Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.
ALS - amyotrofická laterálna skleróza
Kedze podla statistiky len 5 az 10% ALS je zdedene, a clovek sa s tym nenarodi obvykle, musi sa to vyvinut na nejaky podnet, ci uz zamorenie alebo rozne mikrobialne dovody. Takze hovorit, ze sa to neda nijak liecit, ani pokusat sa o to je zahadzovanie lopaty do malty.
Zrejme je to choroba postihujuca neurony, tj podpora regeneracie neuronou by bola protivaha degeneracie.
www.newhopemedicalcenter.com
Viaceri lekari podozrievaju najma tazko zistitelne nakazy, ako nase vlastne telesne virusy , boreliozu, mykoplazmy a L-formy ako priciny, pravdepodobne viacero v "kooperacii" Lebo tieto su zodpovedne aj za ine "autoimunne" choroby.
Pozri napr
naturalencyclopedia.com
www.advancedhealthplan.com
findarticles.com
Towdie ktore konkretne??
Ivka...to je ok,...citala
Ejlin nechcela som sa Vas dotknut. Mozno ste uz citali dopis pacienta z tejto stranky:www.ereska.cz
to potvrdenie uz je len otazka casu, lebo uz ani s chodzou to nevyzeara dobre. Su aj ine, zle , ale tato je najhorsia. Viete si predstavit, ze lezite a nemozte sa pohnut? A ked Vam niekto potom povie , preco sa lutujete a placete do vankusa.
ok. aj tak dakujem.
Ejlin ale Vy uz umierate a este nemate potvrdenu diagnozu.Ved nemusi ist o ALS aj ked vsetky priznaky tomu nasvedcuju.Mate pravdu, netyka sa ma to bezprostredne,ale nie je mi to lahostajne.Nemozeme mat vsetci rovnaku diagnozu a su aj ine nevyliecitelne diagnozy a velmi zalezi ako sa k nim postavime.Verte,ze s pozitivnym myslenim (amozrejme len to nestaci ) to ide lahsie.Mozete bojovat alebo sa lutovat a plakat do vankusa. Chcela som Vas len povzbudit a dodat trosku nadeje aby ste neboli taka pesimistka.Prajem vsetko dobre a uz Vas nebudem o nicom presviedcat. Drzte sa !!!
to urcite nie, zbytocne nadeje nepotrebuje nikto. Ked vsetci dobre vieme ako je to.....Je jedno, ze by ste mi mohli byt mamou a j keby mate 99 rokov, Vas sa to netyka takze nemozete vediet ako to je v skutocnosti. A na forach vobec nie su negativne naladeni ludia - najdu sa aj taki, ale je to skor naopak . A hlavne su vstci na tom istom a su realisti, neklamu sa zbytocne.
Ejlin lepšie je nádej dávať ako brať a vzdávať sa už pred bojom.Veď jedna prehratá bitka neznamená ešte prehratú vojnu.Stiahnúť sa do kúta a nariekať nad neprajnosťou osudu je to najjednoduchšie,čo sa dá spraviť. Viem o čom vravím, mám deti staršie ako ste Vy a mohla by som byť Vaša mama.Neviem,možno by som prestala chodiť na rôzne fóra o ALS, kde sa prezentujú rôzne negatívne názory a spolu s ich návštevou nasávať do seba negatívnu energiu.
:ejlin - ešte nemáš diagnostikovanú ALS a už tu píšeš akoby si to mala potvrdené na papieri..
ospravedlnujem sa za chyby - ruky uz nefunguju tak, ako by mali :(