Krcne mandle......vybrali vám ich?

barbinka

keď myslís. zaujímavé, že so mnou bolo na izbe dievča, ktorej dorástla pravá mandla po lokálnom zákroku. hmm, to bol asi zázrak toto. a keď si prečítaš tieto témy úplne od začiatku, tak si o tom určite aj niečo prečítaš. a ja som nemala na výber, mala som odporučenú celkovú anestézu.

xxx69

barbinka- no slecna, mohla by si vediet ze kazdy clovek je iny, kazdy to inak citi, znasa, lokalne som si to dala urobit preto ze som sa pred tym poradila asi s 5timi doktormi a roznymi sestrickami a pytala sa pre a proti... a este som nepocula ze by niekto po lokalnom vracal.. ale vsetko je mozne, nie som doktor tak nebudem hovorit neviem co :) a tak isto dobre ti to urobia i v lokalnom pretoze nic necitis, nemikas sa a doktor ma priestor a cas to urobit poriadne!

barbinka

xxx69: mne vyberali v decembri v celkovej anestéze ako jedinej vtedy na oddelení. a len ja som nevracala. tie baby, čo boli cez lokálku všetky vracali, tak netrep aspoň. a tým, že som to mala v celkovej mi to po prvé poriadne urobili(nič tam nezostalo),pretože veľa ľudí, čo boli cez lokálku, si to museli zopakovať po nejakom čase, lebo im mandla dorástla. a po druhé mi mohli v kľude zaceliť ranu, čiže riziko roztrhnutia bolo menšie ako u teba.

vlasticka

Ahojte, mne vybrali krčné mandle minuly piatok takže je to tyzden dnes hehe....a zijem pohode...bolo by to uplne idealne ale ja som este ktomu ochorela a mam antibiotika sopel a hnusny kasel ktory pri mandliach je uuuplne ze bonus no fuj...ale neni to strasne a bola som v celkovej anesteze lokal by som veru nesla :)) cmukam a nebojte sa a bude hadam pokoj

xxx69

boze ludia z toho vedu robite :D ved mandle to je najmenej, su omnoho horsie veci..Mne ich vybrali v piatok, neni to nic prijemne, ale da sa to prezit !!! A vobec sa netreba dat pri zakroku uspat, mne stacila iba lokalne umrtvenie..sak to vobec nic nebudete citit!! A este k tomu pri tom uspati je strasne vela neziaducich ucinkov ktore mozu nastat v buducnosti..a tak isto hned po zakroku by ste vracali krv, ktoru tym padom ze spite, prehltate a nemoze ju vypluvat ako pri lokalom.. takze nebat sa, nenechat sa strasit.. ved ked to toko ludi vzladlooo :P bosseee

barbinka

earlyboy: ja som tiež skoro nič nejedla. tiež som nevedla lieky prehltnúť, ale hlavne pi repíkový čaj a snaž sa, čo najviac. ja som mala na bolesť čipky do zadku.

earlyoy

marisssa:mo ja by som nesiel ani za litrik :D...lebo je to vazne bolestive a neviem ako to ovplivnit...lebo lieki na bolest nemozem lebo su po jednle a ja jest ani nemozem lebo ma picha v krku ked cokolvek prehltnem.ale musim to vydrzat nic ine mi neostava ja uz som 3dni nic nejedol.

marisssa

earlyboy- nie je to lahke, viem,ale zvladnes to a budes sa citit ovela lepsie.
ja som sa tiez raz tak v noci prebudila a museli volat zachranku,skoro som sa krvou zadusila,ale prezila som:-)
schudla som 9kil,ale nabrala aj spat:-)

a ako som uz vravela, isla by som zas:-))

earlyboy

cawte ja som 6 dni po operacii a neviem to vydrzat v noci som sa zobudil a krvacalo mi z ust tak som rychlo zobudil mamu a isiel som nad umivadlo a asi 10minut som vypluval velke mnozstvo krvi.ale potom to preslo...ale ta bolest strasna...neda sa mi ani jest ani pit a som slaby...v hrdle ako keby ma picha alebo nieco take no je to proste strasne.keby viem co ma caka tak ani nejdem.. :(

marisssa

wendy00071- ja som to prezivala uplne opacne.ked mi pichli do zadku naladovku,usmev od ucha k uchu:-).strekli mi ten sprej na umrtvenie v poho, az som sa skoro zadusila slinami,ale v poho,ja stale vysmiata.pichli mi asi 20cm ihlu a zacalo sa to..ja stale pri vedomi som sledovala cely zakrok,neviem, preco, asi je to moja uchylka,aj u zubara tak isto.a este som si ich stihla kuknut-mandle, no hroza!takze ja som to zvladala uplne skvele.heh.vravim, este by som sla:-) asi nie som normalna