ma niekto s tym vysetrenim skusenosti? mam ho podstupit, lebo len nedavno sa mi objavili zdravotne gastro-problemy. bojim sa, lebo som pocula, ze vraj to velmi boli a ze obcas ani oblbovat nepomoze. je to tak? ci sa nemam bat?
Kolonoskopia
pekny den joni_...ano dam vediet...
No ja by som sa chcela vyjadriť hlavne k tomu "tvrďasovi" keresovi....
Každý prípad je individuálny!!!
Hlavne ide o to,že ak nemáš nález tak potom sa to ozaj dá zvládnuť,ale ak máš nález tak ako písala Mojaaa.To je potom iný horor.A každý z nás má prah bolesti iný tak netreba hneď človeka zhadzovať,že je citlivka.Mne zistili zápal a malé vriedky a pri vyšetrení som myslela ,že umieram...že mi trhajú vnútornosti a oblbovacia injekcia ma akurát tak paralizovala,ale bolesti neutlmila.Som myslela,že ma roztrhá.
Ale jedno je isté,som tu a žijem,tak sa to dá prežiť:))) Len je to asi najnepríjemnejšie vyšetrenie.Cez ústá mi to robili 3krát a ten 3.raz som si to dávala sama ,lebo praktikantky to nezvládali:))
Veľa síl pri prekonávaní zdravotných problémov a hlavne prevencia nadovšetko!!
joni_,dakujem ti velmi pekne,za rady...pekny vecer...
pred gastrom sa netreba pripravovat, len rano na lacno ani nepit, neboj to zvladnes, je to neprijemne (ved je to cez krk :)) ale neboli to, to bude dobre, drz sa
ak ti streknu umrtvenie do krku tak sa odporuca potom este tak 2 hodiny nejest a nepit aby ti nezabehlo, bude sa ti horsie prehltat ked to bolo umrtvene, inak je to v pohode :)
mojaa,a to sa predtym tiez neje,alebo ako sa to robi...ak vies nieco o tom prosim napis mi...dakujem...
je to gastro to je v pohode .....
citlivka haha ....ked to raz boli tak co urobis ..ja som mala v creve zapal a ked mi tam prechadzal tou hnusnou tycou ani nevies ake to bolo.....dali mi malo injekcie vobec mi z nej nic nebolo ...citlivka n abolest niesom ale fakt to bolelo kazdy na to moze reagovat inac tak sa laskavo skludni
ja potrebujem tiez ist,ale cez usta...neviem ako sa to povie...ale nie je mi do smiechu...:0((((......