Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.
ALS - amyotrofická laterálna skleróza
ejlin, ani ty podla mna nemas ALS,nakolko ta uz dlho registrujem a ak si doteraz relativne ok, tak mas daco menej hrozne. napr SM? na tu sa podozrievam aj ja, ale to ma az tak netrapi, lebo to je uplne pohoda oproti tomu. ja mam problemy uz od 17, teraz mam 25 a vsetko ok, sem tam pride daco ako maly zachvat, ze trpnutie, lokalna necitlivost, sem tam mi zrak na jednom oku vynecha, raz na druhom, tocenie hlavy, depresie. ale potom to prejde a je to super. a bola som na neurologickom vysetreni, ale na mri nie, chceli ma tam poslat ale nesla som. ja nepotrebujem vediet co mi je, ked viem s tym fungovat, podla mna mat to na papieri, cloveka to polozi, aspon u mna to tak je.
To co opisujete s tymi svalmi, mam aj ja. Ale myslim, ze ak nemate ziaden ubytok ani po roku, nemalo by to byt ALS. Ak chcete, napiste mailovu adresu. Mozem vam napisat.
a rokov mám 22
Úbytok svalov myslím, že ani nie, ale občas keď vystavím ruky alebo nohy námahe tak sa mi roztrasú a to dosť.
ondra mate aj nejaky ubytok svalov? kolko mate rokov?
Podla vsetkého príznaky sú na SM aj na ALS.
Môžu tyto príznaky aj súvisieť nejako z psychickými problémami ? ?
Ahoj
Mám asi rok problémi zo škubáním svalov už prakticky na všetkých častiach tela. Mykanie svalov je stále intenzívnejšie občas ucítim taký ako keby výboj a trhne mi s celým ramenom taktiež sa mi horšie prehĺta ako by som mal stále zahlenení krk piť aj jesť môžem bez problémov len prehĺtanie slín je niekedy ťažké. Taktiež sa mi zhoršila pameť hlavne krátkodobá veľa vecí zabúdam čo sa mi nestávalo tak často. Taktiež cítim slabšie svaly hlavne ĺavú ruku mám slabšiu sem tam mi niečo vypadne z rúk a občas mi tŕpnu prsty na rukách. Pri srdci občas mývam bolosti a zhoršil sa mi zrak občas vidím akoby rozmazane.
Prosím môže ísť o túto chorobu ? ? A ešte chcem povedať podla toho čo som čítal, že človek pri tejto chorobe stratí na hmotnosti kvôli svalovej hmote, ale to je u mna skôr opačne pretože som za poslednú dobu asi 5-6 kg pribral.
Ako hovorím môže ísť o túto chorobu ? ? Mykanie svalov mám asi rok ostatné ťažkosti nasledovali postupne.
Dobry vecer,mimochodom,po prvy krat som sa predstavil na tomto fore ako ichucha...*
....a mam mam mamu,ktorej urcili tuto chorobu.
......neviem co som a uz vobec ani kde uz som k tejto teme prepisal...
....takze takto,mozno si niekto nieco vyberie....:30.12.20111
poz.autora:mamine zistili ALS pred pol rokom...,prestala nam hovorit ....aaaa tak:D,inak fungujeuplne normalne.snazime sa ju drzat v takom istom prostredi, v akom bola....nic vic,nic menej!!!!
...no a popritom mame podavame RILUTEK....
02.01.12 ideme na vysetrenie do KE....
...je to sice taka alternativa....ale,na strane 2....nikto,kto nevyskusa,nevie...:-)))
Dobry vecer,mimochodom,po prvy krat som sa predstavil na tomto fore ako ichucha...*
....a mam mam mamu,ktorej urcili tuto chorobu.
......neviem co som a uz vobec ani kde uz som k tejto teme prepisal...
....takze takto,mozno si niekto nieco vyberie....:30.12.20111
poz.autora:mamine zistili ALS pred pol rokom...,prestala nam hovorit ....aaaa tak:D,inak fungujeuplne normalne.snazime sa ju drzat v takom istom prostredi, v akom bola....nic vic,nic menej!!!!
...no a popritom mame podavame RILUTEK....
02.01.12 ideme na vysetrenie do KE....
...je to sice taka alternativa....ale,na strane 2....nikto,kto nevyskusa,nevie...:-)))