Kolonoskopia

keres

pred mojim vysetrenim som brazdil na nete aby som zistil co ma caka a bol som teda riadne vystraseny vdaka nejaky trapnym citlivkam ktore neviem preco vypisuju ake je to strasne prave preto aj vytoceny pisem. mal som na male, aby som sa nezosipal kym som lahol na lozko a potom, po zavedeni sondy do konecniku si v duchu hovorim ,"TOTO JE VSETKO????"Ziadna bolest len mierne nafukovanie ktore lekar reguluje ked vy poviete naozaj sa netreba nicoho obavat a to mi mozete VERIT...

frey

No,je to tak ze narkozu ti daju najskor v nemocnici. Ambulatne to nerobia a ked aj hej je to drahe, lebo objednavaju anesteziologov. Narkozu ti lekar moze odmietnut, napriklad ak je pacietnt obezny, tazko sa nim potom manipuluje a to je casto problem.

joni_

jo a bola som na kolono uz dvakrat a nikdy mi neponukli uspatie, ani som nevedela ze o to mozem poziadat, prvy raz mi dali injekciu od bolesti a druhykrat vobec nic, ale prezila som, ja som uz na blesti brucha zvyknuta, mavam dost silne krce kvoli poruche travenia

joni_

ja som bola bez narkozy, dost to bolelo ale dalo sa zvladnut, v ten den po vysetreni som este bola nanic, prelezala som to s bolestami brucha, ale dalsi den uz v pohode jedla som uplne vsetko bez problemov

dezertér

Hej ta kolono... mas pravo sa nechat uspat. Len to gastroenterolog nemože konat,iba anestezilog. Gastroenterolog Ti može vpichnut iba analgetikum a a pod. ... No v tomto pripade sa bolet eliminuje, no nie je však odstránena! Hlavné je ostat počas vyšetrenia kludny. Dobre sa to da regulovat pokojným dýchaním. Pri úplno uspatí, je to v poho. Akurat je dobre, aby pacient po zakroku nešoféroval automobil...Najlepšie prist v doprovode. Vela sily...:-)

berenike

ved aj ja som hned zacala vsetko jest a az sa prezieram,ale mam pocit ze akoby jedlo tak reagovalo na jedlo ze ma boli brucho..sice ten problem som mala uz aj predtym..asi to bude tym ze sa mi dostali az do tenkeho creva..a predsa ked je v tele niecp cudzie tak to as
i trocha poskodi

[zruseny12]

frey,vies zatial som si pomohla sama a nepotrebujem to tak surne...tak pockam,ale je dobre vediet,ze sa to da robit aj v narkoze,len ja sa bojim aj toho aby mi nepotrhali creva,vies?

frey

Berenike, no ja som nemala problem. Akonahle som prisla z nemocnice som zozrala celu pizzu a bola som ten najsastnejsi clovek na svete:) Nemala som nejak problemy,.

mariaa, ved si daj s narkozou:))

[zruseny12]

no mne isli len do 19cm a uz som citila take tlaky tak na kolonoskopiu som ani nesla,ale bola som uz objednana...a lekarka mi povedala,ze som chuda preto to tak tazko ide,ale ja nie som chuda ,ale stihla...a ja si myslim ze asi budem mat creva dost pokrutene...

berenike

AHOJTE..CHCEM SA OPYTAT ZE AK UZ STE BOLI NA KOLONOSKOPIU TAK DEN PO VYSETRENI..CI STE ESTE POTOM NEMALI DAJAKY PROBLEM...CI STE NEMALI ESTE TAKE AGRESIVNE CREVO KED STE ISLI NA WC...??