ma niekto s tym vysetrenim skusenosti? mam ho podstupit, lebo len nedavno sa mi objavili zdravotne gastro-problemy. bojim sa, lebo som pocula, ze vraj to velmi boli a ze obcas ani oblbovat nepomoze. je to tak? ci sa nemam bat?
Kolonoskopia
a tych milosrdnych robia kolono bezne? da sa tam objednat alebo ako? potrebujem ziadanku od obvodneho alebo mozem aj poziadat na vlastnu ziadost, prosim ta nevies ako to je? narkozu nechcem,len to vysetrenie by som chcela absolvovat no nemam ziadne odporucenie tak neviem ci tam mozem len tak zavolat nech mi to spravia, co myslis?a su tam dobry lekari co to vedia robit?
no to vsetko ja ovladam, co sa tyka toho co mozem a nemozem jest, navyse beriem probiotika a vlakninu. uz mi zacina byt lepsie tak uvidim, ale zdravsie sa stravujem tak to moze byt tym. a ako sa da zistit ci nemam celiakiu?
tak tu pisu,ze by sa mala dodrziavat dieta 48hod.
dietu zacat pitim vody,jest banany,jablka,hrianky,lupana ryza,pit harmancekovy caj,alebo sladke drievko je dobre na zaludok...vyhybat sa korenenym jedlam,kave,silnemu caju,alkoholu,masovym vytazkom...
bamussa,tak to si ma nepotesila,mne brali vzorku aj z tenkeho creva a ze nemam tam nic...je to ok...ale isli cez usta a zaludok az do tenkeho creva,ale aj koli celiekii, ci sa nepotvrdi,lebo mne sa trati vapnik a lekarka z osteocentra chcela vylucit aj celiakiu...takze mne urobili 2sluzby jednym vysetrenim,aspon si myslim...ja idem tak za 4tyzdne ked doberiem probio fix zasa na hadicku...na kontrolu,ale citim velke zlepsenie-vymizla unava...
ked ti je zle tak si kup acidofilne mlieko z agra to vacsie balenie kde je desat milionov lacto....a aj banany su dobre na utisenie zaludka a varena ryza...a nesli ti aj nejake alergie?ci len toho mrchu heliko.?pozriem sa este co sa ma jest...do jednej knihy...
no ja osm mala stredne tazky chornicky zapal sliznice zaludka a velkym vyskytom helicobaktera. Uzivala som Klabax, Ospamox a Lanzul. tyzden tiez ako ty dva krat denne a potom ten lanzul este asi dva tyzdne kazdy den jednu. a s tym som v nedel skoncila a odvtedy je mi zle, ale mam pocot ze sa to zlepsuje. uvidime. ak to nezmizne tak urcite za nim zajdem. len ma strasi ta kolonoskopia :( moj kamarat mal tiez helicobktera a vyliecili mu ho az na treti krat kedy uz bral stvorkombinaciu liekov a kvoli tomu mu robili aj kolonoskopiu, vraj aby zistili ci ho nema aj v crevach.
...ja som tie antib.znasala na moje prekvapenie dobre...a aj teraz je mi dobre a unava vymizla...len neviem,nechcem zakriknut,aby sa to nevratilo...ked ti je zle asi by si mala zajs k lekarovi...urcite...
ja som brala toto:OSPAMOX 1000MG
-FROMILID500
-LOMAC20MG
brala som ich 7dni kazdych 12hod.1tabletu
teraz uzivam PROBIO-FIX,PROBIOTIKUM/60TABLETOVE/
V NALEZE MAM NAPISANO:
CHRONICKA AKTIVNA SUPERFICIALNA GASTRITIDA
FOVEOLARNA DYSPLAZIA MIERNEHO STUPNA
FOKALNE INTESTINALNA METAPLAZIA
A PRITOMNY HELIKOBAKT.
ja som bola na to vysetrenie preto,ze sa mi trati vapnik a tym padom sa mi odvapnuju kosti...
a ake presne lieky si brala,mozes mi ich sem napisat?ak chces....