Krcne mandle......vybrali vám ich?

sunnie

Suhlasim, ale urcite treba dat mandle von az ked je to zo zdravot. hladiska naozaj nevyhnutne. Ale mozem povedat ze zapaly priedusiek su pre mna horsie ako byvala angina a hlavne trva dlhsie kym to prejde :-( Mandle mas vonku zatial len kratko, uvidis ako budes v zime, ale mozno nebudes mat ziadne problemy, drzim palce.

sarita

Máš pravdu,Sunnie, že mandle sú ako filter,ale len kedˇsú zdravé a bez hnisavých ložísk.Choré sú ako jed, a myslím si, že skôr sa dajú preliečiť priedušky ako keď od chorých mandlí sa može zapáliť srdcový sval, kĺby, a človek je slabý a ospalý,viem o čom hovorím,lebo som to prežila.Mne vyberali mandle 9.7.2008 a doteraz som nemala žiadne bolesti, akurát to hrdlo je ešte také trochu stiahnuté.

sunnie

Tazko povedat kedy clovek lepsie spravi. Pokial mate caste zapaly mandiel tak ich treba dat von lebo to moze sposobovat dalsie ochorenia, ale treba ratat s tym ze mandle su ako filter a pokial su vonku, nema vam co chranit pluca a priedusky. Viac ludi co poznam a maju vonku mandle maju odvtedy problem s prieduskami a plucami. Treba si to zvazit. Mne mandle brali "zaziva" ale doba uz asi pokrocila pokial sa to da uz aj v narkoze.

sunnie

Mne vyberali mandle ked som mala tusim 18r., nebolo to sice nic prijemne, ale bolest presla za par dni. Mandle mi vybrat museli lebo som mala caste anginy, zapaly a vkuse hnis v mandliach. Teraz ma uz hrdlo velmi nebolieva ale odkedy nemam mandle, vsetko mi ide rovno na priedusky - takze teraz mavam pre zmenu casto zapal priedusiek. Predtym to tie mandle zachytili.

z.hraskovie

peter-sveter Ahojky No tak ja som mala podobný problém ako aj ty,tiež som ich mala chronický zápalené,nevedeli mi zistiť príčinu čo mi je.Nakoniec prišli nato,že mám vysoké ASLO a to už svedčilo o tom,že mám niečo s mandlami,tak som ich musela dať vonku a odvtedy môžem povedať,že mám pokoj:-).Vybrali mi ich 19.8.08.v celkovej anesteze,bolesti som mala iba mierne a na 3.deň prišla tá najväčšia bolesť,som myslela,že zblaznim,celé noci som nič nespala,no strašne dačo:-(.Ale prežila som to a dnes už mám pokoj,zjem všetko...Neboj aj tebe to prejde,len to chce trošku trpezlivosti....Držím palčeky:-).a prajem skoré uzdravenie....
z.hraskovie@azet.sk

z.hraskovie

kaciatko Mne vybrali krčné mandle v auguste a môžem povedať,je mi super,neboli ma hrdlo nič,proste mám pokoj s chrípkami a tak...Takže neľutuj,ale daj si ich vybrať ak máš nejaké problémy...Ja som mala dlhodobo zvyšené ASLO okolo 400.a boleli má klby,lakte,členky,kolena a ktomu som aj mavala asi polroka vkuse teploty.Žiadne antibiotika už mi nič nezaberali...Mandle som dala vonku a odvtedy mám pokoj:-).Robili mi to v celkovej anesteze,celý zákrok prespíš,zobudíš sa už bez mandlí.Po operácii som mávala bolesti,ale mi dali nato lieky a bolo dobre ak sa chceš niečo ešte spýtať tak v pohode napíš na z.hraskovie@azet.sk

peter-sveter

Aj mne vyberali krcne mandle, bo tiez som mal problem s tym ze boli iba chronicky zapalene cize hnisali z vnutra... uz je to 3 den a bolesti mam stale strasne... najlepsie je ked vam ich vyberu ako dietatu ako dospelemu.. tak ale pravda, kazdy to zobere inak, ja som na bolesti zvyknuty dost ale fakt mam problem sa udrzat a nezacat plakat id bolesti.. este jedna vec zeny to zvladaju lespie ako chlapy...

lenka:d

ahojte.Dlhe roky som mala problemy s mandlami.Hnisaju mi a mam na nich biele povlaky.Obvodna doktorka mi povedala ze nemam nic s nimi.Tak som to nechala tak.Ale bolesti som mala stale.Tak som zasla krcnemu a ten povedal ze mam ist na vyber.Takze radsej vam odporucam ist vzdy krcnemu ako sa spolahnut na obvodneho doktora.A teraz???Som spokojna ze pojdem na vyber ale mam aj strach.Lebo mojej mame prednedavnom vyberali mandle a mala strasne bolesti.Ale doktorka mi povedala ze deti to zvladaju lepsie.Ze nemaju take bolesti ako dospeli.Hadamm to nejako zvladnem.A tie co idete ties na vyber tak mylite na to ze to dopadne dobre tak papapa a vela stastia.

stanley

ahojte tak mne vyberali mandle pred polrokom v anesteze moje mandle boli strasne mala som ich velke ako dva orechy ...potm ma to vobec nebolelo dokonca aj doktorka sa cudovala ze sa hned po operacii smejem ze to sa hej este nestalo...jedla som len jogurty 2 tyzdne bo ine som nevedela jest..6 dni som bola v nemocnici a ked ma pustili domov bola nedela a enmala som lieky tu u nas lekarne zatvorene tak som tu bolest nevedela vydrzat vtedy to bolo nieco hrozne strasne to bolelo...neskorsie ma zacali boliet do toho aj usi to je podla mna to najhorsie.. raz ked som doma sedela za pc mi to zacalo krvacat ale zvladla som to..neskor som mala problemy rychlejsie pit pretoze mi slo vse von z nosa co sa mi este stane aj teraz..ale nebojte sa neni to take strasne

tiny

a na ten neprijemný pocit v ústach je dobrý kamilkový čaj, ktorým sa nekloktá len sa po každom jedle prepláchnú ústa.