Kolonoskopia

aduliena

Narkóza ako taká nie je nič hrozné. Ja som mala narkózu, keď mi brali vzorku tkaniva. Predtým mi dali injekciu, nejaký oblbovák, pamätám si len, že mi dali masku na tvár a viac už nič....Zobudila som sa po dvoch hodinách, nebolo to nič hrozné, len mi trochu bolo zle, ale stačilo mi, že som sa napila a otvorili mi okno a bolo to ok. A ty keď budeš mať takú ľahkú narkózu, to je nič, to budeš spať len nejakých 20-30 minút ako keby si spala normálne. Keby som mala ísť na také vyšetrenie ako ty, iste by som si aj ja dala narkózu, radšej to všetko prespať, ako trpieť. Takže sa neboj. A to, že nebudeš jesť, to sa dá vydržať v pohode, jedlo ti chýbať nebude, to sa ti zdá také strašné len teraz.
Držím palce!

frey

No vobec si mi nepomohla,to je fakt..bojim sa hrozne.Nieje tu niekto kto to absolvoval s narkozou?uz sa mi to blizi a mam paniku. Aj z toho ze tri dni nebudem jest,ved odpadnem,to bude hrozne. Prosim,napiste mi ake to je,ci pocas narkozy nieco citim,ci su po tom bolesti a tak.dakuem

nashira

Aj ja som mala ist pred polrokom a ochorela som tak som nemohla mat narkozu.Tak mi to odlozili a dodnes sa tomu vyhybam.....viem je to hanba,ale ja sa tiez bojim.Aj pre hygienu aj pre ten strach z nar. i ked mne povedali ,ze ta narkoza nieje taka silna ako pri operaciach,ale aj tak....som dni pred tym mala des....Som ti moc nepomohla co?.....no prepac

frey

ahojte,idem na kolonoskopiu,mam len 20rokov, ale vybavila som si narkozu. No aj tak sa velmi bojim:(este aj tej narkozy...

nashira

Tak to by som sa nedala ani vysetrit joni.Ja neznasam bolest a malo znesiem:).No to je tak ,ze u nas to ide ako na pase tak jeden vyjde druhy vojde.Aj keby to oplachli v nejakom roztoku ako to asi ucinkuje?.To by musel byt iny ekrazit ,aby len po oplachnutí ponicil vsetky bakterie.Si myslim,ze najmenej 10min. v nejakom roztoku ,ale ani tomu neverim.Ale ako som pisala u nas oplachli to vodou pred mojimi ocami a hotovo.

joni_

ruzenka co ti vlastne na tom gastro povedali, aku diagnozu? Skusila by som este testy na potravinovu alergiu, na neznasanlivost mlieka a celiakiu - teda ak ti to este nerobili. Probiotika treba vystriedat viac druhov, nie kazde ti sadnu

nashira: asi zavisi od lekara ako si da zalezat, ale mal by to vzdy dezinfikovat. Tu bolest chapem, kazdy sme asi iny. Ja mam casto krce a bolesti v bruchu ze ani nadychnut ani sa vystriet, studeny pot... tak mi to vysetrenie neprislo moc zle aj ked bezbolestne urcite nie :) to vies bola som na to vo vojenskej nemocnici a to bolo citit, ze ti vojaci su tvrdasi, nehraju sa s tym, pri sonde do zaludka mi ani nestriekli umrtvenie do krku, ze vraj naco :) a pri kolono vobec nic od bolesti

nashira

Joni ja som videla ako to oplachuju pod tecucou vodou .Roztok som nevidela.O tom ci je 50cm vela neviem .Ja som zazila.....uz vela krat.Bolest sa neda porovnavat kazdy ma iny prah belesti a iny zapalovy proces ,ktory to sposobuje.

ruzenka

ja mam traviace problemy uz veeelmi dlho (odvtedy, co som tu pisala naposledy), ale na gastro uz nechodim, lebo to nema vyznam. ked som tam prisla, tak sa ma pytal, ze ako sa stravujem. a ja ze uplne normalne - jem vsetko: maso, zeleninu, ovocie, pecivo (aj celozrnne...). proste vsetko, co nie je mastne a velmi nezdrave. a co on na to? dal mi tak ako kazdemu pacientovi dietny listok, na ktorom bolo napisane co vsetko nemam jest (jemine... ved to bolo skoro vsetko, co som jedla a nic normalne, co by som zjest mohla). ked som prisla na kontrolu o par dni, chcel mi dat zas ten listok s tou istou dietou... proste ho dava kazdemu, ci to potrebuje alebo nie. nafuknute brucho mam doteraz a travenie mam dost poskodene. vytravi mi tak za 12 hodin jedno jedlo, co zjem. takze asi tak. aky pripravok by mi z lekarne pomohol? skusala som aj probiotika na obnovenie crevnej mikroflory, ale nic. take je to velmi zaujimave. mam umelo uzivat vlakninu? jem aj vlocky aj vsetko... ale ta... velm mi to nepomaha.

joni_

nashira, no neviem ale ja som videla ze to oplachuju v takom roztoku, nie len v obycajnej vode. Ja by som sa toho az tak nebala. Bola som na kolono 2x a vzdy bez narkozy, raz mi dali aspom injekciu od bolesti a druhykrat vobec nic, ale dalo sa zvladnut. Su aj horsie vysetrenia. Teda aspom ja som na bolest brucha zvyknuta takze nic hrozne. Na rekto 50 cm, nie je to trochu vela? to je uz dost hlbko, to by som povedala ze uz vidia dobru cast hrubeho creva...