Všetci sa chceme dobre cítiť, dobre vyzerať a fungovať bez únavy. Veľa sa tu už popísalo o "zdravej výžive". Niekto preferuje surovú stravu /pozdravujem dr.Walkra :)/ , niekto zase varenú. Mne a mojmu žalúdku sa pozdáva ich kombinácia a preto by som bola rada keby sme si navzájom vymenili zopár rád a osobných poznatkou. Ďakujem :)
zopár receptov zo zeleninky ale aj iné pochúťky
miesto ladovych kociek tam moze ist aj voda
.jahody uz budu za chvilku :)
osviezujuci napoj:
2 a 1/4 hrnceka pomarancovej stavy
1 ks kiwi, olupany a rozkrojeny
1 hrncek jahod
1 hrncek ladovych kociek
.nieco bez jahod:
2 pomarance, olupane nakrajane na stvrtky
1 banan, olupany
med podla chuti
1 hrncek ladovych kociek
Vsetko poriadne rozmixujte, az zmes je hladka spojena
Ahoj Igris, ja to tiez tak robievam, je to lepsie:) a ten bioobchod je dobry, uz som si rozmyslela, co si este objednam, ak si budem objednavat malo byt to byt viac nech to nei je lacnejsie o to balne a postovne :) ak ste pozerali su tam tiez dobre recepty:)
toto som nasla tak narychlo :
www.bio-obchod.sk
ahoj Masti,
dik , spaldovu muku poznam, kupila som si ju nedavno, "u nas" stala velmi podobne :), mama uz zopar rokov pecie z takychto muk , ale pol na pol, lebo vraj jej to potom tak nekysne :), ja a pecenie to nejde moc dokopy :), alebo
:( ?, mne sa pozdaval Pistov makovnik :))), take zvladnem :) mozno este by som tam prilozila hrozienka
Chutné raňajky:
1 jablko nastrúhame, pridáme
3 veľké lyžice postrúhanej mrkvy
2 malé lyžičky hrozienok - napučaných
2 popučené banány
1 veľká lyžica pomletých mandlí
1/2 šálky jablkovej šťavy
Ovocie navrstvíme v miske viackrát a zalejeme jablkovou šťavou
teda, kto by odolal mladej zeleninke;))), uz som unavena, idem spinkat, ale piste dalej:)
Je super, ked tu spominate zdrave suroviny, no pre nas ostatnych smrtelnikov, je to trosku vzdialena a hlavne aj tym, ze my tu napr. nemame BIO potraviny takze si musime pomoct ako vieme. Ale na druhej strane, aj ja budem mat za chvilku cerstvu redkovku, cibulku,salatik, hrasok, mrkvicku... a to dokonca svoj:))) takze aj my mame nejaku tu vyhodu:) Okrem toho sa na to straaaaaaaaasneeeeeeeeee, hrozne tesim a robte dalej chutky, aby som mala co skusat a papat:)je sice pravda, ze jeme preto aby sme zili a nezijeme preto aby sme jedli:)) no povedzte ale kto by neodolal takej maldej jarnej zeleninke:)
Pista diki :), pojdem pozriet a vyskusam, ja sa uz tak velmi tesim na novu zeleninku a ceresne,jahody,melony....to budu salatiky
Prepaáč, ako vyzera?
Býva v cca v "téglokoch" 0,5 kg.
Je dvojakého drhu:
- obyčajné, má svetlohendú farbu
- pražené, farba viac do tmavohneda, aj chuť je "tmavšia".
Pre nás, čo by "Walkeristov" (si jedna z nás, no nie? : - ) je výber jasný...:-)