Bulímia,anorexia

vrr

bibi ty si vyhladala odbornu pomoc? napadlo mi ze netreba mozno hned psychiatra, ale ze obycajna obvodna lekarka by snad mohla predpisat nejake lieky, co zaberaju, neviete o tom nieco? nieco dostupne aby to ostalo v diskretnosti.

bibi

Celkom dobre to poznam. Par okamihov - (niekedy aj 1-2 hodiny) som prezivala pri jedle nieco ako euforiu. Zmes voni, chuti a vsetko som mohla zjest a naraz. Niekedy mi nezalezalo ani na tom ci mi chuti, hlavne ze jem. Ked som sa vyvracala, bolo mi znovu dobre. Samozrejme az na vycitky svedomia. Tie prisli vzdy. Je to ako chodit v malych topankach - ked ich vyzujes, citis ulavu. Boli ta brucho od mnozstva jedla, zbavis sa toho, ulavi sa ti... Nepripomina vam to samomucenie? Nie je lahke s bulimiou bojovat, kto to nezazil, nemoze posudit. Myslim si, ze neexistuju ani vylieceni bulimici, len abstinujuci. To je nasa dan za to, co sme spravili.

vrr

u mna je to ako nieco podvedome, ako nejaky ritual ktory vykonavam, ako pozeranie telky, jem co je okolo mna a potom to samozrejme vyvraciam pretoze som tak plna a je to denne. nie je to o tom ze cchem byt super stihla, i ked je pravda ze odkedy to robim tak som pribrala..

bibi

Ahojte. ja som s tymto problemom bojovala 4(!!!) roky. Myslela som si ze ked budem stihla, budem krasna a nikto si nebude robit srandu z mojich kil. A tak som chudla a chudla.. Sem tam som si dopriala absolutne, ale fakt absolutne vsetko s vedomim, ze aj tak to skonci v zachode. Proste hroza. Dnes vazim o par kilo viac ako kedysi, a stale sa najde niekto, komu sa pacim. Ludia maju rozny vkus, preco si mi zeny myslime, ze len utle dievcatka su pritazlive? To je omyl. Za tie problemy, ktore anorekticky a bulimicky maju, to nestoji. Aj vy ste zazili, ze ste mali ist niekam von, ale radsej ste sa oddali kopcu jedla a vzapati vracaniu a potom ste to nenormalne lutovali? Zivot je len jeden, uvedomte si kolko napr. len casu tym stracate - jedenim, zvracanim a lutostou nad sebou. To vam naozaj k stastiu nepomoze. Kazdy z nas sa obcas, a dakedy aj velmi velmi casto smutny, nic ho nebavi, ma pocit ze je tu zbytocne. Ale taky je zivot a zavisi len na nas ako si ho sprijemnime. Drzim palce, ja som zivy dokaz, ze to da zvladnut. Ak nevladzete sami, obratte sa na niekoho. Stoji to zato.

vrr

evik, lekarka mi v ramci prehliadky nahliadla do hrdla a skonstatovala ze je vsetko v poriadku co mi nasledne vyvolalo pochybnosti o nasom lekarstve:)

Axia

Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. Meriam 160 cm a za posledné 2 mesiace som schudla zo 46 kg na 39 kg. Som stále nepokojná, mám depresie a som strašne unavená. Desím sa toho, čo sa so mnou deje. Chcela by som vedieť, či je čas vyhľadať odbornú pomoc a akú?Ďakujem

Miška

Zuzka
Ten čaj mi pomohol,chodim na zachod aj bez prehanadiel,používam ešte jeden čaj redukčný.Ja som nechcela shudnuť len 3kg.Ja som to pisala preto,lebo som za týžden tolko shudla a odvtedy som zase schudla,ale neviem kolko,lebo sa nechcem postaviť na vahu,ale sa každy den meriam centimetrov.Aj som shudla na bokoch.Ako prve sa mi to ukáže na tvári ked shudnem.Na fotkach mam kostnatu tvar.Jedine na tvári a na rukách sa vydim chuda inde nie.Takže aj ti zažívaš na ulici ,,poznamky a pohlady,,aspon viem,že niesom sama a že nielen vysoké maju stým problem.Raz som išla okolo opitých staršich chlapov a som sa bala,že ma budu obťažovať,alebo mať úchilne poznamky tak som začala pred nimi krívať na jednu nohu a zabralo to.Strašne mi to vadi ked ma taky obťažuju a ked ma niekto taky otravuje tak mi to pokazí náladu a pridava mi to na anorexii.Ja nechodim vyzivavo ani odhalene.Isty čas som sa obliekala chlapčenskym,alebo konzervatyvnym štylomo bliekania,len aby som u chlapov nevzbudzovala sexualne a ine veci.Ja už neverim či ozajstna laska medzi mužom a ženou exzistuje,každy muž-chlapec chce len sex a vela je ich zvratenich.Ja som sa po tomto čo sa mi prihodilo v chlapoch sklamala,zanevrela som na nich a už stracam vieru vtom či existuju medzi nimi normalny.Po tych zlych skusenostiach pozeram takto na nich.Neprajem ti to.Aj vo vašom meste su taký istý všetci clapi?Ja si myslim,že ano.Dokonca aj v dedinach su taky.
Na modelky mam nervy,lebo kvoli nim vzniklo vela anorektikov aj bulimikov.A keby sa nechvastali pred všetkými svojou postavou v časopisoch a telkach tak by vela ľudi anor.a bul.nemali a vela ľudi by žilo.To že to mame môžme vdačiť aj im.Taky mam nazor na modelky.Tak sa drž a maj sa pekne.

niki

Ahojte Babenky....Chcem Vám Všetkým držať palce vo Vašej súkromnej vojen... Nikdy som nedržala diéty ani nič podobné. Nie som síceštíhla, ale nie tenučká - klasická 36, aj keď mám skôr žensky štíhle tvary:-) Ale strašne rada, takže naozaj nemôžem povedať, že vám rozumiem. Ja som sa nevedela odhodlať strácať kilá, asi preto, že ich mám rovnaké už 15 rokov. Ale mám kamarátku, ktorá má podobný problém....a preto, Všetkým držím palce, aby to zvládli a aby sa páčili sami sebe a aby ich blízky mali rady také aké sú:-)))))))) Držím palce:-)