Bulímia,anorexia

Miška

Zuzka
Včera ked som to písala som mala nervy.Potrebovala som to dostať von.diki,že si mi odpísala a diky aj za ten čaj.Dneska som sa cítila lepšie,lebo som schudla.Ja nechudnem len stej jednej príčiny čo sa mi stala.Ja som mavala anorexiu aj pred tým ked sa mi to ešte nestalo.Chudnem aj s inej príčiny ktorú ani sama neviem povedať,lebo je to podvedome je to zo strachu zniečoho.Ja proste musim vyzerať chudo,lebo vtedy sa tak nebudem cíťiť tak v nebezpečenstve ako sa citim teraz.Suvusi to aj stym,že čo sa miaj stalo,ale súvisi to aj zniečim inym čo ti neviem povedať,lebo je to podvedome.Keby som mala úzke boky,užšie ako plecia abola by som tenka a zaroven by moja postava nevyzerala žensky.Vtedy by som nepočuvala uchilne reči od úchilakov hlavne.žijem v meste a tam ked si vysoka a žensky tvar tak maš len stym problemy.a mna to už znervoznuje.ked schudnem tak sa mi boky tiež zmenšia a to sa mi už stalo,ža ked som schudla tak aj boky som mala chudšiie.Ja som si aj vtedy odfotila postavu a ked sm sa na tu fotku pozrela tak som tam mala tenke nohy a hlavne ruky.Mam kamaratku ktora zase chce pribrať,lebo si mysli že je veľmi tenka.ona to ma zas obratene ako mi anorektičky.A ja som jej povedala ,že čo by niekto dal za to aby mal taku postavu.mam taku vyidilizovanu postavu tenku ako by som chcela vyzerať.Rodičia o mojej anorexii nevedia,ale otec už začina niečo tušiť.Tiež sa drž a tež ti držim palce a niečo mi dopíš.pa

marusa

Ja mam kvoli dietam a postave pokazeny cely život!!! Stále si dávam pozor na jedlo a stále mam velkú riť!!! Ked vidím tie tenké baby ako sa napchávajú bagetou tak ma ide vystrieť. Ale asi si uz neporadím. A nevies si predstaviť ako budem vyzerať, ked budem mať deti....

Pomoc

Opäť saom zvracala! Vyzvracala som aj nejakú krvnú zrazeninu či čo. Bolo to svetločervenej jasnej farby. Čo to je? Veľmi sa bojím.

Zuzka

Miška
Ahoj Miška! Viem presne ako sa cítiš, ale dorezaním sa tých bokov nezbavíš. Jednoducho máš takú stavbu kostry a kosti neodrežeš. Je to ťažké prijať samú seba, ešte keď si prežila, to čo si prežila. Ale musíš si povedať, že tí dotiční si ponesú zodpovednosť za svoje činy, oni budú pikať, nepikaj ty za nich tým, že sa budeš trápiť. Tým len ukazuješ akú moc majú nad tebou stále tie dotyčné osoby. Miška bojuj, určite si výnimočná osôbka a oni si nezaslúžia, aby si sa kôli nim zničila. Tým by boli ešte viac na koni. Ukáž im, že si silná žena a nemajú nad tebou už žiadnu moc a keby ti chcel niekedy ešte nejaký chlap ublížiť, tak budeš dosť silná na to, aby si mu to vrátila. Je pravda, že som ten otrasný zážitok neprežila, ale chápem aké to máš ťažké. Považujem to za niečo najhoršie, čoho sa môže niekto na tomto svete dopustiť. Ale naozaj ver, že raz príde aj na nich. A preto sa snaž nachádzať nejaké pekné okamihy v živote, veď si ešte mladá a nestrať celý život tým, že sa budeš trápiť. Kľudne môžeš robiť niečo z čoho budeš mať potešenie, napr. budeš pomáhať takým ženám, čo majú podobné skúsenosti. Skús o tom popremýšlať. A áno, kúpila si správny čaj, myslela som ten teekanne a stojí okolo 50 sk. Tak sa zatial drž, držím ti pästičky :))

Miška

Už 3 dni poriadne nejem. prestala som použivať pre hanadla,na záchode som bola len raz a ked zajta nepôjdem na zachod tak použijem zase prehanadlo.Nechcem pribrať len cez moju mrtvolu,priberem až ked peklo vyhasne!Chcem byť tenka nechcem mať tie prekliate tvari zničili mi život.Som kvoli tomu niečim poznačena.Nechcem mať ženské telo.Nenávidim svoje boky najradšej by som ich dorezala!Som rozčúlena zo svojej postavy.

Chrobacik

killerqa,evik
Keby sa jej lekarka na to pytala,vzdy sa da nieco vymysliet.Ja som nikdy nemala skriabance v krku. Zatial sa snazim a to velmi s nou bohojvat a uz mesiac som negrcala.
Z 5 rocnej bulimie mi ostali zdravotne nasledky ako oslabeny imunitny system - ofukne ma vietor a hned som chora,ako zase teraz, normalnu menstruaciu som nemala 4 roky a mam zvysene ochlpenie, co ma stve najviac.

Miška

Ahoj Zuzka
ten čaj som nakoniec zohnala v lekarni,ale neviem či som vybrala na to travenie.Piše sa na nom že je to na žaludok a čreva na zaživanie,pri žaludočnych a črevnych poťiažoch/krče v žaludku a včrevach a žaludočna neuroza/Neviem či je to ten čaj čo si mi radila ,je značky teekanne a velky výber zneho nemali.a ešte by som sa chcela spítať či všade tak stoja 50 sk.Vybralo som spravny čaj?Naozaj mi to pomôže,lebo ja problemy,zo žalodkom nemam.Včera som bola u lekarky povedala som jej o anorexii a vracani prehanadla som jej zabudla povedať dala mi antidepresivny liek Magrilan ktori je aj na tie nutkave stavy vracania a nutkavym použivanim prehanadiel.Dneska som ho prvykrat zobrala.Včera som nepoužila prehanadlo a ešte som nebola na zachode.teraz sa bojim že priberiem ,ale včera som malo jedla.Neviem či si aj moje čreva nezačinaju zvykať na prehanadla,ale prehanadlo si postupne davam vnižšich davkach.Ja som stale nespokojna spostavou,stale mam pocit,že ešte trocha musim zhodiť.Inač včera som spadla ked som vystupovala s autobusu a mam nohu v sadre nemohla som sa na nu vôbec postaviť.dnes už môžem.Nemam ju zlomenu len tam mam niečo vytočene -natiahnute.Niesla ma sanitka,preto som nezobrala prehanadla lebo som nemohla chodiť.tak sa drž a dačo mi odpiš.maj sa pekne a diki./čaj/