ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
Mne mandle vyberali pred tyzdnom a bol som v celkovej anaesteze je to lepsie na salu som po naladovej tabletke isiel vysmiaty ako saso a ked som sa prbudil tak som mal uz pokoj teraz doma muqarim a v bolestiach sedim za compom ...... ak cete pokecat na pokeci mam nick 50tomy ........... tak cawte podporujem celkovu anestezu
cokoladka: Ja som písala,že som bola pod lokálnou a nie celkovou anestézou. A bola som 7 dni v nemocnici. Pozrite predošlé príspevky.
Mna to už bolí len pri jedení, musím ešte dávať pozor. A do roboty môžem ísť od nového mesiaca. Takže ja budem aj s operáciou mesiac doma. Bola som vo štvrtok na kontrole a môžem začať normálne jesť (ale len tie jedlá,na kt. sa cítim,lebo vraj teraz to je len také "divé mäso" - tam kde boli tie mandle). A ešte stále nič horúce ani kúpele ani jedlo.
cokoladka: nejaká si premúdrelá. skú s si prečítať všetko, čo som písala, až potom píš. ja som na výber nemala. musela som ísť v celkovej. a som tomu nakoniec aj rada. a to nie je pravda, že v lokálke sa ti to rýchlejšie zahojí. mňa na ďaľší deň pustili domov. v celkovej ti to lepšie zacelia, poriadne ti to spravia a nevraciaš po zákroku.
karolina: mas pravo sama sa rozhodnut , ak nieje tvoj stav taky vazny mozes odmietnut co sa ti nepaci, ale ja by som ti odporucila aby ta neuspali, je to sice strasne strasne bolestive ale nedaj sa len tak uspat, kym nemusis ries veci co najjednoduchsie, a ako tak pozeram ty co su uspaty tak ich uz tusim boli vsetko, jazyk, zuby, este co tu vraveli-, ucho, ale ty si to vytrpis v operacke a mas pokoj, hlavne 7dni nic bublinkove, iba kasovitu stravu, prvy den nerozpravat a druhy uz musis, potom by ,alo byt vsetko ok, teraz ta z nemocnice uz rychlo pusti co som ja zasadne proti, ale doma budes take 2 tyzdne, ja so bola tyzden v nemocnici tyzden alebo aj dva doma?neviem presne ale doma este dodrziavaj prikazy, spi s podlozenou hlavou, atd-.... vela stastia a daj vediet ako si dopadla.
barbinke : ahoj no ak ti mozem povedat vobec ieje dobre ak uspavaju pocas takehoto zakroku, preco treba vymyslat ked to sice boli ale lepsie sa to hoji ak ta neuspia, a ja by som to nedovolila, ved mi to sposobi tolko konplikacii ze sa budem zotavovat dvakrat tolko
jageline,ahoj , no mne vyberali uz dost davno, no jasne si na to pamatam, bolest pri zakroku bola hrozna, neviem preco ste sa nechali uspat, dost riziko. ale aj vas skoro pustili domov ako citam, ja som bola 6dni, ale prebehlo to chvala bohu ok, no vravi sa ze cim si mladsia tym lepsie. Hlavme je dodrziavat prikazy, kedy nemozes rozpravat,kedy musis a spat so zvysene polozenou hlavou
po akom dlhom case sa mi zacnutie biele povlaky olupovat? ja som 5. den po zakroku a stale to tam mam...bolesti su v poho
Ahojte.Pisala som ,ze mi mandle vyberali 13.3.Bolesti som do dnesneho dna mala len mierne, ale preventivne si davam Aulin, ked pocitujem bolest usi. Zaberaju velmi dobre. Ale bolest nie je az taka strasna aku som cakala, len to este nechcem zarieknut. Velmi som sa bala krvacania, aj mi ranka presakovala krvou, tak som si dala okamzite lad na krk a bolo. Dnes uz je to OK, aj kontrola dopadle dobre. Teraz uz viem, ze to krvacanie bolo zapricinene teplejsim cajom. Taka blbost,poucila som sa.Netreba podcenovat teplotu jedla a napojov.Dufam, ze to uz bude len lepsie.Vsetkym drzim palce a netreba sa bat, ved vsetky tie koky a hnisave zapaly sposobuju vacsie nasledky na organizme.
to bajuuuuuuusska> az na to ze tomu chalanovi robili nosnu prepazku a nie nosne mandle. trosku rozdiel
mne vyberali mandle 13.marca, robili mi to tiez v celkovej anesteze, pretoze mi vyberali krcne mandle a taktiez zvysok detskej nosnej mandle, ktora sa mi nevstrebala..z anginami som nikdy nemala nejaky velky problem, ale museli ist von kvoli vysokemu ASLU..robili mi to na sukromnej klinike, vsetko prebehlo uplne bez problemov, personal bol uzasny, vsetko mi bolo vysvetlene presne ako co bude prebiehat,anesteziolog aj s doktorom dokladne skumali moju zdravotnu historiu a este na sale predtym nez ma uspali mi ukazovali, kde ma budu monitorovat.. este v ten vecer som isla domov, teraz mam uz piaty den po, este stale ma to boli, ale jest sa mi uz celkom dobre da,no v noci a rano je to najhorsie. cez den som uplne v pohode a to vdaka praskom FLECTOR rapid, ktore su uplny zazrak, zaberu do 15 minut a vydrzim tak styri az pat hodin uplne normalne fungovat,davam si ich trikrat za den, kazdemu vrelo odporucam nech si ich da predpisat, ak mu nepredpisali v nemocnici,mozu sa vsak uzivat len tyzden..dufam, ze sa mi to uz bude len zlepsovat a ze o tyzden uz budem moct ist do skoly..bojim sa krvacania, ale tak myslim si, ze kedze mi to urobili v narkoze, snad si dali zalezat a moje telo tiez bude spolupracovat:)..tej anestezy sa netreba az tak bat, ale je asi velmi dolezite najst si dobreho doktora, ktory si da zalezat aj na predoperacnych vysetreniach