Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

bibi777

Mas pravdu Petuska riesenie je v zdravom jedle o tom by som mohla popisat litanie a zvyk je tiez zeleyna kosela a pretoze este stale verim ze tento boj sa da vyhrat takto skusim hned odo dnes a nie zajtra dufam ze ma podporite ked to na mna pride.. pripoji sa ku mne niekto???? Ved v jednote je sila... mimochodom bojujem s tym uz 9 mesiacov ja viem je to sila a moj zivot zacal byt len o tom ale dufam ze este nie je neskoro a ze tentokrat to ozaj dokazem a kazdy den vam napisem a budem rada ked sa ku mne niekto pripoji a podeli o pocity ako to zvlada ...

Petuska B

pre bibi777 a všetky, ktoré majú skutočne záujem s tým prestať, byť zdravé a hlavne žiť:

Musíš sa naučiť papať- pravidelne. Potom čosi ako nutkavé prejedanie sa prestane existovať. čo myslíš že sa deje, keď sa nenaješ v tvojom tele? Dostane šok, nerozumie prečo ho týraš hladom a tak pri prvej príležitosti zožerieš úplne všetko a potom prídu výčitky- pretože to nie je normálne jedenie ale doslova žranie a potom dokolečka. Daj telu pravidelný prísun potravy a žiadne nutkavé prejedanie sa nebude. Každá kočka s ppp sa musí naučiť stravovať poriadne a pravidelne- inak nad ppp nevyhráte, to mi môžte veriť. Ak sa bojíte, že priberiete tak práve naopak, a nie je dôležité koľkokrát jete- myslím z hľadiska pribratia, je dôležitá skladba potravín, zloženie, je dôležité čo jete, lebo ak jete shity z tých priberáte a vaše telo z toho nič nemá, jedzte zdravé veci, ktorými telu dodávate živiny, také jedlo strávi na 100% a nebudete mať ani depky. Môžte jesť toto :
Jogurty, najmä Pro-bio ( Nízkotučný jogurt nie je lepší na chudnutie a pre zdravie ako obyčný)
Kefír, acidofilné mlieko- Upraví vám trávenie, zmizne nafúknuté veľké brucho
Zelenia, ovocie
Ryža natural
celozrnné cestoviny
olivový olej
orechy - vlašské
celozrnné pečivo
med
strukoviny (veľmi dobré je jesť strukoviny, lebo vás zasýtia na dlhý čas, nie ste hladné)
kuracie mäso
ryby
zeleninové polievky
no a príjem tekutín! Vaša váha vydeliť 20= váš denný príjem tekutín- uprednostňujte čistú vodu alebo bylinkové nesladené čaje.

Toto je iba pre tie, ktoré majú skutočne záujem, s tými, ktoré sa chcú i naďalej točiť v bludnom kruhu svojej ppp, nekomunikujem, pretože sa nechám zatiahnúť do ich nekonečného kruhu a depiek. V prvom rade musíte chcieť čosi spraviť, kto nechce, tomu nik a nič nepomôže. No nestačí iba chcieť, musíte aj konať, nie iba o tom hovoriť. To čo máte a v čom žijete je síce čosi čo dôverne poznáte a viete v tom žiť, ale sami vydíte, že vás to neuspokojujete, zmena je nutná a zmeny sa netreba báť. Zvyknete si- trvá to tak cca 14 dní, kým sa telo nastaví na nový režim a potom to bude automatika- zvyk je železná košeľa a každý (zlo)zvyk sa dá prekonať a napraviť.

alzbee

Baby a smiem sa spytat-psychiatra navstevujete? az nie, tak zacnite...z takychto "veci", ked je uz chora psychika ( a vo vasom pripade je na vine hlavne psychika) sa clovek tazko sam z toho vylize. Drzim vam palce, nech sa z toho dostanete a verim, ze s odbornou pomocou by to bolo naozaj lahsie:)) ved prvy krok k uspesnej liecbe je, ked si clovek prizna, ze ma problem...a tym, ze sem pisete, si to priznavate, ze nieco naozaj nie je v poriadku. Neviem sa vzit do vasej kože, ked som take nezazila, ale predpokladam, ze musi byt tazke s tym bojovat a preto vam vela sil prajem:)) drzte sa

beki

Mila Majka v tvojom clanku som sa nasla zacina to niecim malym a potom uz neviem ako prestat... a potom pridu tie vycitky... Citim sa velmi sama lebo kto si to nezazil nepochopi ... aj dnes som mala den blbec.. neviem co bude dalej ale vzdat to nechcem .. Bola by som rada keby si napisala viac o sebe a ako dlho uz mas tento problem. Som rada ze som objavila tuto stranku uz aspon viem ye vtom nie som sama aj ked vsetkym drzim palce aby s tym prestali

bibi777

Moj problem je ze saneustavicne prejedam a chcem s tym skoncit..poradite mi niekto ??? Uz som z toho naozaj velmi zufala.

majkaaaa

Ahojte aspon vidim,ze niekto trpi jak ja ale chcem to zmenit,ja neviem co mam v sebe ale otvorim si tycinky napr.a jem a jem az kym nezjem 150g teda cele balenie potom ma to tak navnadi ze si dam este kolace a neviem co vsetko mozne,alebo rano len tak z nudy alebo neviem co to ci daka depka a zjedla som 4keksiky plus cokolada vsak to nieje normalne potom ma tak brucho bolelo ze konieeec,uz to nechcem zazit chcem jest tak 3krat denne a daco male si mozem dopriat rada by som totiz este schudla

klaudi

odstrelim sa? už sa mi začalo dariť s ovládaním záchvatov prejedania a teraz pre zmenu jem velmi málo ale len sladke - kusok torty, kavu a nic alebo nanuk, kapučino, zmrzlinu, čaje a nič. Ani to nie je dobré, ale hlavne sa už neprejedám a nekombinujem šialené kombinácie jedál...ale stále sa hýbem, cvičím a to mi možno pomáha...

SpiralkaA, ja viem, že je to dobré, že nezvraciam, ale niekedy keď som sa tak hrooozne prejedla som mala také výčitky,že by som to vtedy fakt najradšej vyvrátila, tak len plačem a trápim sa kvoli tomu množstvu jedla.
Ale kvoli dietam to nie je.

Sama nechápem prečo mám teraz takú potrebu prejedať sa. Nedržala som žiadnu ani drastickú ani ľahkú diétu, pravidelne som cvičila, jedla som každý deň trikrát denne a celkovo som bola v pohode. Váhu mi moc neskákala - hore/dole to nie. Až posledné dni prišli tie záchvaty prejedania a ja sa idem z nich zblázniť...

SpiralkaA

da sa z bulimie dostat?tri mesiace aj daco som nevracala....nemam zo seba najlepsi pocit zacala som aj pravidelnejsie konecne jest neje to uplne ze dobre stravovanie ale lepsie ako bolo....snazim sa postupne aby som do toho nespadla ale ani za svet nechem aby som pribrala so mnou to asi pojde az do konca zivota:(((

šťastie

S kym sa stretnem, tak každý si len sťažuje a potom aj ja som bez nalady.Možno preto, že aj mna niečo trapi a mnohe veci su inak ako by som chcela..Je vobec niekto šťastný? Spokojný? V pohode?