ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
to ta potom obdivujem, ak si sa dokazala priznat a liecit sa na psychiatrii - vyznie to cudne, ale podla mna je to prejav velkej odvahy. Ja som po mature vazila 62 kil -na moju vysku a stavbu tela to bolo naozaj dost...dosla som na privat a tam totalne chude spolubyvajuce, jedna to mala geneticky dane, ta druha bola chora...a potom uz aj ja...najhorsie boli tie stavy, ked mi tak bilo srdce, ze som si myslela - umriem...ale toto teraz je rovnako zle, lebo ja sa tiez nemam rada a trapi ma to. To vsak neznamena, ze by sme to mali vzdat. Citala som, ze si to bude vyzadovat vela sebaovladania a urcite to nebude lahke...treba vsak skusat.
ja som ju mall v 14 zacaloto nevinne len som chcel adat 2-3 kila dole bola som taka buchta a le velmi zlaty buchta taka na spapanie :)a neajko sa to zvrtlo az na 40 kil psychiatriu ...viem ze si za to mozem sama no rada sa matnebudem kym sa buem prejedat chcem sa dostat na vahu 58 a neriesit urcite veci ...chcem byt spontanana stastna vesela ako kedysi ....
mne nevadi, ked ludia "trepu" o sebe...ja mam 22 a k anorexii som prisla v tvojom veku, statisticky som teda dost oneskorena :)) vraj ju najcastejsie mavaju mladsie dievcata...trvalo to rok, potom v pohode...v novembri opat anorexia a v januari bulimia, teraz prejedanie sa. Ja som sa nikdy neodhodlala o tom niekomu povedat a neliecila som sa ambulantne. Ak ti chya v zivote laska chlapca, tak to ma v tvojom veku tiez trapilo...jeden clovek mi velmi ublizil a trvalo dlho, kym som sa odhodlala niekomu verit...trapilo ma, ze sestra od ZS mala priatela, kamoska tiez...a ja nic, myslela som si, ze som skareda...a paradoxne priatela som si nasla vtedy, ked som nejedla nic - len jednu desiatovu polievku denne. Dost dlho mi trvalo kym som si uvedomila, ze ak sa nebudem mat rada ja, tak tazko to bude niekto iny. Niekedy mam stastnejsie dni - ako dnes a mam pocit, ze to dokazem prekonat, udrzat sa...a niekedy mam dni ako ty a vsetko vidim cierne...
mam 19 a som naozaj stastna ze tym hnusnym peklom som si presla ze je to prec ..mozno sa to valieci fyzicky no psychicky to trva dlhsie a vo mne este trocha ostalo ..povedz aj ty nieco o ebev kusetu trepem len ja
mna na to liecili ...anorexiu sm si vyliecila ok kazdy jenejkay ja s tym nieco chcem robit a viem zes ato da pevnou volou a odhodlanim to mam len asi potrebujemku sebe cloveka kvoli ktoremuto budem robit ked vies co tmy myslim ...myslim ze moj osobny zivot am dostvelky suvis s tym co robim ...
kolko mas rokov, ak sa smiem spytat?...ak si myslis, ze mas problem, mozno by nebolo zle ist za odbornikom, toto je psychicky problem, ppp sa liecia ako kazda ina choroba u lekara, ak na to nestacis sama, tak nie je hanba sa niekomu zdoverit.
nie vzdy ale stane sa .....a ja si uvedomujem ka yma problem ja ked som mala ppp tak som to chcela zmenit ja pred tym oci nezatvaram ale..neviem preco to robim myslim ze co sa tyka dusevnej strankytak niesom celkom ok
vidis...to si na tom potom celkom dobre, lebo uz vies, ze mas problem...ja som dlho zatvarala oci a nemala som to ani komu povedat...a asi by ma ani nepochopili. Mas pocit, ze tvoj zivot nie je v poriadku? No asi nie je, ked stale myslis iba na jedlo a ako ho dostat do seba a potom rychlo zo seba a tak stale dookola, ani ja nie som v poriadku a ani vela inych ludi, kazdy ma nieco...ak ta nieco trapi, tak to skus niekomu povedat.
ja viem ze som hlupa viem co je dobre a co nie ..presla som si tym aj sa poucila na vlastnych chybach ked mna trapi kopec veci asi aj preto vediem svoj zivot nespravnym smerom len ja uz neviem co je spravne eraz ako dalej
praveze ja to chapem az moc dobre, tiez som to brala, aj som zvracala a myslela som si, ze mi to pomaha - dobra blbost. Iba ochories, no a potom konecna, uz ti nic nebude pomahat...aj ja som si myslela, ze bez prehanadla a zvracania sa budem iba prejedat a priberat, ale omyl - vydrzim bez prejedania rovnako a nenicim si az tak zdravie.