Všetci sa chceme dobre cítiť, dobre vyzerať a fungovať bez únavy. Veľa sa tu už popísalo o "zdravej výžive". Niekto preferuje surovú stravu /pozdravujem dr.Walkra :)/ , niekto zase varenú. Mne a mojmu žalúdku sa pozdáva ich kombinácia a preto by som bola rada keby sme si navzájom vymenili zopár rád a osobných poznatkou. Ďakujem :)
zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky
dasa, a budes to jest aj ty ? :), ze by niaky ugrilovany pstruh, opekane zemiacky a chutny cerstvy salat ? tazko takto, aspon napis ci to ma byt masko, ryba alebo bezmasite...
igris dakujem velmi pekne za recept
nejaky receptik, v ktorom sa spaja zeleninka s krabimi tycinkami, sa nenajde?
V sobotu k nám príde na prvú návštevu priateľ mojej dcéry.Potrebujem ho nejako prestravovať a záleží mi na tom, aby mu u nás chutilo. Problém je v tom, že on je zvyknutý na klasickú slovenskú "nezdravú" kuchyňu a ja už 15 rokov varím "zdravo" - bez mäsa, zeleninu, obilniny ... Poraďte mi recept, ktorý bude niečo medzitým, aby bol vlk sýty aj ovca celá a aby to bolo aj trochu sviatočné, nech je u nás mládencovi šumnému dobre.
(Som tu po prvýkrát, páči sa mi tu, ukážte sa!)
kacka,
ja som ten recept len opisala z casopisu, lebo mabu sa nan dotazovala, neskusala som take nieco
Skus sa spytat masti ona pecie rozky, ak ked nie z takej muky, mozno ti bude vediet poradit, kde si spravila chybu,
No neviem ci som to robila zle, ale tie rozky sa mi nepodarili, vobec nechutili a boli tvrde a vobec nie vlacne-jednoducho, nedali sa jest:( som zufala-jem len polystyreny a ked mi zvysia nejake peniazky tak si kupim aj hotove, ale to malokedy...Neviete este nejake recepty na pecivo?
Chutne rozky pre celiatikov /zdravie 3/2006/ :
400g muky Promix/Forte
jedna kocka drozdia
lyzicka soli
lyzicka cukru
tri lyzica oleja
dve deci vody alebo mlieka
2 vajicka /neboli tam napisane, ale v recepte sa spominaju :)/
Vo vode rozpustite cukor a rozmrvene drozdie. Do misy pridajte muku,sol, olej, jeden a pol vajicka, prilejte rozpustene drozdie a vymieste slahacom. Mokrymi rukami vyformujte rozky. Naukladajte ich na plech vylozeny papierom, potrite rozslahanym vajickom, posypte solou, sezamom, pripadne rascou. Nechajte kysnut 15 min. Ruru predhrejte na 200 stupnov, vlozte do nej hrncek s vodou a pecte rozky 1/4 hodinu.
Bezlepkove recepty : www.bezlepku.info
ahaaa, takze tak! hmmm, ak mam byt uprimna, u nas je spotreba tvrdych syrov vysoka...
jasnacka ze smies :),
je toho viacej, chystam sa zalozit temu mliecne vyrobky tam pokecame viac,
...dr. Walker poukazal na to ze rast strumy a ine disfunkcie stitnej zlazy su priamym dosledkom posobenia kazeinu z kravskeho mlieka, pasterizovane este horsie..., vsetky mliecne vyrobky okrem masla su kyselinotvorne...,aj ked je asi rozdiel tvrdy a makky syr, a v inej knizke zas bolo ze niekt. tvrde nepatria do kysl..., mam v tom este bordel :), ale nakolko zacina obdobie sennej nadchy tak sa snazim obmedzit vsetko co je hlienotvorne a zacala som pit zihlavovy caj , ktory mi uz ide usami :) a to je este len zaciatok :(, mamina ma ho odmalicka nutila pit a teraz to robim ja svojim detom :), aj ked oni nenamietaju