zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky

Príspevok v téme: zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky
igris

Všetci sa chceme dobre cítiť, dobre vyzerať a fungovať bez únavy. Veľa sa tu už popísalo o "zdravej výžive". Niekto preferuje surovú stravu /pozdravujem dr.Walkra :)/ , niekto zase varenú. Mne a mojmu žalúdku sa pozdáva ich kombinácia a preto by som bola rada keby sme si navzájom vymenili zopár rád a osobných poznatkou. Ďakujem :)

vegeta

Do tretice vsetko dobre - preco varite a prazite (v tychto receptoch) s/na olivovom oleji? Za studena lisovany olej predsa nema byt vyuzivany na varenie? Lepsi je kvalitny slnecnicovy ci nie? Mam zle info? Ved teplo rusi jeho pozitivne ucinky, ktore sa snazili uchovat lisovanim za studena...

madlen

potrebovala by som nejake recepty na zeleninove jedla.chcem zacat trosku znizovat velku vahu ale zdravym stravovanim.

vlasta

Pridavam recept na antipastu,mam ho z Kanady od spoluziacky,ktora je z Kolumbie,cize,taky medzinarodny,ale ma uspech,myslim ze uz putuje kade,tade po Slovensku.Cize:1 mrkva/postruhana/,1cibula,2-3papriky/farebne-na malo pokrajane/,moze byt aj stiplava,1-2plechovky tuniak/ak nie je v oleji,pridaj asi pol dcl.olivovy,asi 3dcl.flasu oliv/pokrajaj na kolieska a asi 1-2dcl.kecup/podla chuti.Vsetko daj spolu do hrnca a pomaly povar asi 15min.Podava sa to so slanymi crakery keksami,alebo s toustami.Je to vyborne aj studene,aj teple.Dobru chut!

lilliana

Igriska, vidím že ťa zdravý spôsob života neopustil. Som v poslednom čase dosť na maškrty. Tak som sa rozhodla oprášiť staré príspevky aby som sa dostala trochu k striedmosti.