Bulímia,anorexia

zuju

ahojte pisem vam lebo sa necitim dobre, vina je strava a vsetko na co dopadla moja 10 rocna bulimia, pribrala som v priebehu pol roka 10kg, nezvraciam uz stvrty mesiac ale ustavicne sa cpem slanymi a tucnymi jedlami, neviem sa najest normalne, som unavena, a meskaju mi kramy. Lekari hovoria ze je to so stitnej ale tu som mala pred dvoma rokmi vyoperovanu. Bojim sa, jedlom som si pokazila vsetko, chcela by som jest normalne ale ked otvorim chladnicku a uvidim tam klobasy a slaninu? Teraz o osmej som si dala mixovany tvaroh, za tym balicek slaniny a ol klobasy...

Zuzka

pre w
Ahoj! No ja anabell poznám, dávnejšie som im aj napísala, ale nejak mali vtedy problémy s internetovou poštou, tak mi velmi neporadili. Ale teraz sa snažím ako tak jesť, stanovila som si režim, aspoň 3, alebo 4 krát denne jesť a jem zdravé veci, ako detské výživy, ovocie, zeleninu, celozrnné pečivo, mliečne výrobky, je toho síce možno pre normálného človeka málo, lebo nejedávam ešte normálne chody ako nejaké mäso so zemiakmi, alebo nejaké omáčky a pod., ale mne to pre začiatok stačí. No stále sa bojím toho, čo príde ak priberiem :( Vianoce dopadli ako tak, dopriala som si aj koláče, síce potom som si to vyčítala, tak som hladovala. Od nového roku som si ale povedala, že to chcem zmeniť, že chcem byť zdravá, tak sa snažím dodržiavať ten režim, len niekedy je to fakt ťažké, lebo stále mám potrebu chudnúť. A ty si ako prežila Vianoce? Zatial papa..

Chrobacik

Hankafds
Ahoj ako pokracujes so svojim liecenim? Este stale vracias kazdy den, alebo je to uz lepsie? Ja som to vydrzala presne 14 dni. Musim ale jest pravidelne. Ranajky medzi 9-10, obed medzi 12-14, vecera medzi 16-17. Jem iba jedla, ktore su zdrave a skoro vsetko si vazim a ratam priblizne kalorie, lebo viem, ze ked to porusim a nahodou zjem viacej, ako potrebujem, cely kolobeh sa spusti odznova.

w

pre beloved: to, ze si plnoleta nie je az taka vyhra ako sa ti zda. rodicia sice na teba nemozu, ale teraz si v tom sama, iba ak ty budes chciet sa vyliecit, sa to bude dat, co viem, ze pri anorexii je jednou z najtazsich veci, sam byt na nieco a odhodlat sa tak"ozajsky" bez strachu bojovat. viem, ze sa bojis ist k doktorke, co by bolo takou "demonstraciou", ze to je spat, ale treba to zase odznova riesit, kym to je riesitelne a nic neodkladat. ak ti mozem nejako pomoc k odhodlaniu rada to urobim...aky argument by u teba zavazil? uz si nad tym uvazovala niekedy? ja som prave takto zacala, rozmyslala som o sebe ako o niekom inom, a klamala som tie moje negativne hlasy v hlave az dovtedy, kym som ich nedostala pod moju ozajstnu kontrolu. doslova, treba oklamat svoju mysel a to je kluc od vykupenia.

w

zuzka: ahoj, ja tiez verim na alternativu, ale vtedy nebolo o com, neslo to nijakym sposobom. tie hormony, ktore mi davali so mnou nic nespravili, len mi "navarili" spat menstruacny cyklus. tiez chodim teraz na akupresury a cinske mediciny, no vtedy uz nebolo vychodiska a tak som sa bala, ze by som urobila snad vsetko preto aby mi to prislo znovu. bolo to asi tak obdobie jedneho roku, ked som si 1.krat pomyslela na to, ze to, ze nemam cyklus asi nebude velmi dobre, a aj to ma vzchopilo a dala som sa do boja:) a ako si prezila vianoce? dalo sa to zniest? ako sa ti dari so zabijanim tohoto trapenia? inak, v brne existuje velmi dobry spolok bojujuci proti porucham prijmu potravy, vola sa anabell, zdruzuje odbornikov na pomoc i prevenciu. pocula si uz o tom? ak nie, pozri si stranku www.anabell.cz. mozno ti by ti pomohli, hm:)? a co ta svojpomocna skupina, ktora sa stretava v BA, hm?

Zuzka

beloved
Ahojky! Vieš, moc nad tebou nemá nikdy nikto. Iba ty máš moc nad sebou, nikto nerozhoduje za teba, čo máš a nemáš robiť. Vždy si urobíš podla seba, čiže tú moc nad sebou máš vždy iba ty.
A k tej doktorke, skús ísť ešte raz. No a čo, že si do toho spadla opäť, nehanbí sa za to, väčšia hanba je keď si uvedomuješ, že si chorá a nepoprosíš o pomoc, lebo sama to nedokážeš zvládnuť. Naozaj skús si nájsť nejakú dobrú odbornú pomoc. Po prípade sa niekoho spýtaj, či nepozná niekoho dobrého. Odkial si? Keby bolo v mojich silách, ja by som sa ti popýtala.
Tak ti prajem toho najveselšieho silvestra, drž sa a skús do nového roka vykročiť s chuťou všetko zmeniť. Držím ti pästičky, papa :)

Zuzka

w
Ahoj! Som z Bratislavy. No ja sa bojím do seba pchať hormóny, pretože ja neverím chemickým liekom, len to ubližuje telu. A ja už môjmu ubližujem dosť tým ako jem, tada lepšie povedané nejem. Verím skôr alternatívnej medicíne, teraz chodím na také nahrievanie, na obličky mi to už pomohlo, mala som totiž bolesti obličiek, tak dúfam, že mi to trošku pomôže aj na ženské ústrojenstvo. A ako dlho vynechal tebe cyklus?

w

pre zuzku: ahoj, mne, zazrakom privodili spat menezes injekciami hormonov, skus sa na to opytat gynekologicky, celkom rychlo to bolo, no potom to treba udrziavat antikoncepciou. ja som sice uz z anorexie vonku po 5 rokoch trapenia, no antikoncepciu na udrziavanie cyklu musim mat stale aj ked mi na pecen, zrovna nepomaha...hold, az teraz vidim vsetky dosahy na moj organizmus a bucham si hlavu, preco som to musela zahnat az do takych extremov. odkial si, zuzi?

pre Zuzku

Ked priberies tak to ti nepomoze obnovit cyklus z toho si nerob starosti .ked zacnes brat antikoncepciu sa to spravi!!