Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky

Príspevok v téme: zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky
igris

Všetci sa chceme dobre cítiť, dobre vyzerať a fungovať bez únavy. Veľa sa tu už popísalo o "zdravej výžive". Niekto preferuje surovú stravu /pozdravujem dr.Walkra :)/ , niekto zase varenú. Mne a mojmu žalúdku sa pozdáva ich kombinácia a preto by som bola rada keby sme si navzájom vymenili zopár rád a osobných poznatkou. Ďakujem :)

eli

mily Pista! mam na teba otazku (uz som asi poriadne dotierava :o)). ak nie je po ruke olivovy olej, aky je tvoj nazor na 100% slnecnicovy? dakujem

igris

ahoj vinc,
ja som si zacala davat pozor aby som jedla ovocie "na lacno", alebo v casovom odstupe od predch. jedla /vid.tema dr.walker/ a uz je to OK :)

igris

nieco na bolest v krku:
/nakolko som uz par dni "nakapata" a mam dojem ze som velkym sponzorom f. vyrabajucej strepsils :(, skusam nieco "prirodnejsie"/
*1/4 hrnceka cerstvo vymackanej stavy, premiesat so stipkou soli, touto zmesou sa asi minutu klokta , potom vyplut a tak dovtedy kym sa to minie.
/moj manzel ma lepsiu alternativu :), klokta s vodkou/

igris

ahoj Pista :), dakujem, petrzlenovej vnate treba pridat viac , je dobra na alergie a teraz zacina sezona , mam niake recepty na to ale najprv to chcem vyskusat na sebe, ci sa to da pit :)

vinc

Ahojte vsetci co mate zaujem o surovu stravu.Pred chvilkou som cital clanok o kombinaciach.Malo sa o tom hovori a pise ale mozno takouto cestou sa dozvedia ti co maju o to zaujem.Viete o tom ze kombinacia sladkeho a kysleho ovocia moze sposobit tazkosti?Ja ak takto zakombinujem to uz citim.Takze tiez pozor na to.

pišta

Recept, uvádzaný na inom mieste, presúvam sem, na to správne miesto.
„Venujem“ ho zakladateľke tejto výbornej sekcie – Igris : - ))))
(ale posielam ho aj všetkým ostatným...)

Voňavé paradajky
––––––––––––––––-
Dobré, domáce voňavé zrelé paradajky plný tanier, umyť, nakrájať na mesiačiky.
Jemnučko pokvapkať olivovým olejom, pridať pomedzi prsty trošku petržlanovej vniatky.
.
Var.2: pridať malú zelenú papriku
Var.3 : a ešte kúsok uhorky...
.
Mňam! : - ))

pišta

Maliny...na prírodný spôsob
----------------------------
Za chvíľu príde leto. Maliny...aspoň na trhu.
Ingrediencie:
- košíček zrelých malín
- 45 minút voľného času
- aspoň kus modré nebo nad hlavou
- príjemné lúče dopoludňajšieho slnka
To všetko spolu zmiešate. Pomaly vychutnávate všetky ingrediencie na lavičke hneď pri trhu. Úsmev sa vám úsídli na tvári aj na duši...
.
(:-... tak sa nám prihovára príroda ...:-)

eli

ahojky!asi vsetci poznate dobru cesnacku-ja ju robim jednoducho a chuti! pretlacim cesnak-podla chuti a moznosti-, u nas to je co najviac! mierne oprazim na troche ol. oleja, pridam trocha cervenej papriky vodu a zemiaky pokrajane na drobne kocky. ked su zemiaky uvarene, polievka je hotova. iba dosolim. tuto polievku varim, ked je niekto z rodiny "nakapany", davam vela cesnaku. moze sa pridat aj troska majoranky. dobru chut!