Žehlenie vlasov a vhodné prípravky

Príspevok v téme: Žehlenie vlasov a vhodné prípravky
Adulka

ahojte, dostala som žehličku na vlasy s kovovými platničkami a počula som,že je vhodné používať nejaký prípravok alebo krém na vlasy pred žehlením, aby sa vlasy chránili pred vysúšaním a ničením. neviete mi povedať kde niečo take predávajú a koľko to stojí? nechcem si totiž zničiť vlasy. .
ďakujem .

sonka

ja_ona... ale ochránia ti prípravky vlasy pred žehlením, keĎ investuješ do kvalitného, rovnako svoje robí aj kvalitnejšia žehlička. Mohla by som ti o tom svoje rozprávať, teraz používam hasty od kaderníka a vidím, že vlasy nemám tak zničené ako keď som nepoužívala žiadny a rovnko, zmenila som aj žehličku, mám kvalitnejšiu a tiež vidím rozdiel na kvalite vlasov. Tým nechcem povedať, že už mi to vôbec vlasy neničí, ničí, no nie až tak príliš ako predtým.

No a vlasy by som ti odporúčila sem - tam zastrihnúť, stačí len končeky, lebo keď ti z nich stále odpadne,t ak ti stále iná dĺžka z nich odpadne a tiež ak sú vlasy už tak zničené, že sa lámu, tak ani tak dobre požadovaný účes nedržia ako zdravé.

ja_ona

ahooojky Adulka ked si chces zehlit vlasy tak ti nepomoze ziadny pripravok.....znicis si ich tak ci tak :o)) zehlim si vlasy uz 3 rok kazdy den a konceky ked mam spalene tak mi automaticky same odpadnu tak sa nechodim davat ani strihat ....svoje prirodzene vlasy mam brutalne kucerave no tie co si zehlim 3 roky len v predu tak mam rovne :-) tie si uz nezehlim vobec

aduška

Ahojte, mohol by mi niekto poradiť aké prípravky mám používať po vyžehlení vlasov, alebo aj pred. Lebo mám hrozne vysušené končeky a neviem čo s tým. Vďaka :-)

len.u.lk.a

sonka: a neskusala si nahodou aj wellu z kadernictva lebo kamoska hovorila ze jej uces potom dlho vydrzi a perfektne jej to chráni vlasy no chcela by som o tom vediet viac ci to nahodou nezlepuje vlasy atd.

sonka

kenza... čistá pravda, ja som si vlasy žehlila každodenne pomaly 2 roky a za ten čas sa mi dosť zničili. žezlila som si ich úplne dorovna, so žehličkou, kt. dosť poškodzuje vlasy a ešte k tomu na začiatku som ani ´vlasový prípravok na ochranu vlasového vlákna pred teplnom nepoužívala. Vlasy som mala peknňe dlhé, no za ten čas som bola nútená ich skrátiť kôli tomu, aké poškoden´´e boli. Dnes ich mám síce ešte kratšie, no podarilo sa mi ich zregenerovať kúrami od kaderníčok či rôznymi domácimi zábalmy. Vlasy si stále žehlím, ale tak teraz už nie každý deň a nie úplne až dorovna, niekedy si vyžehlím len ofinku a zvyšné vlasy nechám nech sa pekne kučeravia a čo je najdôležitejšie,. používam už kvalitný prípravok, kt. ich chráni, čo sa týka žehličky, tak tú plánujem čoskoro vymeniť za remington - ku. Taktiež som pochopila, že nemá zmysel si za každú cenu žehliť vlasy, keď je vonku ešte ráno sychravo či prší a ja mám ísť na prax cez celé mesto. Tiež je dobré používať vhodné šampóny, balzamy... proste rad kozmetiky na typ vlasov dannej osoby.

sonka

len.u.lk.a... tak prípravok si určite nejaký zadováž aj napriek tomu, že mmáš žehličku, kt. až tak veľmi neničí vlasy ako môžno iné.

- Ja som začínala s prípravkom od l´oréal (ten, čo je bežne dostať v obchodoch), ale riadna somarina to je, lebo vlasy mi ani zďaleka neochránil.

Tak potom som staviala na prípravky od kaderníka.
- Najprv to bol spray z rady vlasovej kozmetiky matrix - sleed look. Vlasy mi síce chránil pred teplom, takiež ich chránil aj pred vlhkosťou, dobre sa s ním tvaroval účes počas žehlenia a aj účes mi dlho vydržal v požadovanom tvare, dokonca ešte aj na druhý deň. Ale mám pocit, že dosť mi vlasy zlepoval a prípravok mi nevydržal dlho.

- Potom som skúsila spray od schvarzkof oisis, vlasy tiež ochránil pred teplom, ale s ním sa mi už ťažšie fvaroval účes počas žehlenia a celkovo mi účes dlho nevydržal v požadovanom tvare, lebo ten prípravok až tak veľmi pred vllhkosťou nechránil.

- Tak teraz používam hasy spray a som s ním spokojná. Vlasy chráni pred teplom počas žehlenia aj pred vlhkosťou, účes sa skvelo tvaruje, dlho vyzrží... a čo veľmi oceňujem, vlasy nemám príliš zlepené od neho, pôsobia pekne a prirodzene.

- No a mala som už aj mlieko od l´oréal professionel. Tiež mi vlasy chránil, ale účes mi dlho nevydržal a vlasy som mala rýchlo mastné od toho prípravku.

Takže používam hasty a odporúčam aj vám. No v každom prípade sa oplatí investovať do kvalitného prípravku od kaderníka.