Bulímia,anorexia

giga

ahojte neviete nahodou o nejakej liecebni kde sa chudne? bola som anorexickou schudla som 8 kg a uz predtym som bola tenka a teraz som pribrala 15 a ja strasne nechcem chodit do skoly niee preto ze sa mi nechce ucit ucit ale preto lebo som tucna!!! tak keby ste vedeli o nejakej liecebni kde sa chudne a zaroven by som sa tam mohla ucit a mat individualny plan som na gymply!

Emma

Ahoj, mam 25 rokov,krasnnu dceru fajn manzela..a asi 7 rokov bulimiu.
Manzel o tom nevie..tak moje vykyvi nalady ospravedlnuje mojou pretazenostou..chcem podotknut,ze pocas tehotenstva som nevracala ani raz, sice som pribrala 30kg,ale bolo mi to jedno,neohrozim predsa moje dietatko..
..ja potrebujem pomoc!som v zahranici,nemam tu priatelov,cely den som s malou sama..hambim sa muzovi priznat..

Zuzka

pre w
Ahoj! Konečne niekto kto súhlasí so mnou, že v Pezinku naozaj nemajú potuchy, čo táto choroba vôbec predstavuje. Bola som tam vyše pred rokom a pripadalo mi to, že sa ku nám správajú ako k nenormálnym, ale my sme neboli nenormálne, my sme len choré a prahnúce po troche lásky. Preto som odtial po 3 týždňoch zdúchla, lebo mi to viac škodilo ako pomáhalo. A to nehovorím o tom ako tam tie dievčatá odrezávajú od sveta, nič sa tam nesmie robiť a keď prídu do reality, je to tu znova. No a ešte oddelenie je zmiešané rôznymi prípadmi, takže ani to nie je zrovna najvhodnejšie. Aj ja som si tam vtedy povedala, že raz keď sa z toho dostanem, je mi jedno ako, ale založím si vlastnú kliniku, alebo nejakú liečebňu na pomoc pre ppp. Lebo u nás také nič nie je, v Česku majú aspoň anabell. Bohužial z toho nie som ani z ďaleka vonku, ale ak budeš potrebovať nejakú pomocnú silu, keď niečo rozbehneš, velmi rada sa pripojím :o)

easy

psychika, psychika, psychika.
treba sa vzchopit, ak sa topis, odraz sa od dna, ak nedociahnes, chyt sa prvej ryby, ktora ta vytiahne...

Zuzka

pre beloved
Ahoj! Hej, ja chodím k doktorke a teraz by so mnou mala začať nejakú psychoterapiu, tak dúfam, že mi to aspoň trošku pomôže. Skús ísť na tú terapiu, za vyskúšanie nič nedáš a priateľovi povedz, že ideš von so spolužiačkou alebo podobne. A neskôr, keď uznáš za vhodné mu môžeš povedať pravdu. Nemáš sa za čo hanbiť a keď ťa má rád, pochopí to, ba bude rád, že sa snažíš s tým niečo robiť. A teraz si na tom ako? Nepapaáš vôbec, alebo len málo, alebo ako sa ti teda darí? Tak zatial papa :o)

lfi

neviem co napisat...ale kym mi to trkne ,tak aspon tolko , ze biely jazyk je hlavne priznakom dehydratacie ,telo nema dostatok tekutin , lebo sa bud vyvrati alebo vyhnackuje .. Ak sa vracia , vracia sa aj s kyslym a agresivnym obsahom zo zaludka a tak sa natravi aj vsetko kadial zvratky idu :( pricom sa kazia zuby , moze dojst ku krvacaniu atd...
Amenorea , teda ak vynechava menstruacia dlhsiu dobu je sposobena a teda aj uzko suvisi s trapenim,ktore je velmi nebezpecne ,dotierave ,ovladajuce.. ale mozete s tym len vy same nieco urobit narozdiel od nadorovych ochoreni napr.... velmi velmi vela sil a trpezlivosti a viery a aj ked mate pocit,ze by ste nikomu nechybali,je to len pocit,klamlivy ako ine ,je nas tu vela,co potrebujeme Vasu pomoc

w

beloved:
jaj, az teraz som si vsimla, ty si chcela vediet nieco o mne? fu, co napisat..som z BA...:) hm, hm, hm, co sa tyka anorexie, trpela som nou asi 4-5 rokov, pricom teraz som z nej, konecne, vonku. su to uplne ine starosti, lebo zistis, ze ked sa ti anorexia pridruzila v case dospievania, ked sa z teba stava dospela osobnost, zistis, ze musis budovat vsetko odznovu- vsetko, co som mala, cela osobnost, bola len akymsi vymyslom anorexie. jedine, co fakt citim, ze vo mne ostalo aj na dalej, je vola pomahat a citim, ze uz na nu konecne aj mam ozajsku energiu. vies, co ma najviac motivovalo k tomu aby som sa liecila? Pezinok a ich metody...ti ludia, tusim, ani nemaju sajnu o tom, co sa snazia "lecit"dala som sa, teda, na tuto hrozostrasnu cestu sama. bolo to najnarocnejsie, co sa len da, zmobilizovala som vsetky sily-v prvom rade, som musela dosiahnut to, aby mi znovu prisiel menzes, 2.najst niekoho, komu doverujem a kto by mi robil nieco, kvazi, superviziu, no nepomahal mi, lebo to by bolo, v tej dobe, pre mna nepredstavitelny problem zit s tym, ze mi niekto pomaha. a potom to uz len slo, cely cas len islo o oklamanie vlastnej hlavy, vlastneho rozumu a vlastnej identity. a teraz? som uz z nejedenia vonku, i ked sa este ukazuje castokrat vycitka, no moja vlastna mysel je uz teraz ovela silnejsia ako to zlo vo mne, nutiace ma k tej vsetkej hroze, ktorej som bola schopna. napokon, ked uz som viac nedokazala pre seba spravit a moj stav stagnoval na velmi stereotipnom, stale rovnakom jedle a moje socialne spravanie bolo hrozne, vyhladala som psychiatricku a nutricnu expertku, ktora teraz mi pomaha liecit podstatu celej tej choroby- zle rodinne vztahy a zle pochopenie svojej osoby a jej postavenia a pod.nemam to sice este stale lahke, teraz su tu ine velke problemy, ktore ma niekedy dovedu na myslienku, ze keby som bola v anorexii, bolo by mi lepsie, no napokon sa mi vzdy potvrdi pravy opak. OPLATI SA BOJOVAT, TAK BYBY, PRIPOJTE SA KU MNE....!!!!!!

w

pre beloved: vies, aj ja som strasne roky myslela, ze som nic a ze ak by som zomrela, nikto by si ani nevsimol a ani nevyronil za mnou slzu, ale teraz uz vidim to, co nebolo vidiet kvoli anorexii, ver mi, skur robit, co vladzes proti tomu, uricte sa ti to vrati.nie je to nic lahke, no ked dospejes do fazy, kde zacnes vidiet vsetko objektivnejsie, tak pochopis, ze by si chybala velmi vela ludom, lebo tato choroba postihuje len velmi citlivych ludi a tych, ktori pomahaju vsetkym. hm:)? tvoj chlapec nic netusi? skupinove terapie netrvaju velmi dlho, tak by si sa mohla na nieco vyhovorit..pomaha to. a ak nie, urob si vylet do brna, alebo ak chces, ja este s jednou kamaratkou sa chystame do brna vo february na vikendovy seminar "prijmi svoje telo" tak sa mozes pridat co sa tyka organizacie spolku Anabell, su skvely- su to vsetko ludia, ktori do toho ozaj vidia.a maju teraz sponzora, cize vsetky sedenia aj s psychologmi aj s nutricnymi expertami su zadarmo...

zuju

Ahojte kocky, drzim vam prsty bojujte je to tazke ale kazdy den sa da zacat, ja mam strasnu chut na slane a sladke ale musim "trpiet" casom to prejde, je to len zavislost.