Krcne mandle......vybrali vám ich?

max01

Zravim dal som si vybrat mandle pred dvoma tyzdnami a je to masaker este teraz to stale boli :/ neutichajuca bolest prvi den nebudete vediet ani rozpravat ani prehltat sliny...no najhorsie co bolo tak na siedmi den mi to zacalo krvacat ze sa to nedalo zastavit...doslova som hltal krv...museli ma znova uspat a zase zoprerovat je to strasne neodporucam davat vyberat ak to nemate hnisave...najhorsia bolest co moze byt...este teraz neviem co ma caka ma to strasny priebeh hojenia :/ nezvladam a o jedeni ani nehovorim nebudete sa vediet ani najest bez flektora :(

jozimandla

Zdravim Didulkaaa,ked som si precital popis priebehu Vasho ochorenia tak som zistil ze vsetky priznaky sedia na mna, preto by som sa Vas chcel opytat ci Vam operacia pomohla a zbavila Vas vsetkych tazkosti? a ako dlho ste sa po operacii zotavovali ? Dakujem

jozimandla

Zdraviiim, na dalsi tyzden v stvrtok mam operaciu krcnych mandli, ktoru este mozem zrusit pretoze neviem ci 12 dni bude dostatok casu na rekonvalescenciu, ale kedze uz pol roka mam ASLO nad 700 a nemam energiu, mam bolesti hlavy a kazdy den vykaslisvam hlien tak mi prosim poradte... Lebo o 12 dni po operacii musim nastupit do prveho rocnika na vysokej skole a chcem byt v stave v ktorom sa budem moct ucit

sparky

Ahojte,tiez som sa bal operacii krcnych mandli ale dal som sa prehovorit a mozem konstatovat ze som spravil dobre. Operacia prebehla 27.11.12 v Leviciach v SANATE Mudr.Foldi a celkovej anesteze a operovany som bol plazmovym nozom. Pil som vela repikoveho caju /sypaneho/ a dnes po tyzdni som bol na kontrole kde sa mi uz biely povlak vytraca.V noci uz slabe bolesti ktore sa daju v pohode zniest.

petra7

Ahojte. Ja som si dala vybrať mandle v r.2007, dokonca v lokálnej anestézii, ale dalo sa to prežiť. Mala som časté angíny a drobné vyrážky po celej tvári. Dúfala som, že po vybratí nebudem často chorá a vyrážky zmiznú. Dnes, 5 rokov po zákroku nevidím žiadny rozdiel, bývam stále často chorá a vyrážky tiež nezmizli, dokonca mám citlivejšie hlasivky.

Peter127RS

Ahojte som 6 den po operacii a musim povedat ze takuto bolest dnes v noci a rano som necakal, islo mi roztrhnut hlavu, ale naozaj som nevedel ze ludske telo dokaze vynalozit tolko bolesti, keby neni flector co som ho musel dat chtiac nechtiac v noci aj rano tak by som...

neviem ci mam ist na odelenie nech mi na to pozre alebo co lebo toto je strasna bolest a to som si hovoril ze dnes to zacne ustupovat

Peter127RS

Ahojte som 6 den po operacii a musim povedat ze takuto bolest dnes v noci a rano som necakal, islo mi roztrhnut hlavu, ale naozaj som nevedel ze ludske telo dokaze vynalozit tolko bolesti, keby neni flector co som ho musel dat chtiac nechtiac v noci aj rano tak by som...

neviem ci mam ist na odelenie nech mi na to pozre alebo co lebo toto je strasna bolest a to som si hovoril ze dnes to zacne ustupovat

tomi

POZOR POZOR!!!
máM BOHATE SKUSENOSTI Z AKNE VREDY ATD!!!
vybrat mandle kvoli vyrazkam ano ale len v tom pripade ked su tie mandle hnisave ked je v mandliach hnis tvori hnisove lozisko a stoho loziska to prechadza na tvar na chrbat na plecia vyražky atd.

Ale ked ti mandle su v poriadku neni tam HNIS!!! tak je ich zbytočne vybrat uplne zbytočne. Ja mám plet katastrofálnu mal som :-) od akne vredy ach ani spominat nejdem . CURACNE liek je vyborny liek na vyrazky ma vela vedlajsich ucinkov ale tak to chodi v medicine... Zuzana Kožuchova z košic je ABSOLUTNE FAMOZNA VYBORNA FANTASTICKA LEKARKA KOZNA. Dala ma do poriadku ked už tak k nej!!!!!!!

tomi

Vyberanie krčných mandli je správne určite!
Vzhnete sa roznym chorobám ako napr: Aknozna plet vredy po pleti, kosti, srdce proste. Krčne mandle ked odstranite tak ste vyhrali velky boj plati to na cely organizmus. Mne robili v celkovej anesteze je to super nič nevdite nepočujete a je to určite lepšie než lokalne! Už som 9 den po vybrati mandli jem pijem rozpravam
!!!!!!!!!!!!!!!WOBENZIN!!!!!!!!!!!!!!!
Je vhodne brat predtým aspon par tyždnov je to drahe ale neskutočne rychlo sa to zahoji potom je to vo volnom predaji
Vela štastia prajem v operáciach nech sa vám to vydari :-)

danka.

Ahojte. Chcem povzbudiť všetkých tých, ktorí plánujú operáciu mandlí. Ja som bola na takejto operácii minulý týždeň 12.4. Vyberali mi krčné aj nosné mandle v celkovej anestézii. Hospitalizovaná som bola v Humenskej nemocnici - na ORL oddelení. Operoval ma MUDr.Oríšek. Je to veľmi dobrý lekár.
Musím povedať, že som naozaj rada, že som sa na túto operáciu odhodlala. Aj napriek môjmu veľkému strachu - to nebolo až také hrozné ako som očakávala. Som rada, že mám po tom a vôbec, že sú mandle von. Ja som bola každoročne min. 5x v roku chorá. Lekár po operácii potvrdil, že mandle boli vo veľmi zlom stave.
Čo sa týka operácie - ja som sa bála viac celkovej anestézy, keďže som ju absolvovala 1x v živote - ako toho, čo ma čakalo. Operácia prebehla bez komplikácii, takže som sa nemusela až tak báť. Inak odporúčam ísť v celkovej ako v lokálnej anestézii - myslím, že je menej psychicky náročná, čiže bez \\\\\\\"zlého zážitku\\\\\\\" :)
V Humenskej nemocnici som bola ako pacientka veľmi spokojná. Sestričky boli veľmi milé, ústretové a láskavé. Páčilo sa mi celkovo aj to nemocničné prostredie.
Bolesti po operácii ešte stále pretrvávajú - keďže som ešte len 6 deň po operácii, ale nie je to až také zlé ako som sa obávala a čítala na fórach. Mne veľmi pomohlo, že som sa dočítala o \\\\\\\"Flectore rapid\\\\\\\" - rozpustnom prášku - veľmi účinne tlmí bolesť. Pýtala som sa na Flector aj lekárok a odporúčali ho s tým, že sa nemá brať často - stačí 2x denne. V nemocnici skôr preferovali Algifen a Novalgin - ktoré žiaľ mne veľmi nezaberali. Vôbec neodporúčali Ibuprofen - pretože môže spôsobiť krvácanie. Tiež mám predpísané antibiotiká. Dôležité je to, že po každom jedle kloktám a vyplachujem ústa a hrdlo s harmančekom.
Čo sa týka jedla - tak jesť som pomaly začala už na druhý deň po operácii malinké kúsočky vianočky, zemiakovú kašu atď. Teraz doma jem len po tom \\\\\\\"Flectore\\\\\\\" - lebo inak sa naozaj bolestivo prehĺta - zväčša kašovité, vianočku, jogurt, piškóty v čaji, v mlieku. Pijem veľa repíkového vychladeného čaju.
Som naozaj rada, že som na túto operáciu bola a som spokojná. Bolí to, ale nie tak, ako som sa bála. Mám obavy z krvácania, no verím že pokiaľ budem dodržiavať \\\\\\\"pooperačné pravidlá\\\\\\\", tak to nejako zvládnem. Určite sa nebojte. A ešte - keď to číta nejaká mamička - predo mnou v deň operácie bolo operovaných asi 10 maličkých (4 - 7 r.) detí. Boli veľmi statočné :) Po operácii trochu plakali, ale potom večer už boli zlaté, kľudné. Na druhý deň už išli domov.
Napísal som tu môj \\\\\\\"zážitok z operácie mandlí\\\\\\\" len preto, aby som povzbudila. Aby tak ako ja som sa veľmi bála, ste sa vy nemuseli báť :) :) :) Veľa šťastia!