ALS - amyotrofická laterálna skleróza

Príspevok v téme: ALS - amyotrofická laterálna skleróza
m+m

Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.

Kebyk

Najviac som zufaly z toho ubytku,svalov,svalovej hmoty...pojdem si dat potom urobit este raz vysetrenie EMG,lebo teraz beriem lieky na trombozu..

snejty

ok, takze emg je ok, postavis sa na spicky, zapnes gombiky. ALS to zrejme nebude. Skus o tri mesiace kontrolne emg a hadam to bude v poriadku. Drzim palce.

Kebyk

Na spicky sa postavim,to je zatial ok..zaviazem si snurky na topankach,zapnem gombiky na kosely,alebo otocim klucom vo dverach,tieto veci zvladam,snad sa to nezhorsi...doktori su aky su,presne ako si povedal,doktor my povie necitajte internet,ale na druhej strane my ani nevysvetli vysledky..bohuzial je to tak,ako to je..

snejty

Omen - emg vysetrenie sa robi aj na jazyku a na tvari, ale to je len detail.

autor - dokazes sa postavit na spicky? To sa tiez uvadza ako jeden z priznakov.

Celkovo sa mi nepaci, ze lekar s tebou nepresiel vysledky. Na jednej strane sa lekarom nepaci, ze si ludia hladaju informacie na internete a na druhej strane pacientom nevysvetlia vysledky vysetrenia. Skus zaniest vysledky obvodakovi. Nech ti to interpretuje on. Tak ci tak problemy mas stale, cize treba dalsie lekarske riesenia a kontroly.

Omen

Záver: t.č. bez svalovej lézie, t.z., že vyšetrenie ti nepreukázalo ŽIADNE poškodenie, poruchu ani ochorenie svalov!

EMG vyšetrenie sa robí LEN na končatinách - ruka pri podozrení na tetániu (toto by si mal ešte absolvovať!) a i., nohy - pri podozrení na zápal svalov, myasteniu gravis, ALS a ďalšie nervovosvalové ochorenia.

Okrem toho by nebolo na škodu poriadne vyšetriť chrbticu. Z toho, čo si popísal, mi to ukazuje na tetániu a problémy s chrbticou.