100mg
Tani vidis, to je super. vdaka tomu clovek moze aspon postupit zmenu k lepsiemu vo svojom zivote, takze na nieco ta uzkost je dobra ;)
kachita - vidis, tak sme sa vymenili, ja som odtial odisla 2.ho januara :) bola som v hoteli cingov.. inak som z bratislavy
ja osobne by som tabletky s alkoholom pri uzkosti nebrala,alkohol uzkost moze zmiernit ale moze to byt navykove....skus sa radsej poradit a co ti predpisala doktorka,dalej setralin Tani?? ja beriem uz len cisty serotonin,niekedy mam takedivne pocity,rozlietane myslienky ale to len chvilu a potom to prejde....a beriem ten horcik aj zinok hm,ked nezabudnem......
KACHITA ahoj, rada ťa vidím :) S tou knihou ti pomôžem, ale ktorú konkrétne by si chcela? A ako to, že sa nedá zohnať, hm?
Tak som bola u tej psychiatričky a z testov sme zistili, že nemám žiadne náznaky schizofrénie ani depresie, iba silnú úzkosť. A na silnú úzkosť žiaľ ad-čká zaberajú len málo, najlepšie je kombinovať to s dlhodobou psychoterapiou a zmeniť životný štýl a skúšať, skúšať, skúšať. Ja som bola celé mesiace strašne zúfalá, že mi tie ad nezaberajú a že to je moja posledná možnosť a teda budem trpieť navždy, keď mi nezabrali. Ale dnes som rada, že je to tak, lebo ma toprinútilo hľadať iné cesty, iné možnosti, iné spôsoby a tým pádom sa mi už nestane to, že po vysadení ad sa mi to znovu vráti... Inak dnes mi je celý deň otrasne, ale nezúfam, lebo už mám potvrdené, že je to na mne a ja to zvládnem, to viem. Nájdem ten spôsob. Inak chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosť s tým, že ste popri ad-čkách brali nejaké prípravky, ktoré obsahujú alkohol? Odporučili mi také jedny, ale je v nich 36% alkoholu... som sa zabudla opýtať doktorky hlupaňa