Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

drobeeec

áno milly môže to byť najpravdepodobnejšie tým...ja teraz čakám na výsledky testov čo mi robili na celiakiu a o dva týždne idem na gastro na tú hadičku :-( pobolieva ma žalúdok a mávam často nafúknuté brucho...nemávala som takéto problémy pokial som sa neprejedala...okrem toho mám už z toho aj psychiku narušenú, som podráždená, často unavená...mám vysoký cholesterol...jednoducho som si narušila zdravie tou hlúpou bulímiou :-(((

milly11

drobeeec- ake zdravotne problemy mas na mysli? u mna sa posledne objavili alergie na rozne potraviny, myslis, ze je to tym prejedanim?

zunna- presne tak, chvilu si clovek mysli, ze to uspesne prekonal a vsetko je v poriadku a potom bum :((

zunna

a darí sa vám s tým aspoň trocha nejako bojovať? ja väčšinou stále žujem žuvačky, pijem bylinkové čaje a jem vlákninu, chvíľu tak vydržím, no potom vždy príde deň, keď si poviem, že mám žuvačiek a čajov plné zuby a znova sa prejem :(

drobeeec

milly11 no mňa to trápi už 4 roky, trpím ppp...no posledného pol roka je to niečo strašné...prepadávajú ma tie stavy už čoraz častejšie a chytám z toho už aj zdravotné problémy s trávením takže to už u mňa začína byť vážne a snažím sa s tým rázne prestať

zunna

ahojte, aj ja viem, o com hovorite, tiez som po takom prezrati, a som z toho na dne, vzdy si slubim, ze to bolo poslednykrat, a predsa to urobim znova, uz neviem, co so sebou

milly11

tsunade, ja som na tom rovnako..par dni sa drzim a potom sa znova prejem, az mi je zle z toho, no napriek tomu sa to stale opakuje..teraz sa viac bojim o zdravie ako o postavu, ale aj tak sa mi nedari prestat..uz som z toho zufala

janka24

Niekedy som tiež tak jedla, ešte na strednej. To preto, lebo človek nevie čo so sebou da do seba vela sacharidov,malo pohybu a už je to tu...telo hladne nie je, ale vysiela signal akoby bolo....nejdzte biele pečivo, sladene a vela sa hybte...skuste prejst na jogurty acidko a napoje to vas zasyti ale zase skuste si ten žaludok aj stiahnut...nemyslite na jedlo sustredte sa aj na ine,,,mate zaluby,hobby?

drobeeec

tsunade viem presne o čom hovoríš :-((( momentálne som presne po takom prejedení a nevládzem sa ani pohnúť...som zo seba zúfalá že mám takéto obdobia kedy sa nedokážem kontrolovať

tsunade

Ahoj mam 20 rokov 167cm a 60kg.... viem, že to nie je veľa ale pre mňa aj tak dosť.... čo ma trápi? ... nič zvláštne proste jem....a jem a jem a jem.... až kým mi nie je zle a necítim, že mi praská žalúdok vo švíkoch... dokonca aj potom stále pozerám do chladničky... začala sa to už asi pred rokom ale vtedy mi nikto neveril lebo som mala dobrú postavu a môj super rýchli metabolizmus to zvládal ako tak utiahnuť... ale už nevládze mama si všimla že som začala priberať... a všimla si že za hodinu dokážem zjesť viac ako ona za celý deň... zle spím ... keď sa nenajem __ nezaspím... a keď sa prejem alebo najem... tak sa mi zle zaspáva.... cvičím a to plávam.. tancujem a niekedy si aj zabehám... ale organizmus už nevládze... neviem čo ďalej... a nejde len o postavu ... jej dokonca vďačím, že si to niekto všimol