Prosim va diagnostikovali mi Obsedantno-kompulzívnu poruchu,a chcel by som vediet ak ste niekto mali ci je to nebezpecne a ci sa to da vyliecit.
Popripade ako to na vas vplyvalo myslim celkovo a aj lieky.
Dakujem
Obsedantno - kompulzívna porucha
caute chcel by som sa spytat ze ak si neustale musim praskat krk, prsty, chrbticu a pod. ze ci to suvisi s okp lebo o tychto priznakoch sa velmi nepise(najhorsie je to ak mam stresy). Prejavuju sa u mna aj ostatne priznaky no toto je najhorsie - lebo tie osotatne priznaky skor dokazem eliminovat ale to praskanie nie...a uz mi to sposobilo mensie zdravotne problemy...A vedeli by ste mi poradit aj nejake lieky na ukludnenie aleboco - nieco bez predpisu - Dakujem
ludia aj ja mam OKP dvadsat rokov fungujem bez liekov ale bolo to horsie a horsie ked som mala stresy mala som uzkost stale aj ritualy ale dalo sa zit myslim ze teraz som sa z toho asi zosipala stale som si namyslala ze mam aj nejake choroby sledovala som sa a teraz si myslim ze idem umriet takom som strasnom stave
Ahoj.
Môj priateľ trpí OKP.Niekedy je strašne ťažké s ním vychádzať.Keď je v strese je to ešte horšie.Užíva lieky ale vraj mu nepomáhajú.Veľmi mu chcem pomôcť ale neviem ako.Musím si obliekať presne to čo povie,po práci len spí, bojí sa niečo začať robiť, aby to nemusel opakovať. V obchode sa neustále vraciame k určitým veciam.Viem, že to nechce robiť a pre neho samého je to veľmi vyčerpávajúce.Ako mu môžem pomôcť?Už aj mne dochádzajú sily.
milisa7: Kedykolvek. Tiez som na tejto stranke trochu experimentoval, ale nepodarilo sa mi zmenit moj nastaveny e-mail. Tak ti ten aktualny priamo napisem: kasim744@gmail.com :)))
Ahojte, momentalne ma tie obsesie nicia poriadne, ale vsetkym by som chcel odkazat, ze kazda aj ta najhorsia myslienka sa da prekonat. Zaklad je ani na malu chvilu nepripustit, ze by som spravil nejaku chybu. Vzdy si treba uvedomit, ze IQ je OK, problem su len pocity. Preto neexistuje to, ze som nieco zabudol, nepochopil, zle stlacil atd. Je to tazke, boli pri tom hlava, nechce sa mi jest chodim spavat o stvrtej, ale vzdy to prejde. Neexistuje nijaka dozivotna uzkost. Horsie je, ze ked jedna prejde takmer okamzite pride druha. Ale ked uz vidim, ze mozem porazit jeden zly pocit, tak mozem urcite aj ten druhy. Hlavne si treba verit. Zatial bojujem... Nevzdavajte to, drzim palce...
este raz ahoj vsetci spolubojovnici OKP...tu je zopar dalsich textov od americkeho psychiatra ktory sa zaoberal hlavne ocd...je to velmi dobre citanie, resp. zistenie ze sa s tym da bojovat...a vyhrat...
westsuffolkpsych.homestead.com
drazim vsetkym palce...
ahoj ahoj....i ja mam OKP(OCD)... prikladam zopar uzitocnych stranok :
asi najlepsie ocd forum:
www.ocdforums.org
postup ako bojovat s ocd:
www.ocduk.org
zopar dobrych textov:
www.ocdforums.org