zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky

Príspevok v téme: zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky
igris

Všetci sa chceme dobre cítiť, dobre vyzerať a fungovať bez únavy. Veľa sa tu už popísalo o "zdravej výžive". Niekto preferuje surovú stravu /pozdravujem dr.Walkra :)/ , niekto zase varenú. Mne a mojmu žalúdku sa pozdáva ich kombinácia a preto by som bola rada keby sme si navzájom vymenili zopár rád a osobných poznatkou. Ďakujem :)

igris

Pista, dik,tak to asi skonci, ze tam dam olivovy, len ma trosku vyraznu chut a ked ho tam dam viac..., asi ten recept cely prerobim :), robi sa to z mandli a mne sa akosi tie mandle s tym olivovym ..:( , nieco vyskusam a potom napisem :)
prosim este jeden dotaz :), ako je to z orieskami a semienkami, mozem to kombinovat s cim kolvek ? Zatial sa mi dari ze brucho nestrajkuje aj ked "zhresim" :),tak to nechcem prekombinovat. Dik

pišta

Igris :),
nerád to tobím, najmä v tvojom prípade :)), ale neviem ti v tomto presne poradiť.
"Ciťák" mi hovorí, že namiesto saflorového oleja by sa dal použiť olivový. Má vyváženú chuť, dobré zastúpenie nenasátených kys. Omega, je celkom teplene aj oxidačne stály, (ak si chceš urobiť do zásoby).

igris

Pista :),
prosim ta neskusal si nahodou almonezu Diamondovcov ?
ako by sa dal nahradit saflorovy olej, alebo ho dostat kupit ?

masti

super som rada, ze si mi to odobrila keren, aj nam velmi chutili nasa mala ich hned 2 zjedla na posedenie:), este som vam zabudla dodat, ze tam dajte asi tak 3 lyzice hladkej muky, no mozete aj spaldovu a trosku sody bikarbony alebo prasku do peciva(asi tak 1/2 sacika)

masti

cafte cafte,
pisem sem jeden recept, robila som ho na sviatky,
ovsene kolaciky
takze, oprazite na teflonovej panvici
( najlepsie) asi tak 200- 250 g ovsenych vlociek, bez oleja, ak niekto nedokaze no tak s troskou oleja
date do misky, pridate oriesky (posekane), hrozienka, susene ovocie, mandle( posekane), no proste taketo vseliake ovocie, co mate doma, potom asi 3 lyzice medu,a 1-2 vajicka, spravite masu, ktoru davate po malych kopkach na plech, ten trosku vymastite, aby vam to neprihoralo, date do truby zapiect a ked su kolaciky trosku zlatohnede, tak to vyberiete, nechate vychladnut a spapate. Je to pochutka, my uz nic nemame:(

syma

moje dietky zjedia len takýto špenátik
na olivovom oleji speníť cibuľku, pridať grahámový pokrájaný rožtek namočený v troške mlieka, trochu opražiť a pridať špenátové lístky, nechať dusiť 15 minút a pridať 4 strúčiky pretlačeného cesnaku, tak dobrú chuť :)))

pišta

Ahoj, Igris :). Papáju by som asi do takého šalátu nedal. Samotná podporuje trávenie, ale ide o tropické ovocie + bielkovina(fazuľa) + čili paprika , hm?
Celkovo aj z medom treba byť opatrný pri dochucovaní ovocných šalátov. Radšej vyberať úplne zrelé plody a sladšie druhy ovocia ako dávať med.
Ale nechcem vám kaziť chute : -)