ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
karbo: tiez sa tri dni zasa prejedam, a to som mala na navsteve priatela...vtedy sa normalne ovladam, ale tentokrat mi to dokonca bolo jedno... Mal aj taku poznamocku dva, ze mi narastol zadok...ale ja som si dala aj tak este po vydatnom obede rozok, tri kolace, twix...krupicovu kasu...a este stale rozmyslam co by som este zjedla. Dieta u mna netrva dlhsie ako pat dni - teda nie dieta ale jedenie v norme. Prehanadla radsej nejedz, ja ked som ich nakoniec prestala brat, tak som sa nemohla vy...t aj tyzden, lebo mi zleniveli creva. Davaj si na to pozor, to je potom este horsie.
baby viem o cvom hovorite ..akurat som sa prejedla zerem cely den ...mala som dietu 10 dni ani nieze dietu ale jedenie v norme ani neviete co ma to stoji kym sa pozriem do zrkadla a necitim sa ako totalne prasa a som schopna vyjst von z domu ....a terz zase uz treti den sa prejedama a potom musim pouzit prehanadla aby som to zo seba dostla a a mohla zacat znova s tou dietou ....uz to takto dalej nechcem ...myslim chcem zit normlane ale ako vidite nejde to tiez som prekonala ppp a od vtedy mama navaly ..trva to uz asi tak 5 rok ...chudnem a priberam ....chcem byt uz normlna uplne ma to brzdi v zivote komplet vo vsetkom asi treba najst osobu kvoli ktorej by sme s tym, prestli ...lebo ked mam taky ze plnsi tyzden tak v poho a potom pride uprsana nedel akedy je nuda a zase sa to vrati ....a uz je v haji dalsi tyzden kym sa zase citim v pohode ..toto ma raz zabije
chut na prejedanie potlacaju konkretne antidepresiva, ktore sa pouzivaju pri liecbe mentalnej bulimie. psychiater ti ich vyberie a spravne nasadi, no necakaj zazraky, je to len mala barlicka.
jablcny ocot potlaca chut do jedla
existuju tabletky na potlacenie chuti do jedla? nemyslim tabletky na chudnutie !!! ale na potlacenie chuti.tak prosim nepiste narazky typu "s tabletiek sa nechudne a bla bla..."
jessy,ja sa už motám vyše troch rokov a stále sa nedokážem vymotať,mám pocit že ani za dalšie 3roky sa mi to nepodarí,ale mám aspoň malú nádej,že možno RAZ-neviem kedy či za 3 za 5 alebo 10rokov ale že ten RAZ sa z toho dostanem ak neumrem ešte skôr na nejakú zasranú chrípku s mojou slabou imunitou,ani teraz mi moc nechýbalo,ale už mi našťastie tú vodu z plúc vybrali a nadali mi,že som nešla k doktorovi skôr,nuž ked ja moc doktorov nemusím,lebo všeci chcú,aby som pribrala,a ja sa bojím,že ma zas kamsi zavrú na psychiatriu a tak sa im račej ani na oči neukazujem,a teraz som pri tej chrípke tiež nechcela,ale začala som sa dusiť,kašlaať,odpadla som a tak segra volala 112ku a vybrali mi vodu z plúc,vraj mám zápal,ale v špitáli som neostala-nechcela som,tak sa ,,liečim,,doma...
Kočky, ja som tieto stavy prejedanie sa - dieta - prejedanie sa - dieta mala tiež... u mna to trvalo asi aj 3 roky ty kokso.... ale už je koniec... citim to.... už fungujem normalne... pekná strava a k tomu cvičim... v pohode... neviem kedy a kde presne nastal ten zlom, prišlo to len tak z dna na den, ale je tomu koniec... ked sa prejem, tak aj to len nechtiac napr. ako ked som včera na grillparty zmiešala grilované mäsko a grilované ovocie...z toho ma potom nafuklo.... jedine čo chcem povedať že nevzdavajte sa a bojujte.... som myslela že sa z toho už nevymotám, ale dá sa to, verte si... určite to dokážete, aj ja som to zvládla... a možno na to nebudete potrebovať až tri roky ako ja :-)
aj ja ked sa prejem, tak potom drzim dietu...vtedy sa citim dobre, behom dvoch dni dam dolu aj kilo, lebo sa odlahcim...ale potom do toho zasa spadnem a prejem sa...citim sa hnusne, ale neviem prestat...uz mam tak pokazeny metabolizmus, ze priberam zo vsetkeho... Najhorsie na tomje asi to, ze uz neviem byt v norme...a neustale sa iba lutujem...
ja mam teraz obdobie ze sa tiez dost prezieram hrozne mi to lezie na nervy upekla som kolac a zjedla som z neho sama dve tretiny:( ale ja mam aj problemy s travenim.ked sa prejem nafukuje ma cely den a to ma dokaze ako tak odradid od prejedania sa.ale naozaj vravim ze len ako tak lebo velmi ma to neodradza...:( ked som teraz drzala dietu vobec ma nenafukovalo citila som sa skvelo vobec som nebola plna a nafuknuta ako teraz...
ja som kedysi tiez bola na hranici anorexie,mozno aj za nou.pri 170 cm som sa dostala az na 41 kg. asi pred rokom mi nejak preplo a odvtedy sa nekontrolovatelne prezieram.zo zaciatku to bolo tak raz do tyzdna,vacsinou den predtym ako som mala ist domov z intraku.pripisovala som to stresu.no teraz je to kazdy den resp. noc. neustale sa budim a chodim rabovat chladnicku.uz som takto pribrala 5kg.viem,je fajn ze som pribrala len sa bojim ze nebudem vediet prestat a znova padnem do tej sracky-anorexie :(