ma niekto s tym vysetrenim skusenosti? mam ho podstupit, lebo len nedavno sa mi objavili zdravotne gastro-problemy. bojim sa, lebo som pocula, ze vraj to velmi boli a ze obcas ani oblbovat nepomoze. je to tak? ci sa nemam bat?
Kolonoskopia
a robi to myslim ze rontgenolog na odporucenie najlepsie gastroenterologa
no a co tak virtualna kolonoskopia na ct? je to presne ako klasicka kolono len bez hadice a cez pocitac. len cez konecnik fúknu vzduch do creva. a myslim ze by malo byt tiez vyprazdnene, ale neviem iste. a nie su ziadne rizika ani neziaduce ucinky, a je to ine ako bezne ct vysetrenie
zatial som sa objednala u gastroenterologa do poradne a potom sa uvidi, co povie on na to..
ethel,dík za opravenie už roky ma posielajú na vyš.kolo...,lebo mám 2krát do roka žaludočné vredy ale ešte som tam nebola,teraz užívam cipralex som klidná a vredy sú v pohode,tak načo ich dráždiť?
..a volá sa to magnetická rezonancia nie rezistencia..
jeany,nemáš celkom pravdu...pri kolonoskopii vidí lekár sfarbenie sliznice čreva aj každú maličkú odchýlku od normálu,kdežto na ct alebo magnet.rez. to nevidí...
neviem či ste boli už na tom vyšetrení ale já by som si to osobne nedala nikdy spraviť,ved existujú aj CT.alebo magnetická rezistencia,je to také isté vyšetrenie ako pri vyšetr:žalúdka ale hadica asi 1.5m ide miesto do krku do konečníka,niečo hrozné a hlavne nepríjemné
...toto je jedna z tém o kolonoskopii..
a nepremyslala si nad inymi moznostami vysetrenia tvojich problemov?neviem teda s cim ta na kolono poslali......
zatial som sa nerozhodla, bojim sa...:-( ako vsetkych lekarov.. chcela som dnes volat, ale zabudla som.. teraz mozem aj v stredu volat.. dam vediet