ma niekto s tym vysetrenim skusenosti? mam ho podstupit, lebo len nedavno sa mi objavili zdravotne gastro-problemy. bojim sa, lebo som pocula, ze vraj to velmi boli a ze obcas ani oblbovat nepomoze. je to tak? ci sa nemam bat?
Kolonoskopia
no ja som dobrala lieky minuly tyzden, ale odvtedy je mi stale zle, tak neviem ci je to normalne alebo mam zajst za doktorom.
bamussa,ja som tiez bola len na gastrofibroskopiu...a ja som negrgala,ale asi to zalezi na kazdom z nas,ale lekar mi hovoril,ze musel do mna napumpovat dost vzduchu...tiez mi naslo HELIKOBEKTERA,a dufam,ze nebudem musiet ist aj na KOLONOSKOPIU....ale mala som ist,skor...ale,teraz boli pri gastrofibroskopii aj v tenkom creve,a tam mi nic nenasli,ani CELAIKIA sa nepotvrdila...tak dufam,ze na kolono.nepojdem...a ty si sa uz liecila z HELI...alebo liecis?
ahojte, chcem sa opytat, ti co ste boli na kolonoskopii, preco ste tam isli? ake ste mali priznaky, symptomy, co vas bolelo?? priste preco vam lekat odporucil kolonoskopiu?? ja mam hecicobaktera, dufam ze nebudem musiet ist aj ja. Ale prezila by som to snad. ale: je pravda ze kedze vam pri tom fukaju do criev vzduch ze sa pri zakroku "prdi"??, kedze je to po vycisteni prehanadlom asi to nebude smradlave vypustanie plynov ale aj tak. MOzte mi odpovedat?? lebo pri gastroacke ktoru mi robili sa grga, kedze fuka tam vzduch. totiz, moj gastroenterolog je moj znamy a preto ak by to bolo take trapne vysetrenie a musela by osm cho podstupit isla by som radsej k niekomu neznamemu. diky
Ahoj joni_,mne sa polepsilo aspon v tom,ze nie som uz unavena,a oci ma tak nerezu,nepalia a neopuchaju stale...aspon zatial...ale niektore veci nevymizli...ako bolesti klbov,kosti atd./nebudem sa opakovat/ale aspon tu unavu nemam, a to je velmi dobre...chapem ta,ze ti to nici nervi,ved je to na nervi ked cloveka vsetko boli, a este clovek pada od unavi, to poznam...
...ja este rozmyslam nad par vecmi,je to zvlastne,ale na ruke kde nosim hodinky som dost schudla,vidim to podla remienka na hodinky,ale celkovo som neschudla skor som pribrala z 59kg na 65kg odkedy nechodim do prace...tak neviem ,co sa deje...ale inak sa necitim az tak zle...zo zubov prednych sa mi zacala ulamovat/sklovina/...no uvidime,24.9.idem aj do osteocentra,co mi povedia tam, a hlavne za polroka ked pojdem na denzinometriu zasa,ci sa prestane stracat vapnik,alebo nie...je to rozhodujuce...
odkedy necitim unavu,tak som zacala vynechavat kavu...
joni_....poradim ti tak ako by som kazdemu povedala,NEVZDAVAJ TO a bojuj dalej chod za tym kym nebudes vediet,co ti je...lebo zdravie mame len jedno...kiez by sa ti uz polepsilo ako mne...aspon ta unava keby ta opustila,tak bolesti sa znasaju lepsie,i ked zacne nieco boliet, tiez to stoji za to.../z bolesti sa tiez niekedy clovek moze zblaznit/
tie Bvitaminy by ti mali pomoct...aspon trochu...aspon mne velmi pomohli a pomahaju...
skus sa pytat aj na tu DENZINOMETRIU... za to nic nedas....to si len lahnes na teky stol a to ta snima a potom ti daju vysledky,nejak cez PC...je to presnejsie ako rongen-povedal mi to gynekolog...prajem ti pekny den...
bubblinka a tych milosrdnych robia kolono bezne? da sa tam objednat alebo ako? potrebujem ziadanku od obvodneho alebo mozem aj poziadat na vlastnu ziadost, prosim ta nevies ako to je? narkozu nechcem,len to vysetrenie by som chcela absolvovat no nemam ziadne odporucenie tak neviem ci tam mozem len tak zavolat nech mi to spravia, co myslis?a su tam dobry lekari co to vedia robit?
ahoj mariaa, dik za opytanie :-)
je mi trochu lepsie, sak by aj malo byt po troch tyzdnoch PN, ale stale to nie je OK, bojim sa ze to este nezvladnem v praci na 8 hodin, no uvidim este do piatku, idem na kontrolu a uvidim prve vysledky z krvi. Mam teraz aj vychadzky, ale vzdy po tej vychadzke som hodne unavena a niekedy si musim dat aj tabletku od bolesti. Sak inac normalny stav, tak chodim bezne do prace, s unavou a tabletkami, len niekedy sa uz nevladzem premahat a nici mi to aj nervy. No uvidim co vybavim v piatok, ci uz naberiem odvahu ist zas do boja alebo este budem doma na PN?
To je fajn, ze ti je lepsie :-) len nech ti to vydrzi! :-)
Ja tiez uz dlhodobo beriem probiotika a teraz mi dala Dr. magnezium a B vitaminy.
joni_,ako sa mas?ozvi sa ak to bude mozne,ja ok...mam po liecbe antibiotik,teraz beriem probiofix 4tyzdne a tak zasa idem na hadicku....
...nechcem moc o tom pisat,aby som to zasa neprivolala,ale unava zo mna opadla,citim sa velmi dobre,i ked bolesti klbov,kosti,svalov- mam...ale aj tak je to ine ako ked som mala este tu unavu .../zatial len tolko/...pekny den ti prajem.
ahoj joni_,beriem 3druhy antibiotik 7dni,potom budem brat PROBIO-FIX,koli antib.ze som brala na zaludok a tak zasa idem na hadicku...ta alergia na mliecnu bielkovinu kazein/prepac pomylila som sa,nie je to mliecna bakteria,ale bielkovina/...no mam zakazane mlieko a vestko, co obsahuje mlieko...a potom vsetkom idem zasa na hadicku-fuj....
Budem ti drzat palce a nech ti to dopadne cim nejlepsie pre teba...pekny den...
Ahoj joni_,takze mam HELIKOBAKTERA,a som alergicka na mliecnu bakteriu KAZEIN....o 5tyzdnov po prelieceni idem zasa na hadicku...
ty sa mas ako....?