Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

mjfan

ahoj baby, aj ja som sa prejedala, nutkavé prejedanie je v podstate bulímia, ja som sa liečila v Bratislave na psychiatrii, na oddelení pre poruchy príjmu potravy a pomohlo, sú tam na to odborníci, takže ak sa toho chcete zbaviť tak sa treba liečiť baby, prejedala som sa každý deň, bola som na tom už tak zle, že som sa chcela zabiť, pila som alkohol a vyskúšala som aj drogy, len aby som zabránila prejedaniu sa, teraz sa neprejedám, takže pomohlo, určite to vyskúšajte, veľa šťastia:)

trubadurka

ahojte,
tiez mam problem s prejedanim sa. stale si vravim ze od zajtra to skonci, ale neskonci. od detstva som s tym mala problemy, parkrat sa mi aj podarilo pekne schudnut, ale vahu som si udrzat nikdy nevedela. raz sa to vo mne zlomi a so zranim neviem prestat. ako aj teraz, o mesiac ma cakaju statnice, v posledne tyzdne jem nonstop. bulimiu nemam, ale vidim ze idem velmi zlym smerom. aj ked nie som hladna, stale nieco tlacim do hlavy... vsetko je o psychike, no neviem si to usporiadat v hlave. potrebujem na to nejaku psychicku podporu

a-n-d-y

Cauko,
ja si myslim ze bulimia je dusevna choroba. Moje prejedanie zacalo ked som uz treti rok cestovala po svete, stale striedala priatelov, s rodinov len na telefone.. Jedine co mi robilo pocit stastia bol plny zaludok (tym myslim preplneny) Sledovala som si vzdy obsah kalorii v jedle, ale ked ma chytil zachvat dokazala som skonzumovat aj okolo 20.000kcal, co je 10nasobok dennej davky. Vzdy som jedla vsetko, co som si zadefinaovala ako "zakazane". Kazdy den zvracanie. Jedine svetlo na konci tunela bolo koniec studia a vytvorenie si staleho uzkeho kruhu priatelov, frajer a rodina.
Ked sa uz raz clovek dostane do zacarovaneho kruhu prejedania, teoria nepomoze, treba blizkych ludi okolo seba a zabudnut na okolity stres.

tinka25

Ahojte vsetci uz tak dlho citam vase prispevky ale nikdy som sa tu neodvazila napisat,mozno preto ze som si ten svoj problem nechcela pripustit ale teraz to uz somnou ide dole vodou, mam rodinu ale vo vnutry som taka sama, a riesim to prejedanim a potom mam depresie a inokedy pocit spokojnosti, nechcem to uz robit ale asi je to silnejsie ako ja sama. ak mi moze niekto pomoct alebo poradit budem velmi vdacna

BratkoMichal

Skús si nájsť niaku činnosť napr. choď von do lesa, práca v záhradke a proste rôzne hobby. Z vlastnéj skúsenosti viem, že človek sa prejedá z takého nutkania, keď nemá čo robiť, lebo vtedy myslí na seba a u tých čo myslia na Pána to ide aj bez činnosti:)

sbear

www.neera.sk

pozerala som si tu dietu, vyjde to dost draho
s priatelom to skusim, no asi 1 den v tyzdni po dobu 6 tyzdnov, kedze nechcem schudnut
okrem toho to nieje vhodne pre anorekticky

jaja139

skúsili ste neera diétu? www.neera.sk
ťažko opísať...pozrite web. je to príliš neuveriteľné... ja som robila 7 dňovú diétu (najlepšie je 7-10 dní)...dole 6 kíl...viac energie...lepšie vlasy, pokožka, jasnejšie oči... mám menej chuť na sladké! stále si dám sladkosti, ale asi o polovicu menej... a sa mi nežiada jesť viac. už pár krát som si dala ako hlavné jedlo zeleninový šalát s hriankou/pizza rožkom!! predtým nemožné. a chutilo mi to! pre mňa neuveriteľný zážitok. prvé tri dni boli ale ťažké... ale potom akoby som lietala a koncentrácia bola lepšia. že vraj najdôležitejšie na tej diéte je ísť na pevnú stravu postupne po skončení diéty. Prvý deň ovocná a zeleninová šťava, večer polievka, druhý deň tiež ľahké jedlá a potom sa stratené kilá nevrátia (po skončení diéty je ľahké dodržať takúto "tvrdú drezúru"). veľa šťastia!

Lukia

Je to vsetko o pevnej voli. Treba sa naucit povedat si nie. Podla osobnej skusenosti, mne to trvalo rok ale myslim si, ze zachvatovej prejedanie a bulimia niesu uplne nevyliecitelne. Na zaciatku je najlepsie sa vyhybat miestam s dobrotami. Vobec to nevydiet, neist do kuchyne, na party, do potravin, vsade kde je kopa zradla. Ak to vydrzite par mesiacov, musite si povedat: "vydrzala som to 2 mesiace, nepokazim to teraz cele"...

angela85

ja sa prezieram zo stresu. a zacalo to na VS skole, ked som pred skuskami fakt bola schopna pojest vsetko a este horsie to bolo pred statnicami ked malo spanku a caste prejedanie urobilo so mnou fakt dost. za tyzden az 5 kg navyse.
teraz sa citim velmi vyrovnane, som precitala mnoho knih, aby som dokazala zvladat stres. niekedy ma to chyti este, no co uz toto bude asi moje dozivotne zvladanie stresu, no teraz sa natlacim ovocim a zalievam vodou, aby som citila plnost a tym sa ukludnila