ahojte, dostala som žehličku na vlasy s kovovými platničkami a počula som,že je vhodné používať nejaký prípravok alebo krém na vlasy pred žehlením, aby sa vlasy chránili pred vysúšaním a ničením. neviete mi povedať kde niečo take predávajú a koľko to stojí? nechcem si totiž zničiť vlasy. .
ďakujem .
Žehlenie vlasov a vhodné prípravky
Caute :). No, moje vlasy neboli kucerave, boli skor take vlnite... zacala som si zehlit vlasy pred rokom aa po cely ten rok som si SKORO kazdy den zehlila vlasy, az sa mi zacali robit kucery. Teraz mam krasne kucerave vlasy, vobec to nechapem ale ani nechcem. Vlasy boli trosku suche, najme lebo som si davala meliry a take srandy, alee dobry sampon, kondicioner, maska na vlasy to zvladne. Ziaden problem, vlasky mam kucerave, pekne a leske. :)
ja_ona... no áno, ja mám tiež teraz kratšie a nechávam si dorásť, teraz, keď sa schyľuje ku zime a vonku je sychravo a často prší, už vlasky nežehlím takmer vôbec, určite nie, keď idem už o 6.30 na prax (ja pre zmenu na nemocničné oddelenia :D).Lebo potom sú ešte horšie akokeby som si ich vôbec žehlila, žehlím mazimálne tak, keď nemám prax, lebo to len prebehnem chodbou z inťáku do školy a kkeď idem cez víkend von, ale inak ee a pociťujem už aj, že moje vlasy sú krajašie, navyše si aj dlhšie pospím :).
ahoj sonka.... jasne ze mi nici vlasy...kazda zehlicka aj po pouziti neviem kolkych pripravkov ti vlasi nici a neochrani ti ich dostatocne.To ja viem velmi dobre,a stym zastrihavanim koncekov mas pravdu....len ja sa nestriham kazdy mesiac alebo kazde dva ....mala som kratke vlasy a nevama si teraz dlhe a tie co mam rozstiepene tak ich dorazim zehlenim a odpadnu. ked mam dlhe vlasy tak si ostriham ofinku to zvladam aj sama baby ma na praxy ostrihaju keby som chcela ale nechcem :o) a ako povedala moja majsterka ,,kazda kadernicka ma znocene vlasy" a ja niesom vynimkou :o))
kla.ra: No je to nie je to priamo na zehlenie ale kadernicka mi to odporucila. Ale neviem ci to majú na Slovensku. Lebo ja som bola vcera v Brne a tam som si to kúpila. Ale je to potrebné dávat iba na konečky lebo by boli vlasy pri korienkoch mastné a nie veľa. Potom sa nezlakni ked sa ti z vlasov bude parit lebo to sa ten silikón odparuje.
kikuska: to znie dobre...kolko to stalo? ako sa vola znacka? a je to urcene na zehlenie?
Uz ste niekto poculi o silikonovom spreji na vlasy. Vcera som si ho bola kupiť do lekarne a dnes som si stým vyzehlila vlasy. Treba vsak davat iba na konecky inac su po tom vlasy mastne. Ten silikon sa pri zehleni odparuje. A mala som po nom take hladke a leskle vlasy no proste vyzehlene ako od kadernicky.
janka... a tie v rozprašovačoch ani tak nemastia vlasy ako krémy, lebo mala som napr. aj krém od kaderníčky l´oréal professionel, v takej čiernej tube, ani som ho veľa nedávala a aj tak som mala po ňom vlasy mastné, takže v rozprašovačoch sú určite lepšie.
Po vseliakych skusenostiach s pripravkami na zehlenie musim napisat,ze take tie ,,salonne,,ktore kupite u kadernika su fakt najlepsie.Napr.Wella profesional.Ruzovy Loreal na zehlenie je otras,vlasy zatazi,zmastni,a mozem po dozehleni vlasy umyvat znova!Inac pripravky v rozprasovacoch su fakt lepsie ak kvoli rovnomernemu nanasaniu.
laurikaa... ešte čo sa týka strihu, tka ja mám postupne zostrihané vlasy, kaderníčka mi vravela, že ten je pre kučeravé vlasy najlepší, len zas strih závisí od od typu tváre, tak sa zas nedá povedať, že všetkým brčkavým pristane postúpka.
laurikaa... mne sa páčia kučeravé vlasy ale tie moje su proste otras ammusím si ichj žehliť, lebo inak to nejde, to som si pred 2 rokmi hovorila aj ja a denno denne som si vlasy žehlila 2 roky. mal a som ich dosť dlhé, asi po prsia, ale potm som si ich tak zničila, že postupne som si ich chodila dávať skaracovať, až bola krátke, prestávali pomáhaˇ)t aj seŕa od kaderníčky. Teraz mám vlasy po ramená a nie a nie mi dosrrásť. Tak som rázne obmedzili žahlenie, častejšie ako 3x do týžd. neprichádza do úvahy a keď žehlím, tak použijem kvalitný prípravok od kaderníka, ten tiež zabráni krepopvitosti, taktiež som zmenila šampón - gliss kur žltý a začala som používat zužidlo na zvýraznenie kučer a niekedy sú také pekné, že ich aj žehliŤ je škoda alebo niekedy si ich trošku vyfúkam feńom. A keď vonku prší, tka to si ich nežehlím ani keby neviem akoé boli, lebo všetci dobre viem, čo s niimi bude po daždi. Ale určite si kaž. deň nežehli, ak o ne nechceš úplne prísť, dosiahnúiť pekn´ňe vlasy sa dá aj iným spôsobom a menej ničivejším pre tvoje vlasy.