ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
vsetci chceme byt normalni...aj ked neviem ...nikde som nenasla ziadnu "normu", ale pozri sa sem, kolko ludi ma ten isty problem ako Ty. Tiez sa prejedaju, pocitaju kalorie (ja pocitam Kilojouly :P )a kolko nas prepada zufalstvu z toho, ze sa nevieme sustredit na nic ine ako na jedlo... Ale zasa ja mam opat zasa dobru naladu, a rozhodla som sa jest kazde dve hodiny trosku a normal obed. A pijem...naozaj strasne vela pijem...uz som upratala cely barak a vyhodila - fakt vyhodila sladkosti...dufam, ze mi to vydrzi.
a to je jedno ak uz trosku viac zjem ako som planovala uz je to tam ten starch z pribratia ....chcem byt ako ostatni normalni ludia
ja chodim von ....ok neopoznhate ma ja chodim do spolocnosti snazim sa vypadnut z domu ked citim to nutkanie ale nie vzdy sa to da ukontrolovat ...
ja rada cvicim len terz mam obdobie ze nemam sukromie som z toho nervozna a tak semtam jem
mymy má pravdu... Karbo, musíš chodiť von, medzi ľudí, do prírody, proste niekam sa prejsť.... ja som napr. začala behávať po hrádzi... je mimo mesta, takmer nikoho tam nestretávam, chodím vždy ráno a mne práve toto pomohlo... nielenže som prestala žrať, ale aj robím niečo pre seba - behám, cvičím... a to som začala praktizovať len od začiatku prázdnin... hned sa to stalo mojím "koničkom"... predstavím si ako sama kluskám po hrádzi, krásna príroda, vánok, rozmýšľam nad mnohými vecami... :) Ved vyskúšaj... nemusíš práve beh, to som len tak pre inšipráciu, ale fakt si treba nájsť nejaku činnosť, aby ťa to riadne zamestnalo...
mne sa tiez dari neprejedat sa, ked som mimo dom, lebo si to jedlo jednoducho nekupim...ale na druhej strane do anorexie som spadla prvy rok mimo dom...a ani to nebola prave rozpravka... Dennicek s mierami, vahou a pocitmy som si tiez viedla...bolo to nanic, mne to nepomohlo, len mi je strasne, ked si citam tie dni, ked som jedla a vracala, briberala. Karbo chod von s priatelmi...alebo aj bez nich sa prejst, ak nerada cvicis, tak sa nenut, budes to neznasat, chod jednoducho na prechadzku - aj to je pohyb a nebudes doma pri jedle.
uz to mam, porucha prijmu potravy..
a co keby si poprosila rodicov nech ti pomozu? alebo nejaku kamosku.. alebo niekoho komu veris..
co je to ppp?
no som taka baculka .napr amm dost problem dat si suknu ale tucna niesom ...vidim sa v zrkadle takze to o sebe povedat nemozem ale myslim ze vacsina bab po prekonani ppp ma potom problem realne sa pozerat na seba a zit normlane dalej myslim ze kontrola a strach o kazde kilo navyse tam stale bude ..mna terz naozaj netrapi az tak ta postava mna trapi to co robim .....ide skor o psychiku ako o fyziku teraz
tak na toto ti asi neopoviem.. si babulatejsia, alebo aka si?