Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

mymy

piggy...ako keby si opisovala moje stavy... ked som nastupila na vysoku, tak som pocas tyzdna mimo domu jedla jednu desiatovu polievku denne, Schudla som...chvilu si to drzala - asi rok, potom pribrala...opat som sa obmedzila - dva rozky za den...a schudla...no a potom peklo. Prisla bulimia, ani nechcem pisat, co vsetko som robila...a teraz sa prezieram...boli ma brucho, viem, ze si skodim, priberam a potom dietujem...a priberam...mam sice vahu v norme, ale pridem si tucna...a ked si myslim, ze som tucna...tak zeriem - chleba, sladke, slane...vsetko...uz som zo seba unavena.

piggy

Ako s tym prestat? Zacalo sa to tym, ze som mala rozne diety, aj drasticke. Dost som schudla, dlho som si to udrzovala, potom sa to zvrtlo, zacala som sa prejedat a mala som bulimicke obdobie. S vracanim som prestala, ale nedari sa mi prestat s prejedanim. Len priberam a to ma strasne deprimuje a ked mam depku, tak este viacej jem a mam depky a zasa jem a depka...a tak to ide dookola. A niekedy to robim iba tak z nudy (alebo zo zvyku?) No neviem, uz som na to psychicky navyknuta alebo co a neviem s tym prestat. Mam strach, ze sa mi nieco stane, ze o nieco pridem, ze moje snahy skolabuju a zasa budem mat depku.

astor

jackie och ako ti zavidim no vies keby som mala aj ja nejaky ciel tak by som tolko nejdela len na mna sa asi kazdy vykaslal fnuk a a preto sa tolko prezieram ja som dneska zjedla toho tak vela ze sa nevladzem pohnut tak ma boli brucho same sladke nezdrave veci ja viem ze je to zlee ale ja to nevyzvraciam ale mam vycitky svedomia a som si povedala ze uz nebudem nic njest aspon take tri dni aj ked nechcem viem ze to je najhorsie co mozem urobyt ale ja uz ani nemam preco zit:(((( aj tak to asi nikoho nezujima ale musela som vypisat

jaja

Ja som skusala hladat pomoc u psychologa. Prekvapil ma "laskavy a cituplny postoj" Prisla som za nim. Hovorim mu mam taky a taky problem s jedlom. Povedal mi, ze na PPP sa specializuju v BA, ze by som musela ist na 3 mesacne liecenie, co kvoli skole a praci u mna nepripada do uvahy.A ze on mi nemoze pomoct, nech sa obratim na ineho psychologa - niekde v 30km dalekom meste. Pytala som si kontakt a ani ten mi nebol schopny dat (nech si poradim ako viem)
Mala som dost!

lenik

jackie ty sa vies tak dobre oklamat? ja sa neviem lebo ked sa snazim si nieco vymysliet nejaky ciel tak ajtak si poviem ze naco sa klamem a koniec

jackiecrow

Ahojte, mozno Vam viem trochu pomoct, ja som na spadnutie do tohto stavu, ale pomaham si tym, ze ked dostavam CHUT vypadnem von na cerstvy vzduch, prec z domu, dam si nejaky uplne iny ciel, hlavne nech je na dlhu dobu do buducna, snazim sa tesit z toho, ze idem von s priatelmi, oni to vedia a pomahaju mi, nie som v tom sama.A hlavne sa netrestajte za jedlo, proste nech nie je tou dominantou. Nie som na tomto svete pre jedlo, ale jedlo ma sluzit mne, aby som bola zdrava. DRZME SI PALCE !

lele

nasa svojpomocna skupina pre poruchy prijmu potravy (kompulzivne prejedanie, anorexia, bulimia) fungujuca na principe Overeaters Anonymous (viac na www.oa.org)/ sa prestahovala do novych priestorov - stretavame sa kazdy pondelok a stvrtok o 20:00 na Cukrovej 4 v Bratislave (budova cirkvi bratskej). staci prist:-)

Merfey

myslím si, že niečo na tom pravdy bude, lebo často ma napadá, že keby som poriadne cítila, že ma má niekto rád, cítila by som sa sama so sebou spokojnejšie. no príčinou to nebude. možno keby niekto vtedy pri nás stál, keď sme do toho začali padať, dalo by sa to ešte podchytiť. ale tu je veľa príčin prečo PPP existuje, každý si musí nájsť tie svoje.

hybe

niekto vravi,že obezita,alebo len jednoducho prejedanie sa je spôsobene nedostatkom lasky...teoreticky by to mohla byť pravda...aj prakticky?....čo si myslite?....citite to tak?

lusssia

A JA SA V POSLEDENOM CASE STRASNE PREJEDAM BOZE UZ NECHCEEEEM ALE NAJHORSIE JE TO ZE NEJEM NIC A TAK ZACNEM JEST VSETKO CO VIDIM A TAKE KONBINACIE CO BY ASI NIK NESTRAVIL NEJEM MASTNE ANI TAKE SKVOR JOGUTRY OVOCIE ZELENINU ALE NAPCHAM DO SEBA VELA NAPR JEDEN VELKY JOGURT 2 PARDAJAKY 4 JABLKA 1 MRKVU