Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

zuzocka

Ahojte, u mna to zacalo hroznym prejedanim v obdobi, ked som zazila sklamanie vo vztahoch k niektorym ludom. Ked som zistila, ako velmi som za kratky cas pribrala, zacala som dodrziavat presne ten zdravy zivotny styl, o ktorom sa tu pisalo, jest pravidelne kazde tri hodiny mensie porcie zdravych jedal. Aj som naspät schudla, no zachvaty prejedania sa zacali vracat a stale nimi trpim, pretoze naozaj tieto PPP maju povod v psychike a kym clovek neporiesi tuto stranku, tak tou zdravou stravou to chvilu umelo udrziavas, ale neriesis podstatu. Ja som vyhladala pomoc psychologa a verim, ze sa to s jeho pomocou zlepsi,ze najdem povod aj riesenie svojich problemov. Pretoze mam dni, ked stale zlyhavam a neviem sa zastavit a povedat si, ze mam dost. A potom pride ten pocit zufalstva a sebaobvinovania, co som to zasa vykonala. A niekedy mam pocit, ze uz nevladzem zit v tomto kolotoci, chcem uz z neho konecne vystupit.

Suzanna

ahojtee ja mam ten isty probleem..zjeem toho v poslednom casee coraz viac a viac naraz...no potom na mna pride uzkost ale namiesto zvracania berieem uz skoro rok laxativa =( najprv to bola tak jedna tabletka len tak nniekedy raz za dva tyzdne no teraz je to uz kazdodenny problem a z 1 tabletky su 4-5...sama to uz nezvladam ...na jednej strane s tym chcem skoncit a na druhej strane je tu tuzba schudnut...prosiim ak mate podobny problem napiste mi na pokec nick / Suzan735 / ja viem ze uz sa tu toho o tom popisalo vela ale ked mate nejake skusenosti uz aj o rieseni tychto problemov u psychologa prosim napiste =)... Suzan735

bulimiiickä

preesne tho je moj probleeem tiež secko naraz a wracat..dobosky keksy zakusky cokolada salaty v majoneze hotdogy a grrrc

majkaaaa

No ja ani neviem ako to zacalo a kolko to trva ale schudla som krasne a potom vsetko nabrala proste vyjedala som len tak z nudy alebo zo stresu ako bola osm v skole a dostala osm proste potrebuje jkets tak som vykupila takmer cely bufet vsetci po mne pozerali co seci praskam do seba hanbila osm sa za seba ale pri tom sa mi ulavilo neviem nenavstevujem psychiatria,teda ano ale nie kvoli tomuto trpim depresiami a tie si spajam z jedlom takze straasne priberam

bibi777

nieco na tom bude ale doteraz som sa zo svojim problemom citila velmi sama a dost slaba preto si myslim ze je dobre vediet ze v tom clovek neni sam a niekto mu rozumie a podporuje ... a co ty petuska drzis nejaku dietu alebo taketo veci neriesis?

Petuska B

bibi777 spoliehaj sa sama na seba, rob to iba pre seba. Nikdy nepochopím ako môžu baby držať spolu diety a cvičiť, veď keď zlyhá jedna tak zlyhá aj tá druhá. Ale ja som individualista a robím veci pre seba a nikoho do toho nič, či ja držím diétu, cvičím alebo ako sa stravujem. PPP sa nepodporujte, lebo z podpory bude skôr či neskôr pád. Ale držím ti určite palce.