Kolonoskopia

hm

no a co tak virtualna kolonoskopia na ct? je to presne ako klasicka kolono len bez hadice a cez pocitac. len cez konecnik fúknu vzduch do creva. a myslim ze by malo byt tiez vyprazdnene, ale neviem iste. a nie su ziadne rizika ani neziaduce ucinky, a je to ine ako bezne ct vysetrenie

jaeny

ethel,dík za opravenie už roky ma posielajú na vyš.kolo...,lebo mám 2krát do roka žaludočné vredy ale ešte som tam nebola,teraz užívam cipralex som klidná a vredy sú v pohode,tak načo ich dráždiť?

ethel

jeany,nemáš celkom pravdu...pri kolonoskopii vidí lekár sfarbenie sliznice čreva aj každú maličkú odchýlku od normálu,kdežto na ct alebo magnet.rez. to nevidí...

jaeny

neviem či ste boli už na tom vyšetrení ale já by som si to osobne nedala nikdy spraviť,ved existujú aj CT.alebo magnetická rezistencia,je to také isté vyšetrenie ako pri vyšetr:žalúdka ale hadica asi 1.5m ide miesto do krku do konečníka,niečo hrozné a hlavne nepríjemné

zrrzka

zatial som sa nerozhodla, bojim sa...:-( ako vsetkych lekarov.. chcela som dnes volat, ale zabudla som.. teraz mozem aj v stredu volat.. dam vediet