Krcne mandle......vybrali vám ich?

mata

ahojte.tak ja som sa prave vratila z nemocnice. dlhe roky mi krcne mandle hnisali. hnis som si sama vytlacala a vyberala. nemala som ani caste zapaly, ani anginy.len bezne choroby.
vybrat mandle som sa rozhodla sama. viem, ze mandle su dolezite v imunite, ale myslim, ze som sa rozhodla spravne. hnis, ktory produkuju mandle totiz naroby viac neplechy ako uzitku... malokto vie, ze sposobuje zapal srdcoveho svalu, poskodzuje oblicky a klby...
mala som lokalnu anestezu..pocas vyberania som pocitovala navaly tepla...ale dalo sa to vydrzat.. len po operacii kazde prehltanie je mucenie...ale aj to sa da vydrzat.. ale je to ozaj individualne, videla som spolupacientky, ako prichadzali z operacnej saly..niektore sa usmievali, ine so slzami v ociach...kazdy mame iny prah bolesti...

slavena

Dnes som prisla domou vyberali mi krcne mandle bolesti mam stale neda sa mi nic prehltavat tak pijem len caj jedla som naposledy pondelok a neprajem to nikomu dufam ze ma to prejde do tyzdna.

tiny

ja mám isť tiež 7.8. na mandle myslela som si že to bude len taká fraška, ale to čo tu čítam to je strašné, ten čas aký sa človek musí liečiť a tie bolesti.No najhoršie je tá bolesť počas zákroku, myslela som si že také dačo ani neexistuje a to ja idem lokálne. no super

eva4565

caves, mne vyberali mandle pred 8 dnami. chronicke zapaly mandli...moja diagnoza. neviem ci vam to niekto spomenul, ale po kazdej angine sa vam na mandliach spravia jazvy, ktore su z ineho tkaniva ako mandle, a preto sa nedaju umrtvit ( neviem ci to je fakt tak, ale aspon mne to tak bolo vysvetlene) kazdopadne ja som mala umrtvenu asi desatinu mandle, a cely zakrok som bola uplne pri vedomi a citila som kazdy pohyb skalpela. prezila som si toho pred tym dost, ale to vyberanie mandli ma skoro zabilo. sestricka ma musela drzat, lebo inac by som vyskocila z koze. strasne. vybratie mandli bolo vpodstate moje rozhodnutie, nebolo to az take akutne, ale ked primarka stlacila mandlu do kliestov, tak z nich vytieklo hnisu az primarke predo mnou spadla sanka. nikto necakal ze zapal bude az v takom stadiu. vraj som tam mala byt uz pred rokom a nie teraz. co je super, lebo som za rok bola na krnom asi sto krat a nikoho ani nenapadlo dat mi vybrat mandle. fakt sa to nezda. nechceli ma uspat, lebo vraj sa uspavaju iba male deti, co nechapem lebo tu dost vela ludi pise,ze boli v narkoze. cely ten zakrok bola strasna skusenost. ta bolest potom mi prisla uz iba ako steklenie, hoci zeny vedla mna na izbe nemohli den absolutne rozpravat. este mi aj praskla cievka, a urobila sa mi v krku krvna zrazenina, co vam tiez neprajem, lebo ta bolest pri dezinfekcii bola porovnatelna s tou pocas zakroku. a ak vam ta bolest prejde do usi, tak ste skoncili. tak to boli, ze ani nemozte otvorit usta, ani nic povedat. som tyzden po zakroku, ale ani pet sekund som nebola bez tabletky od bolesti. jednoducho to nejde. ked si myslite, ze vsetko je uz uz lepsie, tak sa vam zacne odlupovat ta vrstva co mate miesto mandli. ( biela vrstva, ktora sa vytvori ako reakcia sliznice) dalsi druh bolesti. moze vam to zacat aj krvacat, co chvalabohu nebol moj pripad( to je asi jedine co sa mi pocas zakroku a po nom nestalo) mne sa to iba odtrhlo az do ziveho mesa, co znamena, ze ma hrdlo stipalo ako keby som zjedla sto peprov naraz. a to nezachranili ani tabletky od bolesti. krute no. dnes mi je ale prvy den celkom dobre. hrdlo boli, ale uz sa to da vydrzat bez analgetik. tiez nezjem vsetko, ale je to ovela lepsie ako vcera. myslim ze za take dva dni si uz na ziadnu bolest ani nespomeniem. na zhrnutie..strasna bolest, zena na izbe povedala ze porod ju bolel menej, tak si to mozte predstavit. ci to stalo za to budeme vsetci vediet az o par rokov, ked budeme mat vysledky v ruke, ale uz by som sa na to nikdy viac nedala nahovorit. v kazdom pripade je to velmi individualne. jeden chlap zjedol den po zakroku klobasu, ale vraj s vekom je to len bolestivejsie a neprijemnejsie.

imo

11. júla mi vyberali krčné mandle,už to bolí iba trochu,možno sobotu to už nebude boliet vôbec a dakujem že ste mi odpovedali na otázku.

miso

Mam tiez problem s mandlami, ale ove viac ma boli lava mandla, dokonca mi tlaci na ucho a boli ma aj to, neviete ako to potlacit ?

barbinka

tatjana: tak áno, aj mňa boleli najviac uši. ale to bolelo preto, lebo nám schádzal ten povlak z hrdla a tá bolesť vystrelovala do uší. to som myslela, že zomriem a neprajem tú bolesť nikomu. ale 3 týždne aby ťa to bolelo, to je sila.

tatjana

Barbinka: Tak ti poviem,že také bolesti aké som mala ja nikomu neprajem. Bola som doma viac ako mesiac. A brala som lieky na spanie, proti bolesti a kvapky do uši. Tie uši boli z toho najhoršie.