Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.
ALS - amyotrofická laterálna skleróza
Tam je prave koren tych problemov a celkovej zmatenosti lekarskej komunity. Testy na mnohe choroby su nepresne, maju privela falosnych pozitivov a negativov.
A nehovorime o niekolkych percentach, ale casto aj vyse polovice!!!
Totiz testy su navrhnute na trebars bakterialnu formy, ale nie L-formu tej istej bakterie. V teste prejde ako negativna, hoci bunky mozu byt tazko napadnute v tele touto formou vnutrobunecnehop parazitu.
A preto lekari tvrdia(cest zriedkavym vynimkam), ze niet na to ziadnej znamej priciny,(tym myslia im znamej , ale natiahnu to na vseobecne neznamej, pricom nechcu/odmietaju vidiet rozdielne nazory inych lekarov na to) ze je to "geneticke" a podobne vyhovorky.
Inac L-foriem je viacero, nejedna sa teda len o boreliozu, hoci ta je dnes pomerne velmi rozsirena, tj pravdepodobnejsia , nez ine priciny.
A mykoplazmy a L-foremy mozu prezit v tele desatrocia, postupne telo degenerovat, viest k roznym oslabeniam a tzv "autoimunnym" choeobam, pricom lekari az na male vynimky ich nepoznaju, nevedia diagnozovat a uz vobec nie liecit.
RNG ja mam testy na borelie negativne...
Snad to sem dam este jeden krat, kedze si to zrejme asi malokto precital a vsimol, ake je spojenei Boreliozy s roznymi autoimunnymi chorobami
www.newswithviews.com
A slovami dr Howensteina
The complete recovery of several patients with terminal amyotrophic lateral sclerosis after appropriate therapy shows the great importance of establishing the diagnosis of Lyme Disease.
tj jasne hovori o viacerych pacientov s finalnou/terminalnou fazou ALS vyliecenych z ALS, ked ich vyliecili zo vsetkych foriam boreliozy.
Nuz nemmusite mu verit, ale je to prestizny lekar, vysokopostaveny a svetoznamy. Takze by som to zobral aspon na vedomie, hlavne ked vasi lekari vam nedavaju ziadnu nadej.
mjaku - podla toho co opisujes, ja si nemyslim, ze als... ak aj nejaka neurologicka ( je ich milion ) tak als nie. Ak nemas ani ubytok svalstva, tam to byva VZDY. A mozem vediet ako ti robili vysetrenie na reumu a reumaticke ochorenie? Kde? Lebo byvaju aj autoimunitne reumaticke, atd. A na to byva specializ. centrum, kde ti spravia komplet vys. aj na protilatky a tak..
ejlin
už mám problémy pol roka šialene ma bolia ruky a nohy v oblasti kĺbov - mám za sebou už milion vyšetrení - nie je to chrbtica ani reuma ani štítna žľaza... ani SM a celý november som mala pocit že sa mi ťažko dýcha. Na nohách mám šklbanie svalov. Úbytok hmotnosti ani svalstva nemám - naopak priberám lebo som na PN a iba búcham chladničkou :-)
už mám spravené všetky možné vyšetrenia a okrem ALS mi to už na nič nevychádza. Neurologikčka mi už nechce spraviť žiadne vyšetrenia s tým, že ALS videla iba raz vo svojej kariére a prečo by som ja mala byť ten druhý prípad. - no argument ako hovado...
majaku... preco si myslis, ze mas als? Ved tam bolesti nebyvaju vacsinou. Mas fascikulacie, alebo ubytok svalov?
:myopinion a ejlin - po takom čase keď ste na tom tak ako píšete, tak je vylúčené aby ste mali ALS
Ahojte
už dlhšie vás sledujem, ja si tiež myslím, že mám ALS SM už mám na základe MR vylúčenú. Bolia ma ruky a nohy a mala som už aj pocit sťaženého dýchania. neurologovia ktorych som stretla sa ale s touto dg nepoznajú tak ma odbili s tým, že prečo by som mala mať túto chorobou
neviete mi - tí čo ste už diagnostikovaní poradiť konkrétneho lekára alebo nemocnicu v ktorej vám dg určili?
dík za info
myopinion ja som uz bola aj na mri. A nic.